cYcEq Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam. Nie wiem czy to tutaj powinno się znaleźć ... ale mam problem. Mianowicie podczas grana w gry lub nawet szperania po kompie odczuwalne są spadki wydajności kompa... W grach objawia się to spadkiem do 1-5 fps na kilka sekund... dzieje się tak co kilkanaście(kilkadziesiąt) minut. Podczas szperania po kompie widać zacięcia myszki i spowolnione otwieranie się folderów/okienek. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu to byłbym wdzięczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 napewno pomoglo by Ci przeinstalowanie systemu, wez zapusc hijack this, moze masz jakiegos szmelca co Ci kompa wiesza, zapusc tez prime, memtesta itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Uporzadkuj sobie rejestr!! lub przeinstaluj system! Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 włącz menadzeraz zadań przyciskami CTRL+ALT+DEL i obserwuj użycie procka podczas tych przycięć. jeśli skacze do 100% no to pewnie jakiś syf ci zamula kompa. jeśli nie to gdie indziej trzeba szukać przyczy. zrób jeszcze w evereście test odczytu i zapisu pamieci i podaj jakie masz wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) przeinstalowanie systemu nic do tego nie ma, rejestr jest czysty i nie mam żadnych śmieci w kompie... zaraz poszukam tego everesta i porobię testy memtest przechodzi bez problemów EDIT : zassałem tego Everesta w dwóch wersjach i nie widzę tam opcji benchmarkowania pamięci... podaje mi jakieś ogólne informacje tylko Edytowane 11 Grudnia 2005 przez cYcEq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 EDIT : zassałem tego Everesta w dwóch wersjach i nie widzę tam opcji benchmarkowania pamięci... podaje mi jakieś ogólne informacje tylkoTesty->Odczyt/zapis/czas oczekiwania. Zrób te testy i zapodaj wyniki lub screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) http://cyceq.bialan.pl/report.htm Kurde ślepy jestem że nie zauważyłem tego na początku :P Edytowane 11 Grudnia 2005 przez cYcEq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 zapusc prime na blend i zobacz co bedzie no i moze 3dmarka2001, moze feel sioe buntuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 zassałem Prime ale opcji blend nigdzie nie widzę :P zrobiłem benchmark i przeszedł ... torture test odpaliłem i nie było błędów (zapuszczę go na dłużej jutro z rana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
girlclockmaster Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 włącz menadzeraz zadań przyciskami CTRL+ALT+DEL i obserwuj użycie procka podczas tych przycięć. jeśli skacze do 100% no to pewnie jakiś syf ci zamula kompa. jeśli nie to gdie indziej trzeba szukać przyczy. zrób jeszcze w evereście test odczytu i zapisu pamieci i podaj jakie masz wyniki. [/quote Ile masz slotów do wpięcia pamięci ? i ile kości ? Miałam podobne objawy , przycinało mnie , spadała właśnie wydajność grafiki właśnie do kilku fps jak miałam 2 kości pamięci na płycie z trzema slotami. teraz mam płytę z czterema, tą samą pamięć , kłopoty znikły 512MB RAM w pierwszy niebieski slot 256 MB w drugi niebieski slot. Poukładane są na przemian : niebieski, czarny ,niebieski ,czarny . Czyli wychodz`i na "oko" w 1 i 3 . Probleby zniknęł. Dziwne te kompy . Powodzenia . Witam. Nie wiem czy to tutaj powinno się znaleźć ... ale mam problem. Mianowicie podczas grana w gry lub nawet szperania po kompie odczuwalne są spadki wydajności kompa... W grach objawia się to spadkiem do 1-5 fps na kilka sekund... dzieje się tak co kilkanaście(kilkadziesiąt) minut. Podczas szperania po kompie widać zacięcia myszki i spowolnione otwieranie się folderów/okienek. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu to byłbym wdzięczny... Ile masz slotów do wpięcia pamięci ? i ile kości ? Miałam podobne objawy , przycinało mnie , spadała właśnie wydajność grafiki właśnie do kilku fps jak miałam 2 kości pamięci na płycie z trzema slotami. teraz mam płytę z czterema, tą samą pamięć , kłopoty znikły 512MB RAM w pierwszy niebieski slot 256 MB w drugi niebieski slot. Poukładane są na przemian : niebieski, czarny ,niebieski ,czarny . Czyli wychodz`i na "oko" w 1 i 3 . Probleby zniknęł. Dziwne te kompy . Powodzenia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Ja obstawiam ze to jakis syf Ci obciaza proca. Sprawdz w menedzerze zadan jakie masz uruchomione procesy i czy ktorys podczas spadku wydajnosci nie obciaza procka do ok. 100% Jesli nie to przeskanuj Ad-Aware i jakims antywirem. Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 pamięci mam 2x 256 kingstony... a płyta ma chyba 3 sloty (z tego co pamiętam).. najwyżej slotami się pobawię :P a co do shitu - nie mam go w kompie, powtarzam już to drugi raz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 no i rozwiązanie samo się znalazło... padł mi drugi dysk podczas gry, odłączyłem go od kompa... i przestały być widoczne spadki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...