freno Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Wiatm. Dziś połączyłem dwa dystki ( jak w opisie )w RAID0. I nie dokońca jestem przekonay czy wszystko w porządku. 1. HD Tach test 8mb jest OK, pokazuje prędkość około 200, lecz w przypadku testu 32mb pod koniec, rozpoczyna Sequential read test i wyskakuje "Error during test or cancelled by user" 2. HD Tune przy próbie wykonania benchamarka "Read Error! Test aborted." Co to może oznaczać? Pozdrawiam Andrzej Edytowane 10 Grudnia 2005 przez freno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 czy w dzienniku zdarzeń systemowych pojawiają się jakieś błędy w momencie gdy program zwraca błąd ? czy dyski są identyczne wersja oprogramowania seria itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freno Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 czy w dzienniku zdarzeń systemowych pojawiają się jakieś błędy w momencie gdy program zwraca błąd ? czy dyski są identyczne wersja oprogramowania seria itd... Nie wiem jak rozumiesz identyczne: WDC WD740GD-70FLA1 WDC WD740GD-77FLC0 Postawiłem system na moim starym dyku (ten pierwszy), drugi podłączyłem i sprawdziłem HD Tune i HD Tach, sytuacja powtórzyła się tylko na tym dysku, pierwszy przechodzi testy OK. HD Tune na drugim dysku pokazuje jeden z początkowych bloków na czerwono i transfer rate minimum około 7MB/sec. Widać dysk do kosza. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 do RAID powinno się stosować takie same dyski czyli nie różniące się miedzy sobą tak jak twoje ale wydaje się jeden z dysków jest po prostu uszkodzony czy ten wadliwy dysk jest nowy ? możesz przesłać raport SMART Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 dyski powinny - ale nie musza byc identyczne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...