Skocz do zawartości
SuChyY

Wady i zalety posiadania budy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnoi sie toche zdenerowalem jak chcialem potestowac pewien cooler. Zeby spokojnie zdjac blok wodny i zalozyc tego coolerka musialem rozkrecic claobudowe i wyjac zasilacz, wyjac napedy itp. Pozniej znowu to skrecac grr :twisted:

Zastanowilem sie wiec czy by tutaj sobie nie wywalic wsyzstkiego z budy i polozyc obok. Co prawda nie wymieniam czesci codziennie, a nawet raz na tydzien, ale jak sie cos trafi to kompa mis ie nie chce wyjmowac itp. itd. Z drugiej jednak strony jest wieksze ryzyku uszkodzenia kompa, chociaz u mnie bylby z gory zabezpieczony...

Dlatego czekam na wasze propozycje: Zalety i wady posiadania BUDY i jej NIEPOSIADANIA. !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym pomyslal o jakiejs szafeczce + jakis duzy wentyl(z 20cm odprowadzajacy) z tylu. znam bol dlubania i grzebania miedzy kablami...

na stronkach polskich sa nawet takie mody pokazane.

jak zostawisz to tak sobie na wierchu, to sie bedzie kurzyc, pies wdepnie(albo cos ciezszego). lepiej gdzies schowac i tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze rozwiazanie posrednie - kojazysz takie wielkei klosze/przykrywki np do pieczywa lub ciasta - zrob takie cos z plexi, nie zapomnij o wyzlobienach na kable, dodatkowo mozesz dac z przodu i z tylu po 1 wentylatorku

jak chcesz to "kompa" przykrywasz takim kloszem, jak chcesz cos wymienic to podnosisz klosz, odlaczaz ewentualne wentylatorki i masz full dostep do wszystkiego 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym pomyslal o jakiejs szafeczce + jakis duzy wentyl(z 20cm odprowadzajacy) z tylu. znam bol dlubania i grzebania miedzy kablami...

na stronkach polskich sa nawet takie mody pokazane.

jak zostawisz to tak sobie na wierchu, to sie bedzie kurzyc, pies wdepnie(albo cos ciezszego). lepiej gdzies schowac i tak

Hmm, ja mam taka "szafeczke" kolo biurka, jest tam miejsce na bude, drukarke i cos jeszcze, jako ze drukarka stoi w innym pokoju komp ladnie by tam pasowal. I dlatego sie zastanawiam. Zaden pies by w to nie wpadl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym z budy nie rezygnował, wyobraź sobie:

1. szklanka z herbatą , colą nagle z niewiadomych przyczyn wyślizguje się z ręki i szybko leci ku ziemi :)

2. ile miejsca będą zajmowały te wszystkie duperszmity w stylu cedeka, dysku na biurku

3. jeśli będzie to na podłodze to po powrocie z imprezy możesz to zdeptać

Dobrym pomysłem byłaby większa szuflada - jednak szyuflady z reguły mają słabą wentylację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pit: nie mam wysuwanej szuflady na plyte...

Paszczu: Wszystko lezalo by w takiej wnece w biurku przeznaczonej na drukarke, ani cola ani herbata tam nie wpadnie... nikt by go tam nie zdeptal, a ile by zajmowaly ? Polozylbym w tej wnece...

Ale chyba jednak zostane przy budzie, juz widze te zdziwione spojrzenia ludzi nie z branzy :D Po co ty to zrobiles ? I na co Ci to ? Szpaner...

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi