Naits Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Witam chce wykonac kopie bezpieczenstwa oryginalnej płyty z windowsem xp OEM i nie moge tego zrobić, już 2 płyty zmarnowane, za pierwszym razem prubowałem normalnie przegrać całość z płyty do płyty (za pomoca nero express) za drugim razem zrzuciłem cały obraz do pliku ISO, aby potem to wypalić (nero express) W obu przypadkach nie było błędów podczas wypalania, kłopoty zaczeły sie podczas instalowania systemu z tych własnie backupów, cd sie bootuje - instalator który przegrywa pliki zakończył poprawnie, ale gry komputer sie potem restartuje i zaczyna instalowac pakiety wyskakuje błąd o niewłaściwym pliku... i to by było na tyle jak wsadze oryginalną płyte wszystko działa poprawnie, może to jakieś zabezpieczenia OEM'a aby nie kopiować? ale wkońcu to legalne więc moge z tym robić co mi sie podoba, może doradzicie jak to można przepalić by chodziło ? nagrywara lg 4163B najnowszy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Sprawdz clone cd lub alkohol 120%. Nero czasem zle kopiuje płytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 a jaki to plik czy instalacja morze być kontynuowana, podejrzewam ze tak czy próbowałeś kontynuować, jak tak to co się działo w fazie tekstowej nie wszystkie pliki są potrzebne (podobnie jak w tekstowej) do działania systemu niektóre można bezkarne pominąc (oprócz fazy instalowania sterowniki) płyty instalacyjne Win XP nie maja specjalnych zabezpieczeń, CloneCD sobie poradzi ale w UE jest nielegalny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...