Skocz do zawartości
yotomeczek

Pentium Mobile Story (akcja Dothan) ...

Rekomendowane odpowiedzi

juz bym wolal http://sklep.benchmark.pl/pelny_17324.html

ale tylko do o/c procka raczej, troche modow by sie porobilo i jazda, szkoda ze agp tylko 4x :/

No to nie bardzo rozumiem ...

Za te kase to ja bym sobie darował w końcu za mobo z przejściówką dałem niecałe 500

>> Lancer - tak się składa że chciałem co innego ale jak zwykle w tym pop... kraju nie było

Kup takiego Opka za 1000 (165) w Polsce to będziesz masta :D

Ostatnie doniesienia z frontu - windy się rozsypały, seagatey 7200.9 160GB mobo chyba nie lubi ...

OC nie poszło do przodu :cry:

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak shima i pro zapinke dzis zrobił to wierze ze jeszcze przed godziną zero wróci z nową windą i nowymi rekordami :)

Trzymam kciuki yoto! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak shima i pro zapinke dzis zrobił to wierze ze jeszcze przed godziną zero wróci z nową windą i nowymi rekordami :)

Trzymam kciuki yoto! :D

jak mi jeszcze ktoś powie jak toto zmusić do odpalenia instaki wind z CD :mur:

bootuje z płytki, dowolny klawisz spowoduje uruchomienie z CD i ciemność :cry:

Intel bezproblemowy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1000 zl...+ przejsciowka...

Masakra.... Fajnie ze kopie w 3D2k1 venice 2,9 ale co z tego ?

Dla mnie prosze Cinebench zrobic...

Tak jak Lancer pisze, podobne pieniadze za opn165. Wynik tez podobny bedzie ???

A jesli chodzi o SPI, to wynik na sporo nizszym poziomie niz 2700, chyba ze liczysz pamieci...tyle ze na AMD tak nisko by nie szly ;)

Narazie spoko, bo chlodzenie nie tego. Czekam na screny z zimna woda...

wtedy to bedzie mialo sens...

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktem jest ze ta plyta ktora posiada teraz za niewygorowana cene i tak niezla jest do o/c, choc napiecie pewnie by wolal wyzsze.

Moze w przyszlym roku jak wyjdzie Yonah to pomysle :-)

A probowales bootowac z dyskietki?

pamietam ze tez mialem taki problem, ale nie pamietam rozwiazania. probowales na stockowych ustawieniach bootowanai?

Edytowane przez binek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie doniesienia z frontu - windy się rozsypały, seagatey 7200.9 160GB mobo chyba nie lubi ...

OC nie poszło do przodu :cry:

O ile pamiętam chipset 915 nie ma blokady pci/agp i tu jest pies pogrzebany. Może spróbuj ustawić FSB 200 i podgoń mnożnikiem (max to 14x, tak?)

Z ciekawości: dałoby radę (tak na oko) zainstalować na tę przejściówkę jakiś lepszy cooler (np. jakiegoś Pentagrama, one są zwężone u podstawy)? Może bym się kiedyś skusił na takie coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jestem debilem nie kupiłem 2 jajowca ... a na domiar złego nie padł żaden WR ...

Papa

Tomuś mówiłem ziółka pij ;]

nie martw sie .. kazdy ma po trochu racji .. Lancer i Zulu .. i Ty tez ...

aczkolwiek zalezy czy ktos szuka odmiany czy szuka extra wydajnosci ..

ja bym sie na intela tez nie rzucił .. ale ty sie zdecydowales to teraz dokoncz .. i pokaz ze potrafisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mi na myśl przyszła pewna sławna maksyma wypowiedziana przez jednego z byłych premierów RP :D ale mam nadzieje ze Yotomo jeszcze nie kończy ;)

bo ten co to mowil to juz skonczyl :D ale fakt faktem ze bedzie to oldscholowe oc,

ja tam juz swinie kupilem i wrzucam do niej pare groszy co jakis czas , na x2 bo sie boje ze na mnie nakrzycza za to ze jestem oryginalny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zglaszasz sie do tego Pana -> http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=15856

On jest chyba raz na tydzien u Pepikow po sprzet . Na allegro ma nicka ibizzz , sprawdzony uzytkownik .

Mowisz mu co potrzebujesz i za pare dni masz to u siebie... No moze nie za pare , ale w kazdym badz razie najprostsza droga kupienia takiej przejsciowki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo yoto :)

cos mi ten slaby czas w 16m smierdzi jakims ustawieniem windy!

memeory system management to pewnie zmieniles, ale sprawdz jeszcze ile winda ustawia sobie cache'u na tym procku i inne takie :D i 1m miażdży a 16m kiszka :| windows musi cos mulić

[OT] znowu w temacie opteronów :lol:

załatwcie mi tego 165 za 1000zł ;) bo wiem, że w stanach są za ok 350$, w UK 240-250Funta a w europie (holandia, niemcy) 360EUR, to jak to jest ze wy za tysiaka macie??? moze te wasze 165 są z tira jakiegoś co??? :lol:

no offence, po prostu denerwuje mnie takie glupie gadanie i licytowanie sie kto taniej kupil!!!

takze yoto wcale moim zdaniem nie wyszedles zle na tym mobilu, bo za 1000 to ciezko jest kupic 148 a co dopiero 165 teraz!!!

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo yoto :)

cos mi ten slaby czas w 16m smierdzi jakims ustawieniem windy!

memeory system management to pewnie zmieniles, ale sprawdz jeszcze ile winda ustawia sobie cache'u na tym procku i inne takie :D i 1m miażdży a 16m kiszka :| windows musi cos mulić

[OT] znowu w temacie opteronów :lol:

załatwcie mi tego 165 za 1000zł ;) bo wiem, że w stanach są za ok 350$, w UK 240-250Funta a w europie (holandia, niemcy) 360EUR, to jak to jest ze wy za tysiaka macie??? moze te wasze 165 są z tira jakiegoś co??? :lol:

no offence, po prostu denerwuje mnie takie glupie gadanie i licytowanie sie kto taniej kupil!!!

takze yoto wcale moim zdaniem nie wyszedles zle na tym mobilu, bo za 1000 to ciezko jest kupic 148 a co dopiero 165 teraz!!!

pozdro

no mnie też coś śmierdzi ... podejżewam że mobo jest niedo końc teges ... sprawne (nie moge wind z bootowalnej płytki zainstalować, kłopoty z instalacja sterów mobo ....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi