waldemas Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) witam . sprzęt jak w podpisie dokupiłem nagrywarkę dvd i mam pytanie jeśli podepnę ją pod jedną taśmę z hdd czy nie zwolni ten ostatni . nagrywarka lg gsa 4165b . Czy też zamienić nagrywarkę z dvd-rom miejscami . dzieki za odpowiedzi!!! :rolleyes: wiem ze wiecie ale nie chcecie napisać Edytowane 11 Grudnia 2005 przez waldemas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 z reguly tak wlasnie bywa ze ci zwalnia hdd jesli sie podlaczy wolniejsze urzadzenie (czyt.dzialajace w wolniejszym trybie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nagrywarke DVD daj najlepiej na osobny kanal IDE. Nie wiadomo od dzis ze nagrywanie dvd potrzebuje dosc duzego buforu wiec polaczenie nagrywarki z dyskiem nie jest najlepszym rozwiazaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 majac 3 napedy: nagrywarke, dvd i hdd hdd bym podlaczyl osobno a dvd z rw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 ' date='12 Gru 2005, 09:39' post='1809794'] majac 3 napedy: nagrywarke, dvd i hdd hdd bym podlaczyl osobno a dvd z rw ... do tego nagrywarke DVD jako master i lepszego ukladu chyba nie ma B) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) dzieki i to wszystko na temat a z napedów to zostawić : dvd-rom +nagrywarka dvd czy też 2 nagrywarki, zwykłą +dvd nagrywarkę Edytowane 12 Grudnia 2005 przez waldemas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 @waldemas To zależy co Ci bardziej potrzebne?? 1. dodatkowe urządzenie do odtwarzania DVD (bo do CD wystarczy zwykła nagrywara) czy raczej 2. dodatkowe urządzenie do nagrywania CD-R(W) ?? (gdyby nagrywara DVD, nie lubiła n.p jakiejś marki płyt) Osobiście byłbym bliższy wariantowi 2, ale to naprawdę zalezy wyłącznie od Twoich potrzeb. A i istnieje jeszcze wariant 3. dokupujesz dodatkowy kontroler ATA (do wpięcia w gniazdo PCI) i możesz zainstalować dodatkowe 4 napedy (2+2). Generalnie ile miejsca w budzie, to możesz mieć dorbek sprzętowy w kompie równoczesnie, o ile oczywiście Twoja zasiłka to uciągnie, bowiem każda napęd czy to HDD czy optyczny trochę prądu potrzebuje. P.S. u mnie zasiłka dała rady :) (patrz sig linia 5 i 6 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...