Skocz do zawartości
siwyyy

Instalacja Xpsp2 Na Dysku Sata/sata2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam złożyć kompa szwagrowi i zastanawiam się nad sensem montowania w nim FDD...

Ja obecnie u siebie używałem tego zabytku do instalacji sterowników sata, przy stawianiu XP na tym dysku.

I tu moje pytanko czy można postawić XPsp2 na czystym dysku SATA/SATA2(przy okazji go podzielić na partycje) nie mając FDD a co za tym idzie możliwości instalacji sterów z dyskietki...jeśli się da to w jaki sposób???

Integracja sterów sata z XP-kiem nie wchodzi w gre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam złożyć kompa szwagrowi i zastanawiam się nad sensem montowania w nim FDD...

Ja obecnie u siebie używałem tego zabytku do instalacji sterowników sata, przy stawianiu XP na tym dysku.

I tu moje pytanko czy można postawić XPsp2 na czystym dysku SATA/SATA2(przy okazji go podzielić na partycje) nie mając FDD a co za tym idzie możliwości instalacji sterów z dyskietki...jeśli się da to w jaki sposób???

Integracja sterów sata z XP-kiem nie wchodzi w gre...

jest sens ja nie używany tego od jakiś 4 lat

sterowniki można dodać do płyty instalacyjnej Win XP przy pomocy programu nLite i nie potrzeba FDD

wtedy instalacja przebiega normalnie

konieczne są jedynie pliki do obsługi kontrolera dysków

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi