Skocz do zawartości
yotomeczek

Pentium Mobile Story (akcja Dothan) ...

Rekomendowane odpowiedzi

16M zbyt wolne w porównaniu z 1M :D optymalizja systemu jakaś by się przydała

dokładnie

nie tyle jakiś zawiłe optymalizacje - co ramki

1M poszło na 4x512 ... a 16M na 2x512 i to nisko taktowanych (jak na 2x512) ...

ano pierwszy raz na ciekłym azocie :D następnym razem będzie lepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie

nie tyle jakiś zawiłe optymalizacje - co ramki

1M poszło na 4x512 ... a 16M na 2x512 i to nisko taktowanych (jak na 2x512) ...

ano pierwszy raz na ciekłym azocie :D następnym razem będzie lepiej :D

yoto a nie mogles dac nizszego dzielnika na mem zeby wiecej na procku poleciec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten procek >>>click<<<. to też Dothan:?: Jest na s478 więc może by ruszył na moim mobo bez modów i kombinowania, co o tym sądzicie:?:

PS: chyba trza iść w kime - przeca tam pisze że to Dothan :oops: , ciekawe tylko jak z "kompatybilnością" tego proca z IC7

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tradycyjne Pentium 4 Mobile (nie mylic z Pentium M), ale plyty maja problem z dynamiczna zmiana mnoznika i nie zawsze dziala to jak trzeba.

Jakbys przewalil temat to bys sie dowiedzial, ze przejsciowka Asusa na proce mobilne dziala tylko na plytach Asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że przejściówka działa tylko z ASUSami i wątek czytałem. A z tego co wiem to P4 mobilne nie różni się wiele wydajnością w stosunku do stacjonarnych więc sobie daruje chyba zabawe w mobile. Tak czy siak troche się dokształciłem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe BH6 okazały się kiepskie..

Potestuje jeszcze ale na 3.3v narazie nie robią 225 2-2-2-5 :(

grr...

Ostatnio dużo się słyszy o takich paściach.

Przeglądając dziś allegro zauważyłem 256 MB 133MHz Winbond BH-75 DDR ( takie same mam w old pc jako SDRAM)

TwinyBH-75

PS. Wybaczta ale poznawałem tajniki ręcznego zooma w telefonie ;]

Koniec Oftopa.

Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BH6 nowe w sensie - ostatnie z kupionych :)

A wyglądały na fajne...

V-Daty od urodzenia pracujące ze sobą na 6ns kościach (czyli BH6) w cenie 100zł za dual. Znajde troche wolnego czasu (a teraz go będzie dużo) to ide cholera wkońcu do elektronika po potrzebne części do moda zasiłki i testuje je wyżej nim sprzedam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio dużo się słyszy o takich paściach.

Przeglądając dziś allegro zauważyłem 256 MB 133MHz Winbond BH-75 DDR ( takie same mam w old pc jako SDRAM)

http://members.lycos.co.uk/daronpl/TwinyBH-75

PS. Wybaczta ale poznawałem tajniki ręcznego zooma w telefonie ;]

Koniec Oftopa.

Mialem kiedys od kumpla na kilka miesiecy (przejsciowo) 2x256 podobnych ramkow, tylko winbond ah-75.

Standardowe timingi na @ 133 mialy 2,5-3-3-8 czy jakos tak, szly na stock v @ 175 2,5-2-2-6, a na @ 200 3 x x x juz nie pamietam, ale jak na 7,5ns to ladnie. Nie testowalem ich na wiecej v i wiecej fsb, bo nie mialem wtedy sprzetu odpowiedniego.

Taki maly ot. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nudów oglądałem sobie własnie ranking na HWbot w SPI 1M ... i tak sobie oglądam screeny Yotoma i Kingpina i stwierdzam że Yotomeczek to ma tego Dothanika jedynego na świecie chyba .. bo jak sobie popatrzyłem jakie napięcia ma Kingpin a jakie Yotomo przy porównywalnym taktowaniu to jednak Yotom ma lepszego procka chyba ... niby tamten szybciej liczy ale ... Yoto ?? będziesz ciągnął jego wynik dla Dothanów ?? :D oby :D

RE5PECT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nudów oglądałem sobie własnie ranking na HWbot w SPI 1M ... i tak sobie oglądam screeny Yotoma i Kingpina i stwierdzam że Yotomeczek to ma tego Dothanika jedynego na świecie chyba .. bo jak sobie popatrzyłem jakie napięcia ma Kingpin a jakie Yotomo przy porównywalnym taktowaniu to jednak Yotom ma lepszego procka chyba ... niby tamten szybciej liczy ale ... Yoto ?? będziesz ciągnął jego wynik dla Dothanów ?? :D oby :D

RE5PECT

nie wiem co tam wypatrzyłeś :D

proca mam niezłego ale ... Kingpina i Hipro5 są lepsze

Vcore miałem 1,8V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano screen TUTAJ pokazuje że jednak mniej ... ale to tylko screen :P chociaż był ogladany z odnosnika HWBOT'a i jakoś screen Kingpina pokazuje o 0,2V więcej na vcore ... no ale screen to screen a CPU-Z to jednak program ... jeśli mierniczkiem było sprawdzane to ok i sorki .. nie było mnie przy tym :P poza tym HiPro jest za Tobą o sekundę prawie :P

tak czy inaczej :

RE5PECT

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi