ozit Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 yotomeczek dlaczego multipler 12? moze lepiej ustawic multipler 11 i wyzsze fsb chyba ze mobo sie dlawi powyzej 250 (jak u mnie a szkoda bo moglbym spokojnie na pamiatkach poleciec 312MHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) yotomeczek dlaczego multipler 12? moze lepiej ustawic multipler 11 i wyzsze fsb chyba ze mobo sie dlawi powyzej 250 (jak u mnie a szkoda bo moglbym spokojnie na pamiatkach poleciec 312MHz) te pamieci na tej platformie jakos kolo 250 sie kończą (na NF4 lataly w 3D nawet i >260) BTW - możesz pokazać Super PI 16M ? Edytowane 30 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Toszke nowych wyniczków Wywaliłem chłodnice za okno :D i woda miała 4 stopnie :D 40k w 2001 20k w 2003 10k w 2005 i ulubione super PI 16M 1M też się poprawiło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 10 mhz roznicy na fsb i pamieciach i prawie minuta roznicy :) na freonie chyba sie jeszcze poprawisz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Nooo... Ładnie to pi... Tylko takty tyle dały czy jeszcze jakies tweaki stosowałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No gratsy Yotomeczek, a czy izolujesz jakoś procka przy wodzie 4 C ?? Bo ja jak mam wodę ok 2C - chłodzone mocno borygo + destylka, to przy temp ok 20 stopni w domu nic mi się nie skrapla, nie wiem dlaczego, więc też nie izoluję ani grafy, procka i nb i jest ok, a ty jak robisz ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No gratsy Yotomeczek, a czy izolujesz jakoś procka przy wodzie 4 C ?? Bo ja jak mam wodę ok 2C - chłodzone mocno borygo + destylka, to przy temp ok 20 stopni w domu nic mi się nie skrapla, nie wiem dlaczego, więc też nie izoluję ani grafy, procka i nb i jest ok, a ty jak robisz ?? :blink: u mnie pry temp wody około 2 stopni miałem na cpu 7 stopni w idle (screen w sigu), temp otocenia 20 stopni, to blocek sie pocił i to ostro....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 u mnie pry temp wody około 2 stopni miałem na cpu 7 stopni w idle (screen w sigu), temp otocenia 20 stopni, to blocek sie pocił i to ostro....... zależy od wilgotności :-P nic nie izoluje - staram się wywietrzyć chate i już :D miałem ok 19 stopni - więc przy niewielkiej wilgotności nie było obaw o skraplanie pary wodnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Toszke nowych wyniczków Wywaliłem chłodnice za okno :D i woda miała 4 stopnie :D 40k w 2001 20k w 2003 10k w 2005 i ulubione super PI 16M http://img428.imageshack.us/img428/5940/16m7lb.jpg 1M też się poprawiło :D http://img428.imageshack.us/img428/6858/1m1zj.jpg Nareszcie widze, ze cos sie ruszylo w SPi16M :D Poza tym, imponujace 3DM01 ;) Teraz tylko FC albo DI i jazda z 3.3GHz! Trzymam kciuki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Czyżbyś bachus chciał zrobić porównanie MHz Intela vs. MHz AMD? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Yoto ma nowa plytke wiec szykuje sie nowy wyniczek :]] jak wygram w totka to sie szarpne na pM :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) w windzie jakiś tweak musiał pójść, bo nimożliwy taki odskok ;) zdradź tajemincę :D pozdro [/edit] już doczytałem w temacie o super_pi - tutaj też ci pisałem o tym cache'u l2 ;) na amd nic nie daje :( fajnie jakbys z 3,5ghz na FC wycisnął z tego procka, chyba ma potencjał. pozdro Edytowane 3 Stycznia 2006 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 zebralem sie i przeczytalem te 7 stron oplaca sie takiego proca kupic do gf 6600 albo r9800pro ile tym procem najwiecej MHz wyprodukowales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 No i w domku wyladowoało chyba najlepsze mobo Asusa na S478 P4C800 Deluxe i ... niestety Dothanik nie odpalił :/ Musze na normalnym procku sprawdzić :-| Ehhh Na FC liczę na jakieś 3,3GHz :D Na A64 FC vs WC dawało ok 250MHz więcej ... zobaczymy jak z Dothanami :) Poza tym DI powinno dać jeszcze więcej niż FC (nie tak jak z A64 :angry: ) Niestety troszke mnie mnożnik ogranicza - max x12 :D A GPL-X na razie max zrobiło 275MHz fsb (pamięci 5:4 czyli nisko 220) Na P4C800 można osiągnąć fsb rzędu 300 (tyle że Dothan niekoniecznie to wytrzyma ... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 a masz odpowiedni biosik w tym P4C800 ? P4C800 bez E nie ma chyba oficjalnego wsparcie dla CT-479, gdzies mi sie obilo ze chlopcy wgrywaja do tych plyt bios z P4P800-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) a masz odpowiedni biosik w tym P4C800 ? P4C800 bez E nie ma chyba oficjalnego wsparcie dla CT-479, gdzies mi sie obilo ze chlopcy wgrywaja do tych plyt bios z P4P800-E właśnie nawet nie wiem co za bios ... dziś Hanu pożyczy mi celka to łobadam (dzięki Hanu) Celek zadziałał :D bios zmieniony - mobilek działa :) Pierwsze efekty obiecujące :D Edytowane 4 Stycznia 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 W takim razie czekamy na efekty zmian :D A tak wogóle to 98% postów w tym topicu to od ludzi z AMD na pokładzie :D Yotomo łatwo Cie nie opuscimy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 W takim razie czekamy na efekty zmian :D A tak wogóle to 98% postów w tym topicu to od ludzi z AMD na pokładzie :D Yotomo łatwo Cie nie opuscimy :lol: Hehe Mam jeszcze jedną małą uwagę - Intelowcy chwalą się że ich sprzęt jest bezproblemowy - kupa jasiu na p4c800 np seagate 7200.9 w wersji ata nie bardzo działa (SATA OK) w ogóle to z obsługi HDD to intel jakieś korki powinien brać - bo to tragedia na p4gpl-x żeby odpalić kompa z CD to trza 2 resety, bo za pierwszym razem jest czarny ekran po "dowolny klawisz ... z cd " na p4c800 odpalanie z cd jest już OK, ale resecik przy ładowaniu windy z dysku na ATA :blink: , poza tym we windach dysk działa OK (jak windy odpale z SATA) wszystko to jakieś popieprzone :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja mam p5p800 i problemow nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Hehe Mam jeszcze jedną małą uwagę - Intelowcy chwalą się że ich sprzęt jest bezproblemowy - kupa jasiu na p4c800 np seagate 7200.9 w wersji ata nie bardzo działa (SATA OK) w ogóle to z obsługi HDD to intel jakieś korki powinien brać - bo to tragedia na p4gpl-x żeby odpalić kompa z CD to trza 2 resety, bo za pierwszym razem jest czarny ekran po "dowolny klawisz ... z cd " na p4c800 odpalanie z cd jest już OK, ale resecik przy ładowaniu windy z dysku na ATA :blink: , poza tym we windach dysk działa OK (jak windy odpale z SATA) wszystko to jakieś popieprzone :lol2: poprostu masz nie fart :] wiec nie kupa jasiu, tylko pechowy tomciu :P Edytowane 4 Stycznia 2006 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 takie szybkie porównanko : i915 i875 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) takie szybkie porównanko : obrasky:D a w 1mb jest duza roznica? Edytowane 4 Stycznia 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 takie szybkie porównanko : i915 http://img236.imageshack.us/img236/4524/su...z13m39sy8xg.jpg i875 http://img530.imageshack.us/img530/397/16m8753jw.jpg jak to mawial Linda .. BO TO ZŁA PŁYTA BYŁA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 yotom zanosi sie na czas ponizej 10 minut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Nieźle, coś mi się widzi, ze czołówka rankingu zostanie pozmiatana..... I pomyślec, ze taki Dothanik w większości lapków siedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Nieźle, coś mi się widzi, ze czołówka rankingu zostanie pozmiatana..... I pomyślec, ze taki Dothanik w większości lapków siedzi:) oj - tylko w tych lepszych :D 1M jesio nie próbował - 2 dni mi odpalenie mobo zajęło :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) yotom zainspirowales mnie na przesiadke na Dothana... Ja w wersji tanszej czyli... Celeron-M 350 1.3GHz (Dothan) lub Celeron-M 360 1.4GHz (Dothan) BOX + P4P800-E Deluxe lub P4P800 SE i Przejscioweczka... W sumie Jakby nie patrzec taka przesiadka wyniesie tyle samo, jakbym chcial przejsc na Semprona 64... (na ktorego chcialem przejsc) Dobra DFI + jakis Sempek 2800+ praktycznie tyle samo wychodzi... (no moze mniej o koszt przejsciowki)... Potencial wiekszy (tak mi sie wydaje)... procek rozni sie tylko tymz e ma 1Mb Cache... ile to spowolni... hmmm obada sie :) Fajnie byloby jakbys dorwal jakiegos Celerona M do testow (ktos na forum pisal ze ma takiego ale plyty ne ma zeby sie nim pobawic)... Daloby to pewien obraz jaka i taki tanszy Celeron ma wydajnosc. A i tak wogole ... tez zauwazylem ze 90% postow to od zapalencow AMD :rolleyes: widocznie Intelowcy nie wiedza co najlepsze z ich wyrobow :D Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 oj - tylko w tych lepszych :D 1M jesio nie próbował - 2 dni mi odpalenie mobo zajęło :? 875 lepiej obsługuje pamięci, 915 mniejsza wydajność, bo była kierowana na rynek biurowych kompów. A co sprawiło ci największe trudności z przeniesieniem procka na 875? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 875 lepiej obsługuje pamięci, 915 mniejsza wydajność, bo była kierowana na rynek biurowych kompów. A co sprawiło ci największe trudności z przeniesieniem procka na 875? Pewnie to, że mobo w ogóle nie odpalało :D Musiałem zmienić bios na nowszy. Potem nie mogłem odpalić wind z dysku na ATA :blink: >>Sector19 Celki M Dothan osiągają słabsze fsb rzędu 158-173MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Sector19 celeron-m to pentium-m tyle że z 1mb cache i bez funkcji speedstep która raczej w stacjonarnych kompach nie znajdzie zastosowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...