alfredek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 2gb ramu i lepsze cl niz moje robi swoje :lol: no i dual a to nie amd gdzie prawie nie ma roznicy ;) btw sprzedales juz 770?? bo w dziale sprzedam ni ma go :] jesli tak to kto jest szczesliwym nabywca ?? jesli mozna oczywiscie wiedziec B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 no i dual a to nie amd gdzie prawie nie ma roznicy ;)Bardzo ciekawa teoria... Na AMD dual nie daje duzo, zwłaszcza przy pi... jaaasne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) dobra dobra nigdy nie mialem amd i nie bede miec :lol: wiec nie wiem ale dual intelowi napewno daje wiecej. brak kontrolera robi swoje przynajmniej tak mi sie zdaje. nie wiem zielony ejstem jezcze troszke pozyjemy zobaczymy. jak bym jeszcze pisal jakie glupoty to prosze mnie poprawiac :rolleyes: poprawka. moze i jestem zielony w tematach oc i nie tylko ale moja dusza calkowicie po stronie niebieskich ]:-> Edytowane 12 Maja 2006 przez alfredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 dobra dobra nigdy nie mialem amd i nie bede miec :lol: wiec nie wiem ale dual intelowi napewno daje wiecej. brak kontrolera robi swoje przynajmniej tak mi sie zdaje. nie wiem zielony ejstem jezcze troszke pozyjemy zobaczymy. jak bym jeszcze pisal jakie glupoty to prosze mnie poprawiac :rolleyes: poprawka. moze i jestem zielony w tematach oc i nie tylko ale moja dusza calkowicie po stronie niebieskich ]:-> Aleś pojechał z tym brakiem kontrolera :-P To niby na czym siedzi RAM? Na szynie PCI? :-P Masz racje, bądź sobie po stronie niebieskij i nie pitól farmazonów :lol: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 dobra siedze cicho i juz sie nie odzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 nie wiem czy bylo ale taka mala ciekawostka :) http://allegro.pl/item102591034__socket_47...fa4_nowosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Aleś pojechał z tym brakiem kontrolera :-P To niby na czym siedzi RAM? Na szynie PCI? :-P Masz racje, bądź sobie po stronie niebieskij i nie pitól farmazonów :lol: :-P a od kiedy niebieski ma kontroler ram w CPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 no o to samo mi chodzilo ale wole sie nie klucic bo za tempy jeszcze jestem :oops: kolejne niewiele ale zawsze cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) a od kiedy niebieski ma kontroler ram w CPU ?Chyba sie nie zrozumieliśmy :D Nie chodziło mi o to, że ma kontroler w CPU, bo tego nigdzie nie napisałem :) - Pewnie zamiast PCI przeczytałeś CPU Chodziło o zwrot braku kontrolera ;] End of OT. Walczyć dalej z Dothanami ;] Edytowane 12 Maja 2006 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) 16M w kategorii 2,9GHz BTW Rumuni+Dothan+LN2+... Edytowane 13 Maja 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Od niedawna posiadam Pentium M 740. Martwi mnie tylko temperatura tego cacka. Zaraz po wlaczeniu ma blisko 40 stopni, jak juz sie rozgrzeje (przy nieduzym obciazeniu) temp. ok.45 stopni. Mysle ze w stresie przekroczy 50 !! I procek nie podkrecony!! Czy to normalne? Czy moze czujnik troche zawyza temp.? Nie stosuje zadnej wypasionej pasty, tylko standardowa od ct-479, czy warto ja wymienic? Moja plyta gl. to P4GPL-X, bios v.205. Czy nowsze wersje biosu np. 405 beda wspolpracowaly z ct-479? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Od niedawna posiadam Pentium M 740. Martwi mnie tylko temperatura tego cacka. Zaraz po wlaczeniu ma blisko 40 stopni, jak juz sie rozgrzeje (przy nieduzym obciazeniu) temp. ok.45 stopni. Mysle ze w stresie przekroczy 50 !! I procek nie podkrecony!! Czy to normalne? Czy moze czujnik troche zawyza temp.? Nie stosuje zadnej wypasionej pasty, tylko standardowa od ct-479, czy warto ja wymienic? Moja plyta gl. to P4GPL-X, bios v.205. Czy nowsze wersje biosu np. 405 beda wspolpracowaly z ct-479? jak nie podkręcony to temp za wysokie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 może coś radiatorek nie dociska sie do końca do jaja procka :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Musze skolowac troche pasty pod radiator i bede kombinowal.. A jak sie ma sprawa tego biosa do P4GPL-X? Czy najnowszy bedzie dzialal z dottie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 nie wiem czy bylo ale taka mala ciekawostka :) http://allegro.pl/item102591034__socket_47...fa4_nowosc.html cacko ładne, ale kosztuje i OC żadne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 mam pytanie , czy pod płytkę asusa mianowicie p4pe-x podejdzie taki dothanek i przejścióweczka ?? bo marzy mi sie pozbycie mojego nortwooda i nabycie dothanka <rotfl> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 mam pytanie , czy pod płytkę asusa mianowicie p4pe-x podejdzie taki dothanek i przejścióweczka ?? bo marzy mi sie pozbycie mojego nortwooda i nabycie dothanka <rotfl> szczerze mówiąc nie wiem czy to mobo współpracuje z CT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 mam pytanie , czy pod płytkę asusa mianowicie p4pe-x podejdzie taki dothanek i przejścióweczka ?? bo marzy mi sie pozbycie mojego nortwooda i nabycie dothanka <rotfl>Ta plyta raczej nie obsluzy Dothana z bardzo prostej przyczyny: po prostu nie ma do niej odpowiedniego biosa z obsluga ct-479 i Pentium M.. aczkolwiek fizycznie przejsciowka bedzie pasowac do gniazda na plycie (ale to i tak nic nie pomoze :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Japończycy opracowali całkiem przyjemny wykazik mobo które współpracują z CT .... nawet innych firm niż asus a trzeba by pokopać na extreme żeby znaleźć to przetłumaczone ... moze potem w edicie to dodam ... no chyba że ktos ma linka pod ręką... Yotomo ?? :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Japończycy opracowali całkiem przyjemny wykazik mobo które współpracują z CT .... nawet innych firm niż asus a trzeba by pokopać na extreme żeby znaleźć to przetłumaczone ... moze potem w edicie to dodam ... no chyba że ktos ma linka pod ręką... Yotomo ?? :D RE5PECT Owszem istnieje taki opis lecz ten który ja czytałem zawierał w sobie tylko płyty ASUSa z których część miała tylko zapisane koło siebie - post screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) i tu się zdziwisz Soker bo coś więcj chyba chciało działać z tym czymś :P TUTAJ jest odnośnik do extreme. a tam jest z kolei odnośnik do japonieckiej stronki :P ECS P4IBASD: i845D (tested by _lochfrass_) - Tested with Celeron M 320 - Ran Windows nie wiem czy poprawnie z tej tabelki wejdzie ale wkleję : P4i65GV i865GV ●350 1ゲタ895氏 V1.8 << to jest wyklinany przez wszystkich asrock P4i65GV który bardzo krótko istniał na rynku i to głównie w azji .. kilka sztuk trafiło bodajże do holandii bo akurat pytałem mailem kiedyś o to i napisali mi że mobo była wadliwa i dlatego została zastąpiona przez P4S61.... skurczybyki tam była obsługa dual channel i DDR2 533 i to był właśnie największy poligon asusa wtedy .. sami sobie chyba nie zdawali sprawy co to za mobo była :P z kolei P4S61 miała opcje ustawiania timingów w biosie w wersji 1,8 ale oni wymienili kośc na taką która ma wpisany 2,50 czyli najnowszy i koniec z rozsądnym OC na takich płytach .. mnoze i Asrock to lipa ale w poczatkowej fazie jak dostaniesz taki nowiutki produkt moze się okazac całkiem całkiem alternatywą ... jedyne co niemiłosiernie wkur....a to fakt ze mobo są tantdetnie wolne .. wręcz tragicznie :( btw. P4S61 jest na chipsecie 661FX sis a z tabelki wynika że sam chipset nie ma problemów z obsługa Dothana/Baniasa więc tylko by trzeba było jakiegoś biosa zmontowac i może ta płyta była cos warta... ale się na tym nestety nie znam na tyle żeby wróżyć .. bazuję na info z japonieckiej tabeli :P jesio dodam: P4S800-MX chipset SiS 661 FX ten sam co u mnie na Asrocku i działa zarówno z Dothanem jak i z Celofanem M :P tak czy inaczej gdyby się udało to osiągnąc 1M cache nie chodzi piechotą :P RE5PECT Edytowane 26 Maja 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Takie małe cuś odemnie :) Potrzebuje dobrych alph do tych cruciali! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) ... Potrzebuje dobrych alph do tych cruciali! ;) u mnie te alphy sprawdzały się do ok 260MHz (super Pi 1M) dla 2x512 a dają ok 14s w 16M na zegarze 3GHz :D BTW Soker - dawaj tu 2001 :oops: Edytowane 27 Maja 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) BTW Soker - dawaj tu 2001 :oops: Dzięki za screen :) 2001 będzie jak sprzedam tego nie krętliwego radka i kupie 7600 bądź x1800gto btw. na jakim v te kostki przy tych alphach leciały do 260? Edytowane 27 Maja 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Dzięki za screen :) 2001 będzie jak sprzedam tego nie krętliwego radka i kupie 7600 bądź x1800gto btw. na jakim v te kostki przy tych alphach leciały do 260? 2,92V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Powiedzcie mi jeszcze ... czy istnieje teoretycznie szansa że jeśli chipset obsługuje Dothana to poprawka biosu ewentualna pomoze w wykryciu go na mobo desktop ?? Jaki jest microcode Dothana jeśli ktoś wie ? top może znajdzie się taki biosik jakiśdo układu ładny :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Witam wszystkich. Jeżeli ktoś chciałby kupić ct-479 to znalazłem sklep w Polsce w którym sam kupowałem - link. Pozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 nie tylko tam ;P http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27818 tu tez sa jzu w ofercie. jak zwykle polska do tylu z nowosciami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 nie tylko tam ;P http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27818 tu tez sa jzu w ofercie. jak zwykle polska do tylu z nowosciami :( ciekawe jak z kupnem ... bo wszędzie niedostępne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Wiadomo moze czy Yonahy pracuja na ct479? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...