demek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 yotom nie wiem czy juz widziales co hipro zrobil jesli nie to tutaj link http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=88455 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 yotom nie wiem czy juz widziales co hipro zrobil jesli nie to tutaj link http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=88455 on ma calkiem inny mnoznik, pozatym ln2 robi swoje a yoto dalej "tylko" wc, dodaj ze w przypadku krecenia celka na slabym fc (-28 w stresie) mialem 4.56, przy ln2 (~190) stabilna praca wzrosla do 5100-5200, w max sceen do 5500 z 4600, wszystko przy tym samym vcore (1.585 ustawione w biosie, z vdropmodem bylo ok 1.65v) wiec gdy tylko bedzie okazja namowie yotomaczka na maly bench, to wtedy raczej hipro wejdzie na tweaka poogladac wyniki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 on ma calkiem inny mnoznik, pozatym ln2 robi swoje a yoto dalej "tylko" wc, dodaj ze w przypadku krecenia celka na slabym fc (-28 w stresie) mialem 4.56, przy ln2 (~190) stabilna praca wzrosla do 5100-5200, w max sceen do 5500 z 4600, wszystko przy tym samym vcore (1.585 ustawione w biosie, z vdropmodem bylo ok 1.65v) wiec gdy tylko bedzie okazja namowie yotomaczka na maly bench, to wtedy raczej hipro wejdzie na tweaka poogladac wyniki :P hehe a pewnie z tym , że nadal nie moge znaleźc sobie ramów :D teraz męcze 2x512 BH5 i też jakoś miernie ok 240 max stabilne, co dziwniesze np 1m na 255 potrafi przelecieć ... nic nie kumam Poza tym gnębi mnie mały mnożnik .. x12 :cry: zdałoby się więcej bo na lepszym chłodzeniu będzie bida niestety mobo/proc nie chcą nic >295 uznać za stabilne (a już z Vcca dojechałem do 3V - nic postęu, no może 1M pi na 305) a na tym że fsb 295 i pamięci na dzielniku 5/4 to jedynie 236MHz :angry: no nie jest łatwo ... jeszcze od Vagp zdechł mi Ti4600 przy 2,25V :oops: (a z kolei ten mod pozwala troche wyżej pociągnąć memki w 1:1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Coś dla lubiących porównania Celek dothan (z XS) hmm memki o przeszło 40Mhz wyżej ... a wynik gorszy o jakies 1,5s szkoda ze memki nie 1:1 było by jasne Edytowane 8 Lutego 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Ojjj porownanie bardzo fajne... Ja tu kombinuje tego Celerona M zeby podeslac ale to idzie jak Kreww z nosa :) Ludzie z notebookami za bardzo obawiaja sie o swoj sprzet :) Ale u sasiada z przeciwka znalazlem To... Myslisz nadaje sie?? :] Edytowane 9 Lutego 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReanimaToR Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 takiego wlasnie zakupilem (360j) :D , za niedlugo sie tez podziele wynikami (moze nie tak niedlugo ;p ale napewno) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Coś dla lubiących porównania Celek dothan (z XS) hmm memki o przeszło 40Mhz wyżej ... a wynik gorszy o jakies 1,5s szkoda ze memki nie 1:1 było by jasne hmm, czy tyle moze zalezeć od płyty? widac ze ważne jest synchro w liczeniu pi.... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Yotomeczek, robisz cos jeszcze z tym dothankiem?? czy to juz koniec tego projektu?? topic troche przymiera wiec moglbys nas poczestowac jakims wynikiem na FC np. :P ale i tak dowartosciowales sporo intelmaniakow :P mozemy sie cieszyc ze chociaz Pi liczyc mozna szybciej na intelu ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Yotomeczek, robisz cos jeszcze z tym dothankiem?? czy to juz koniec tego projektu?? topic troche przymiera wiec moglbys nas poczestowac jakims wynikiem na FC np. :P ale i tak dowartosciowales sporo intelmaniakow :P mozemy sie cieszyc ze chociaz Pi liczyc mozna szybciej na intelu ;] Pozdro Moim skromnym zdanie Dothan jest najszybszy pod względem architektury (wśród Intela Pentium AMD A64) i nie tylko PI da się szybciej policzyć. Projekt nie umiera - wręcz przeciwnie jest cały czas w fazie rozwoju. Zdobywam doświadczenia, które już niebawem zaowocują jakimiś konkretnymi wynikami :D Jestem już u kresu wyboistej drogi jeżeli chodzi o pamięci - uff ... Dothan+i875 pięknie skaluje się wraz ze wzrostem kostek 512MB zainstalowanych w kompie :-P pare screenów :) Ustawienia 11x220 2-2-2-5 PAT Enable 2x256MB 1M 28s016 to samo 2x512MB 27s671 i 4x512MB 27s484 Czas na większe próbki (4M) 2x256MB 4M 2m35s250 2x512MB 4M 2m31s360 4x512MB 4M 2m29s547 Ciekawe prawda :D dla porównania te same mHz CPU i mem 240 zamiast 220 czyli 2x256MB 4M 2m30s453 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 uuu.... 2GB :D Ladnie, ladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 A tu wyniczek na twinmosach BH6 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 normalnie oszalal :blink: fc nb i ln2 cpu miodzio by bylo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 wyniki imponujące! ps. yoto zmień z sygnaturki to 18 na 20 miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Hehe niestety 11x270 nie poszło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 yotomo szalejesz :D Oby tak dalej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 nb ma za cieplo, czym chlodzisz radiator ? niech te blaszki szybciej przychodza to ciebie i bloczek zakladaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 nb ma za cieplo, czym chlodzisz radiator ? niech te blaszki szybciej przychodza to ciebie i bloczek zakladaj :D chłodzenie ram+NB 2 wiatraki 12cm (fanderki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Wyższy Vcore jeszcze możliwy, czy to już zupełnie koniec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Wyższy Vcore jeszcze możliwy, czy to już zupełnie koniec? ale co maszna myśli - ostatni screen ?? to bywało więcej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek12 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Cholera ludziska nie wiecie gdzie mozna szybko i od reki kupic przejsciówkę na S479, mam M360 od pol roku lezy mi i kwiczy, jak nie dostane w przeciagu 2 dni przejsciowki to mi proc na allegro za jakies grosze sie sprzeda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Cholera ludziska nie wiecie gdzie mozna szybko i od reki kupic przejsciówkę na S479, mam M360 od pol roku lezy mi i kwiczy, jak nie dostane w przeciagu 2 dni przejsciowki to mi proc na allegro za jakies grosze sie sprzeda :( Odezwij sie do uzytkownika: Luks_pl I juz masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Odezwij sie do uzytkownika: Luks_pl I juz masz :) Rozumiem, że masz na myśli Allegro, ponieważ na forum nie ma takowego użytkownika. EDIT: Już mam (dzięki DaRoN :)): http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=17915 W nicku są dwa znaki podkreślenia a nie jeden :D. Edytowane 23 Lutego 2006 przez FLITH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 koniec regulacji Vcoru, ostatnie stabilne takty, etc... Acha, byłbym zapomniał: Jesteś moim Bogiem ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) koniec regulacji Vcoru, ostatnie stabilne takty, etc... Acha, byłbym zapomniał: Jesteś moim Bogiem ^^ Vcore można jechać w góre ale chyba na razie chłodzenie zasłabe żeby się bawić w 1,7V lub więcej tak przy okazji - max co z chipsetu pocisnąłem :D Edytowane 24 Lutego 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 yoto jak mozesz to wez sprawdz jakie maxymalne vcore mozesz zapodac stabilnie, przy niskich mhz dasz rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 yoto jak mozesz to wez sprawdz jakie maxymalne vcore mozesz zapodac stabilnie, przy niskich mhz dasz rade :) na zimnej wodzie około 1,7V więcej pogarsza sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 na zimnej wodzie około 1,7V więcej pogarsza sprawe zapewne mobo siada, musisz znalesc jakiegos moda na to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Poprawiłem nieco kontakt :D i poszło ciutke wyżej 1M: 16M: i 100% OC: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No no, coraz lepiej :) Czy to jest na moich pamięciach?? Bo jak tak to nisko troche latają :P Powodzenia w dalszych bojach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Gratulacje, obecnie trudno zrobić 100%, a to w dodatku na W/C, piękny wynik :-P a czas próbki 16M jest dobry, bardzo dobry, ale Dothan powinien być dużol szybszy od Venice... [ahh te 2x256 :wink: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...