Ricci Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Wyniki na krótkich dystansach powalające. :lol: Głównie chciałem zapytać o timingi pamięci,a raczej o pozostałe alphy: 1.Czy w mobo(bios) jest regulacja timingów(oprócz podstawowych)? 2.Czy jest coś na wzór A64-Tweaker w Intelu ? 3.Jeżeli było by coś podobnego wrzuć screena jak mobo ustawia pozostałe timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Wyniki na krótkich dystansach powalające. :lol: Głównie chciałem zapytać o timingi pamięci,a raczej o pozostałe alphy: 1.Czy w mobo(bios) jest regulacja timingów(oprócz podstawowych)? 2.Czy jest coś na wzór A64-Tweaker w Intelu ? 3.Jeżeli było by coś podobnego wrzuć screena jak mobo ustawia pozostałe timingi. w biosie tylko podstawowe timingi jest jakiś system tool - musze popróbować strona 3Dmarki też są krótkodystansowe ? :-P Jak na razie mam problem z Super PI 16M ... Jak na razie jakieś 80% benchów śmiga lepiej niż na A64 Edytowane 27 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ja mam tweaker ale do 865/875 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 w biosie tylko podstawowe timingi jest jakiś system tool - musze popróbować strona 3Dmarki też są krótkodystansowe ? :-P Jak na razie mam problem z Super PI 16M ... Jak na razie jakieś 80% benchów śmiga lepiej niż na A64 Krótki dystans miałem na myśli spi1M i AiBench. :lol: 3D-Marki;tutaj najwięcej do powiedzenia ma grafa i dlatego nie miałem na myśli benchów 3D.No i powodzenia w spi16m, tylko jak będzie poniżej 9:51 to też Intel,ale user ze stajni AMD. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ponizej 10 min nie bedzie, nie na WC. Dothan jakos sie "zapycha" przy dluzszych dystansach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Super pi 16M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Uhhhhhh.... Myślałem, że będzie lepiej na tych taktach z pi16... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 No Yotomo ja też mam koło tylu ale na A64 @ 2880 MHZ, memki tesh 240MHZ 2 2 2 6 . W sigu jest link, czyli w tym dothan nie prowadzi :) ale może da rade zejść jeszcze trochę :> na 3 GHZ ?? memki koło 250 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Super pi 16M http://img372.imageshack.us/img372/8136/16m5lz.jpg Nice Yoto, nice B) Jednak jest jakis taki niedosyt.... 11,50 niby ladnie ale jak na 2,9ghz i ramy 240 (2-2-2-5) oczekiwalbym wiecej. Moj venice robi 16m w 12,29 ale ma mniej mhz na rdzeniu :wink: (2850) i na pamieciach (200)... wiec myslalem ze przy takich taktowaniach zejdziesz ponizej 11 min :? Cos jakby sie zapchal :-| Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) [/color] Nice Yoto, nice B) Jednak jest jakis taki niedosyt.... 11,50 niby ladnie ale jak na 2,9ghz i ramy 240 (2-2-2-5) oczekiwalbym wiecej. Moj venice robi 16m w 12,29 ale ma mniej mhz na rdzeniu :wink: (2850) i na pamieciach (200)... wiec myslalem ze przy takich taktowaniach zejdziesz ponizej 11 min :? Cos jakby sie zapchal :-| Będzie lepiej :D A na razie AMDkowcy możecie wrzucać na porównanie 16M na zegarze 2900 (tak równo :-P ) Na razie jest to poziom a64 ... myslę że da się jeszcze coś zbić (mam cały czas na myśli zegar 2900, choc na max da się wyżej, ale 2900 chodzi dosyć lajtowo) A wracając do wyniku - myślę, że bardziej kopie go chipset i może gorsza obsługa dysków ... Edytowane 28 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Plyta do oc wymarzona nie jest ;) ale mogles troche poczekac a nie na ura kupowac, a teraz psioczyc ze to wina plyty :-P to ja popre swoje poprzednie slowa linkiem 12min 29s na screanie widac dokladnie co i jak...pamieci :? ale co tam roznica (cenowa) miedzy a64 a PM jest ... PS: Yoto przecie ty rdzenyy amd-ekowiec jestes :wink: Edit: lol teraz jak patrze na swojego skrina to az lezka w oku sie kreci... jeszcze 32bit system siedzacy na 80gb dysku ata, ehh te wspomnienia :wink: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Plyta do oc wymarzona nie jest ;) ale mogles troche poczekac a nie na ura kupowac, a teraz psioczyc ze to wina plyty :-P to ja popre swoje poprzednie slowa linkiem 12min 29s na screanie widac dokladnie co i jak...pamieci :? ale co tam roznica (cenowa) miedzy a64 a PM jest ... PS: Yoto przecie ty rdzenyy amd-ekowiec jestes :wink: no to znajdź mi lepszą mobo na S478 z PCI-E gadać to łatwo ... a co do różnicy cenowej to jest ... ale z przewagą PM (mój obecny proc kosztował mnie ok 500PLN) ... Edytowane 28 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Zartuje przeciez :wink: 500zl :blink: to czemu wydawalo mi sie ze na poczatku pisales ze 1k za cpu..... czekaj, czekaj na poczatku poszedles do sklepu po opteronka ? i on mial kosztowac 1k? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zartuje przeciez :wink: 500zl :blink: to czemu wydawalo mi sie ze na poczatku pisales ze 1k za cpu..... czekaj, czekaj na poczatku poszedles do sklepu po opteronka ? i on mial kosztowac 1k? moze niekoniecznie do sklepu B) czy to takie dziwne?;] ja niedlugo przesiadam sie na manchesterka;] w bardzo dobrej cenie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zartuje przeciez :wink: 500zl :blink: to czemu wydawalo mi sie ze na poczatku pisales ze 1k za cpu..... czekaj, czekaj na poczatku poszedles do sklepu po opteronka ? i on mial kosztowac 1k? Może dlatego, że nie czytasz uważnie .. MIałem PM 750 a teraz mam PM730 (taka perełka choć bez gwary :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Komu laptopa zmasakrowałeś? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 dobre wyniki jak na stock karte? bo ja pojecia nie mam :) W marku01 powalające, w 03 i 05 niemal identyczne jak u mnie na a64@2.8GHz, ale to nie dziwne, bo te dwa ostatnie benche bazują w 99% na gpu, a resztę systemu pomijają, tak jak współczesne gry. Yoto, jakieś sukcesy w o/c radka na tym mobo intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 W marku01 powalające, w 03 i 05 niemal identyczne jak u mnie na a64@2.8GHz, ale to nie dziwne, bo te dwa ostatnie benche bazują w 99% na gpu, a resztę systemu pomijają, tak jak współczesne gry. Yoto, jakieś sukcesy w o/c radka na tym mobo intela? czyli sprawdzałoby się że to krótkodystansowiec, a przy dłuższych kalkulacjach zaczyna się dławić.... czyli idealna architektura do wielordzeniowości. Yoto- łap Celerona M - znacznie łatwiej na nim zrobic jakiś WR albo coś zbliżonego http://www.tweak.pl/images/podkrecenie28122005.jpg :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 W marku01 powalające, w 03 i 05 niemal identyczne jak u mnie na a64@2.8GHz, ale to nie dziwne, bo te dwa ostatnie benche bazują w 99% na gpu, a resztę systemu pomijają, tak jak współczesne gry. Yoto, jakieś sukcesy w o/c radka na tym mobo intela? nie bardzo już mam dosyć OC tej grafy ... to pojechane na maxa def Atitool pokazuje 600/700 maławo chyba dzś mi sie obraz wysypal na650/750 :cry: overclocker to jakis absurd w sterach overdrive wył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 def. tak pokazuje, bo to tryb 2D. Ściągnij najnowszą beta 11 i już atitool nie będzie się mylił podczas zmiany trybu z 2D na 3D. Jak masz jakieś pytania, to wal na pm, bo nie chcę Ci tu śmietnika robić ;) PS. 650/750 to def. niemal... karta MUSI latać zdecydowanie wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Cześć, przyłącze się. Moja przygoda z intelem zaczęła się 3października jeszcze tego roku :D Procek i mobo jak w podpisie. Jeśli chodzi o O/C to u mnie kiepskawo z braku odpowiednich komponentów stworzonych do konkretnego O/C Płyta jest jak najbardziej wporządku, procek i chłodzenie też, ale ograniczają mnie głównie pamięci oraz dysk buforem 2mb na ata i na dodatek jakiś szmelc 40Gb od segate. Pamięci to tylko goodramy, na dodatek są w trybie single :cry: Przy zmianie dzielnika pracy pamięci z procem z 1:1 przeszedłem na 5:4 i chodzi na 3750Mhz na 250Fsb a pamięci równo na 400Mhz Udało mi się naprawić chłodzenie i teraz jest 30*C w idle przy 3,75Hgz więc jeszcze troche pokręce. Chyba puszcze pamięci na 3:2 i polece na 4Ghz. PS. A tak naprawdę to nadal się zastanawiam czy nie popełniłem życiowego błędu kupując intela a nie AMD (i tu nie chodzi o gry bo w tym intel mnie zadawala) PozDro yotomeczek Edytowane 29 Grudnia 2005 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 yyy , ale co twoja historia ma wspólnego z tym tematem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 yyy , ale co twoja historia ma wspólnego z tym tematem ? nie wiem, moze takie porownanie - ekstremalne oc vs cos co przypomina oc...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) he he, ... "rozmowy niedokończone"... :lol: Edytowane 29 Grudnia 2005 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) taaaaaaaaaaa dzieki za wsparcie........ tak w ogole to kszonek ma racje, tylko ze tu chodzilo nie dokladnie o O/C a o przygody z intelem gościa który co nie to tam próbuje zaO/Cować trochę ;) pozdro @edit PS. proc jednak nie poszedł na 4Ghz Edytowane 29 Grudnia 2005 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 taaaaaaaaaaa dzieki za wsparcie........ tak w ogole to kszonek ma racje, tylko ze tu chodzilo nie dokladnie o O/C a o przygody z intelem gościa który co nie to tam próbuje zaO/Cować trochę ;) pozdro @edit PS. proc jednak nie poszedł na 4Ghz ale nie za bardzo Cie rozumiem - pamieci nie idą ci wyzej? nie masz mozliwosci dania na pamieci tych 210 tylko koniecznie 200? po za tym daj jakis screen z spi 1m / 16m ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 po za tym daj jakis screen z spi 1m / 16m ;)Po co jak chodzi stabilnie... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) na 3.75 chodzi stabilnie, Testów już dawno nie robiłem, a zresztą winda ma prawie 3 miechy a to najlepiej na nówce świerzutkiej robić <_< Z resztą pamięci mam do **** bo wszystko się wysypuje od 205Fsb w zwyż. Tak mi się trafiło i tyle, to samo było na starym Athlonie 2600+@3200+ tylko że tam już się wysypywał przy 204 :blink: Edytowane 29 Grudnia 2005 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Chyba zbaczamy z tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Chyba zbaczamy z tematu... no właśnie <_< Tymczasem troszeczke lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...