Skocz do zawartości
heath

Instalacja Windy Na Acer 1694 Z Recovery Cd: Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki maly problem:

Kupilem nowego acerka 1694 lecz nie podbal mi sie rozklad partycji na twardym dysku. Wlaczylem wiec plytke jakiejs windy xp i przepratycjonowalem(ale nie formatowalem) sobie dysk:

-zostawilem ukryta partycje

c:15GB

d:30GB

e:30GB

wolne 15GB na linuxa

Wlaczylem plytke acerka CD1 (nie cd 1 of 3), ktora w dokoumentacji nazywano System CD a ktora przygotowuje kompa do uruchomienia 1/3 2/3 i 3/3 recovery CD. Problem w tym ze teraz ten System CD wogole nie chce dzialac bo pisze ze wrong media c partition... tak jakby nie pasowala mu miana wielkosci partycji!!! rozumiem ze obraz systemu moze byc przystosowany do konkretnej partycji ale jednoczesnie powinna byc opcja zaawansowanej instalacji na wybranej przezemnie partycji! Tak mam w toshibie.

Czy wie ktos jak mam zainstalowac ten system na mojej partycji c????

Sprobuje jeszcze sformatowac partycje c ale to na pewno nic nie zmieni bo powinna byc gdzies opcja instalowania systemu tam gdzie ja chce...

Pliz pomozcie!!!

Edytowane przez heath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, co prawda mój Acer to TM 4102, ale też mam problem z instalacją z Recovery CD.

Ja zrobiłem tak:

Z płytki instalacyjnej Windows XP pozmieniałem partycje (nie zmieniając tej pierwszej 3GB) na mniej więcej takie:

c: 5GB

d: 2GB

e: 15GB

f: 55GB

Partycję C: sformatowałem (FAT32) i uruchomiłem kompa z "Disk 1 (Bootable) System CD", potem tak jak chciał podawałem kolejno dwie płytki "Disk 1 of 2" i "Disk 2 of 2". Wszystko ładnie przebiegło i dostałem komunikat by usunąć płytki Recovery i włożyć System CD. OK.

Tutaj zaczyna się problem:

Po restarcie napisał: "Kopiowanie plików...", kopiuje ale zatrzymuje się przy 40%. Nic dalej nie robi. Po wyjęciu płyty i restarcie pisze:

PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM.

Operating System not found.

Kiedy jeszcze system działał (zaraz po zakupie) zrobiłem sobie obraz sytemu na płycie DVD. Jak teraz uruchomię system z tej płytki, to też kopiuje do 40%. O co chodzi? Myślałem, że może partycja c jest za mała, bo podczas przywracania pisze:

source partition: 10001 MB used: 2300MB

destination: 4899 MB

ale gdyby była za mała to:

1. nie skończyłby przywracać

2. gdy zrobię partycję c: 12GB to też kopiuje na samym końcu tylko do 40%.

Może ktoś wie co on tam jeszce kopiuje? Może można to wgrać jakoś inaczej.

Proszę o pomoc, bo już skończyły mi się pomysły.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi