djmartinek Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Witam :) Mam problem mianowicie miałem 512 mb RAM 400 mhz i przedwczoraj kupiłem sobie jeszcze 512... i od tej pory co jakiś czas zaczoł mi się restartować sam z siebie komputer... nie wiem co może być tym spowodowane... przeinstalowałem system i wogóle... możliwe, że może to powodować 300W zasilanie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Możliwe a nawet prawdopodobne ale ja już różne cuda widziałem (do kompa wszadziłem ram i robiły sie restartował wyciągnołem dźwiękówke i przestał oO a dźwiękówka u mnie hula) podaj całego konfiga !! z fufów nie umiem wróżyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 1. Było, szukaj! 2. Czytaj topiki w FAQ oraz w dziale Windows. 3. Powodem mogą być złe ustawienia pamięci. Poczytaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=167955 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=167716 oraz: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Możliwe że zasilator nie wyrabia, lub ta kostka którą kupiłeś jest walnięta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 kostka którą kupiłem napewno nie jest walnięta... bo mam teraz wyciągnięty jeden RAM i śmiga dobrze... tak myśle, że to przez napięcie... podaje swoją konfiguracje kompa... może coś jeszcze wykminicie... Athlon XP 2000+ 512 ram 400 mhz (infineon) drugie 512 tej samej firmy leży obok mnie 80gb HDD Samsung 8mb cache MSI KT4AV Radeon 9550 no i napięcie 300W czytałem po forum żeby jeszcze zmienić timingi Ramu to w biosie się zmienia? :> bo wiem, że napięcie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 poczytaj to co podał ci ULLISSES, jest tam dużo o problemach takich jak twój. moze być tak że kostko nie chcą ze sobą działać, zdarza się rzadko ale się zdarza, a to żę napięcie 300W to niewiele mówi, podaj konkretnie markę zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Tja timmingi w bios zasilacz 300W już wyczuwam nazwę ...... Sprawdź pamiątki memtestem lub goldmemory (a nie to że Ci chodzi system teraz ok). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 sparwdzałem memtest no i jak mam 2 kości włożone to zaraz restart kompa jest... a jak mam po jednej to żadnych błędów nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Zobacz na kondensatory zrób clr cmos. (przywróć fabryczne ustawienia w biosie). PS Ile ten memtest chodził (powinien trochę podziałać min 1-2g)? Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 memtest chodził około godziny... zrobiłem goldmemory i na jednej kości znalazło mi 12 błędów a na drugiej 15... przywróciłem ustawienia fabryczne biosu... timingi pamięci były ustawione na 3T tak ma być? ja zmieniłem na 2T zobaczymy jak będzie chodziło... jak macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Na T2 czyli szybciej (a powinno być na wolniej lub by spd). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 moze slot na mobojest walniety, kiedys tak mialem, komp sie restartowal co jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 sprawdzałem tez przedtem na różych slotach i było to samo... ale teraz przywróciłem bios... i zmieniłem te timingi na 2T i chodzi normalnie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Z tego co widać to pamiątki obie mogą być walnięte ja bym je dalej testował memtest (5 g ) lub gold memory ale na ustawieniach by spd (czyli fabrycznych jeśli by nadal wywalało błędy odpowiedź jest prosta). I powiedz jaką masz zasiłkę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 a jeszcze jedno pytanie... co mogą oznaczać przy włączeniu komputera nie raz... 3 długie piski... komputer wtedy się nie włącza...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jaki bios award ami ?? http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/...eep.shtml#Award BIOS tutaj masz rozpiskę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Podaj marke zasilacza-to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deft Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 to nie zasilanie moj stary komp barton 2500 geforce 5200 512 ramu segate 80 smigalo przez trzy lata bez zadnej zwiechy na jakims 300 watowym codegenie "s" i nic sie nie dzialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) moja marka zasilacza to CODEGEN nie wiem już co mam robić... dalej się wyłącza... to na tych 2 kościach... jak bym nie patrzył i nie ustawiał :( Edytowane 11 Grudnia 2005 przez djmartinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @Djmartinek w końcu są błędy na tych pamiątkach czy nie :>? Bo gold memory je wykry,ł tak piszesz :>? Sprawdź je jeszcze memtestem. @Deft odsyłam do tematu http://forum.purepc.pl/Spalil-Ci-sie-zasil...aaa-t80911.html. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 cały czas od tamtej pory były sprawdzane memtestem i nie było żadnych błędów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Codegen = niebezpieczeństwo dla Twojego komputera Być może przez niego są niestabilności Weź zmierz napięcia miernikiem Jeżeli będą sie bardzo wahać i odbiegąć od normy - kup nową zasiłke W klasie cenowej królują Delty i Fortrony (do dostania raczej tylko na Allegro) Delta 350W (inaczej Chieftec 350W z krótszymi kabelkami i inną naklejką) - od 40zł do 90zł (poczekaj aż user mix_rtv wystawi - on miał tanio) Fortron 350W - jest pare odmian, wydajne i niezbyt drogie, dość ciche Edytowane 25 Grudnia 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmartinek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 wiecie co... tak mi sie to wyłaczało i wyłączało... i zmieniłem w biosie z 400 mhz na 333 mhz i teraz chodzi wszystko ok? dlaczego...? może to być coś w mobo? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...