Skocz do zawartości
Itheon

Nidziałające Usb & Sieciówka

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy podłączał kabelek do komórki pod usb i od tej próby podłączenia umarła myszka, klawiatura (obie pod ps2), zintegrowana karta sieciowa oraz porty usb.

Inna klawiatura pod ps2 działa bez problemu więc port ps2 jest sprawny, ale myszki innej pod ps2 nie sprawdzałem, ale jak klawiatura działa to myszka powinna też.

Sieciówka nie jest wykrywana przez system, a czy wykrywa kontroler usb zapomniałem sprawdzić .

Pod usb był podłączony jeszcze modem kablowy motoroli, ale na szczęście przeżył.

Myszka na innym kompie nie działa, klawiatury na innym nie sprawdzałem.

Płytka to Gigabyte 7VTXH rev.1.1

Ktoś ma jakiś pomysł oprócz wymiany płyty ?

Ile kosztowała by ew. naprawa ?

Edytowane przez Itheon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałem sprawdzić

To sprawdź..

Napisz tez jeszcze raz, ale gramatycznie poprawnie, uzywając przecinków, bo jestem pewien, ze nie wszystkim chce się wczytywać w ten post.

Co to znaczy, ze modem przeżył?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy się ze na szczęśćcie działa, a nie tak jak mycha i klawiatura nadaje się do kosza.

Kumpel dalej użytkował kompa korzystając jedynie z tej drugiej klawiaturki bez myszki i komp po pewnym czasie się zwiesił i już nie uruchomił ponownie.

Monitor się nie załącza, wentyle kręcą, brak żadnych bipnięć z głośniczka (jedynie chwile po włączaniu słychać ciche szmery/trzaski z głośniczka), diody od HDD i CD cały czas sie świecą.

Edytowane przez Itheon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi