myrddin669 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 aaaaa no tak :D spoko, i faktycznie robi taką różnicę??? bo tam straszne ochy o achy wyspiewali... a jak w praniu??? ej, w ogóle dziwna sprawa jest z tym 1M i 16M w tych P-M'ach :blink: ja u siebie to liczyłem pare razy i przy gorszym 1M mam lepszy 16M :blink: może faktycznie to coś w windowsie trzeba pozmieniać... pamiętam, że był jakiś wpis w rejestrze odnośnie wielkości pamięci cache L2 proca, a ten dothan ma chyba 2M o ile się nie mylę?? może windfows nie umie tyle obsłużyć?? potem poszukam tych kluczy w rejestrze i npiszę :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) Cytat za stroną "Egielda": "SecondLevelDataCache – Z nazwy tego klucza można dość dużo wywnioskować. Najprawdopodobniej jest to ilość pamięci cache naszego procesora. Microsoft twierdzi, że Windows doskonale wie ile dany procesor ma pamięci drugiego poziomu, jednak dla bezpieczeństwa możemy mu wpisać wartość jaką posiada nasz procesor. Wartości wpisujemy w systemie 16-owym. Zanim wpiszesz przelicz sobie w kalkulatorze. Dla przykładu na procesorze Pentium 4 Northwood (512 KB L2) w pewnych zastosowaniach uzyskaliśmy wzrost o około 4%. Z kolei na procesorach AMD K7 (zarówno 256 KB jak i 512 KB) żadnych różnic nie odnotowaliśmy. W gałęzi: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management ..." Edytowane 24 Grudnia 2005 przez vince15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Witam ! Takie n00bowskie pytanie : Czy instnieje przejściówka 478 to 479 na mojego Abita ? Pozdrawiam ! Źycze Udanych Świąt ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 tylko asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReanimaToR Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Cytat za stroną "Egielda": "SecondLevelDataCache – Z nazwy tego klucza można dość dużo wywnioskować. Najprawdopodobniej jest to ilość pamięci cache naszego procesora. Microsoft twierdzi, że Windows doskonale wie i... W gałęzi: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management ..." Ciekawe czy da jakis wzrost w celku mobile wlozonym do desctopa(northwood 256L2) :D, sprawdze po swietach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Dorwalem małą perełkę c.d.n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 A jak pi16 na tych taktach?? Czekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Dorwalem małą perełkę c.d.n. No to Yotomo co dorwałeś :> przejdzie SUPER PI 16MB może będzie poniżej 11min :> Ps gdzie załątwiałeś pamięci bo też chcę sobie sprawić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Yoto -> mam nadzieję, że tego proca sobie zachowasz? :wink: p.s. ten wynik to na WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Gratsy Yoto za zbliżenie się do granicy 3GHz. Widać, że cpu ma potencjał, aż bym je ożenił z moją vga i zobaczył co z tego wyniknie ;) PS. Nie zapominaj o update'cie ;) I powodzenia w dalszych zmaganiach! Jaki cel sobie stawiasz? Rekord, to jasne, ale w czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 pewnie w tym w czym sie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 pewnie w tym w czym sie da :) dokładnie ;d a póki co musze postawićj akieś inne windy niż XP i zrobić coś zPI 16M ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 To co w najbliższym czasie zaatakujesz super PI 16 MB, powinien robić poniżej 11 minut bezproblemowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 To co w najbliższym czasie zaatakujesz super PI 16 MB, powinien robić poniżej 11 minut bezproblemowo :)Oj, tu chyba przesadziles, na tych taktach cyba jeszcze nie zejdzie ponizej 11. W pi16 ten proc sie spisuje duzo gorzej niz w 1m. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Spoko wiem o tym, ale 3 ghz to już coś, więc się zobaczy jak pójdzie spi 16Mb, może na Win 2000 bo mało procesów ? Ale około 11 min jest realne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Około to jest realne! :] mi sie nigdy nia udalo zoptymalizowac win2k po s-pi, zawsze wynik o 1 - 1,5 minuity gorszy mialem niz na xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) zrobiłem 1m poniżej 25s ... teraz podejście do 16M ... Próba max FSB - słabjutko raczej ../ Edytowane 25 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzid Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 rewelacja jestem pełen podziwu :) niesamowity ten proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 I co Yotomo jak idzie liczenie SP16MB masz już jakieś wstępne wyniki ( ile myślisz że da rade zrobić ) ?? Czekamy na 16MB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Próba max FSB - słabjutko raczej ../ no nie powiedziałbym... 275 MHz na i915PL to wyczyn :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Witam ! Już niedługo chciałbym zmienic procesor, w internecie znalazłem coś takiego - Procesor INTEL Celeron M 360 1.4GHz (Socket-478, FSB400MHz, 1MB), jest to procesor wraz z coolerem przeznaczony do s478. Czy będzie pasować ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 gdzie takie cos maja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 gdzie takie cos maja? http://1klik.pl/sklep/Procesor_INTEL_Celer...MB_BOX/p388448/ - Jaka może być wydajność tego procka ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Ten procek nie będzie pasował na zwykłą płytę pod p4 mimo że ma taki sam soket. Już jakiś czas temu była o tym mowa na forum. A swoją drogę ciekaw jestem jak tam z 16M Yotomeczka?? pozdro :) Edytowane 26 Grudnia 2005 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ten procek nie będzie pasował na zwykłą płytę pod p4 mimo że ma taki sam soket. Już jakiś czas temu była o tym mowa na forum. A swoją drogę ciekaw jestem jak tam z 16M Yotomeczka?? pozdro :) słabo :D wpadła mi w łapki grafa ... X1800XT :D pierwsze bencze - bez OC grafy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 dobre wyniki jak na stock karte? bo ja pojecia nie mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Oj niezle, niezle! :wink: Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Muniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Na zimnej wodzie zrobiłem też niezły 1M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 niezly czasik, ciagnij dalej :) wszystkich chyba bardziej interesuje czas 16m niz 1m ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 niezly czasik, ciagnij dalej :) wszystkich chyba bardziej interesuje czas 16m niz 1m ;) to niech lukają do tematu o PI :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...