_nc_ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Niedlugo bede posiadal moze tego fona z ERY. Sam posiaadam karte w plusie więc przydaloby sie zdając simlocka a w razie jakies awarii go znowu załozyc i oddac do serwisu ale... Czy zdejme simlocka kodem ?? Czy mozliwe jest zdjemowanie i ponownego jego zakladanie ( takze kodem ) A moze wybrac N3650 ? Co jest praktyczniejsze w przypadku n-gage. Czytnik kart czy bt ? Edytowane 11 Grudnia 2005 przez _nc_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Da się zdjąć simlocka kodem z N-gage. Jednak nie licz, że zrobisz wałek z ponownym założeniem i oddasz do serwisu w razie gdyby się telefon zepsuł- nie ma takiej możliowści! Poza tym to masz już przyklejony topic o telefonach! asz również swój topic o N-gage i 3650, więc pomyśl trochę i nie zaśmiecaj bezsensownie forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 czyli to ze zdejmowalem simlocka jakos sie zapisuje w fonie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zdjęcie simlocka kodem nie jest równoznaczne ze stratą gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zdjęcie simlocka kodem nie jest równoznaczne ze stratą gwarancji.Mylisz się! Simlocka można "założyć" spowrotem, ale nie ma żadnego generatora kodów do tego. Czynność tą można wykonać jedynie w serwisie. Ale i tak wciąż bardzo prawdopodobne, że serwisanci (ci od gwarancji) będą wiedzieli, że simlock był zdejmowany. Przecież możesz poszukać, a jeśli nie to napisz PW do użytkownika KrzychuG- z tego co mi wiadomo pracuje w serwisie, więc pewnie będzie znał odp. na Twoje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Chodzi o to że nawet po zdjęciu simlocka (kodem) to pozostaje w pamięci kod sieci na jaką był simlock itp. Wiem że tak jest w dct-3 ale w innych chyba podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Dobrze, wiem co napisałeś. Tylko teraz wpoiedz mi jak te dwie rzeczy mają się do siebie. Najpierw napisałeś: Zdjęcie simlocka kodem nie jest równoznaczne ze stratą gwarancji.Jak to nie? To jest jak najbardziej równoznaczne z utratą gwarancji! Nawet jeśli simlock zdejmowany jest kodem. A później napisałeś: Chodzi o to że nawet po zdjęciu simlocka (kodem) to pozostaje w pamięci kod sieci na jaką był simlock itp. Wiem że tak jest w dct-3 ale w innych chyba podobnieFajnie, tylko powiedz mi teraz jak to się ma do gwarancji? Imho nijak! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Bo tak jak napisałem w pamięci telefonu zostaje ten kod sieci i wygląda tak jakby simlock był dalej założony. W serwisie napewno nie będą sprawdzać wkładając karty różnych sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Tylko, że w serwisie nikt się nie będzie bawił we wkładanie kart z innych sieci, bo by to bylo bez sensu! Są na to inne sposoby. W końcu oddajesz telefon do serwisu gwarancyjnego, a nie byle komisu! edit Poza tym w serwisie zrobią wszystko, aby pozbawić Cię gwarancji i nie robić. Nieraz wmówią, że telefon jest zalany lub dostała się wilgoć do środka. Więc chyba oczwiste, że w momenci gdy był ściagany simlock również odmówią naprawy. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Tylko, że w serwisie nikt się nie będzie bawił we wkładanie kart z innych sieci, bo by to bylo bez sensu! Są na to inne sposoby. W końcu oddajesz telefon do serwisu gwarancyjnego, a nie byle komisu! (...) Przeciez pisałem o tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Chodzi o to że nawet po zdjęciu simlocka (kodem) to pozostaje w pamięci kod sieci na jaką był simlock itp. Wiem że tak jest w dct-3 ale w innych chyba podobnie W DCT4/WD2 nie pozostaje. Po zdjeciu simlocka telefon jest widoczny jako tzw. "test equipement". Simlocka mozna zalozyc spowrotem i w serwisie Nokii nie powinni sie do tego przyczepic, ale tego juz kodem nie zrobisz. Szczerze mowiac to nie wszystkie boxy, ktore pozwalaja na zdjecie simlocka/sflashowanie telefonu maja mozliwosc ponownego zalozenia blokady SIM. W przypadku Nokii i DCT3/DCT4/WD5 sprawa jest o tyle dobra, ze simlocka mozna zdjac i zalozyc bez rozbierania telefonu na czesci. W przypadku Siemensa i wiekszosci nowych modeli z nowym oprogramowniem (akurat te dostepne w Polsce takie wlasnie posiadaja) jest nieco gorzej, bo taki telefon trzeba rozkrecic, zdjac ekran i bawic sie testpointami. W serwisie gwarancyjnym nawet po ponownym zalozeniu simlocka zauwaza, ze telefon byl przez kogos rozkrecany i wtedy moga odmowic naprawy niszczac gwarancje. Edytowane 12 Grudnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 oki dziękuje bardzo mi pomogliscie. A taki off topic : K300i czy N-gage ? wedlug mnie n-gage przegrywa tylko rozmiarem i brakiem aparatu a wszystkie inne chyba na duzo wiekszy + a co wy myslicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 To zalezy czego oczekujesz od telefonu. N-Gage to taka mala konsola, K300 pod tym wzgledem nie ma nawet co porownywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Tez mialem podobny dylemat i wybralem ngage a tymczasem chce go sprzedać (w razie gdybys potrzebowal zajrzyj w giełde) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...