chrums Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Cześć Mam problem związany z radiówką a mianowicie co jakiś czas mam przerwania na jakąś minutę czasmi krócej, nie jest to związane z internetem (tp dsl) tylko jak się domyślam AP (jakiś ruter napewno nie serwer, w sieci jest ok 20 osób). Jak miałem przerwanie pingowałem AP no i niestety utrata pakietów 100%. Mam pytanie jak się tego pozbyć np. czy postawienie serwera pomoże i czy jest możliwe że AP nie wyrabia(teoretyczne takie sprzęty obsługują 253 urzytkowników)? A może jest tego inna przyczyna już sam nie wiem. Proszę o pomoc. ---------------------------------------------------------------------- czyli postawienie serwera pomoże? Edytowane 11 Grudnia 2005 przez chrums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 253 uŻytkownikow to moze i tak, ale jak kazdy zacznie cos ciagnac to pasmo sie przytyka i efekt taki jak widziales. 20 osob na jednym AP i to jeszcze powiedzmy nie klasy ORINOCO a wiec amatorski sprzet to duze problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrums Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 To czy postawienie serwera pomoże? Czy to będzie lepsze niż AP? Proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi. Postawienie serwera do czego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrums Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) wyjaśniam: chodzi mi o to że mój admin ma AP sprzętowy (nie jestem pewny ale domyślam się że jakiegoś d-linka), czy postawienie serwera na jakimś linuxie (np. NND) pomoże (będzie to AP programowy)? Czy wogóle jest jakaś różnica między sprzętowym a programowym AP? Edytowane 18 Grudnia 2005 przez chrums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zadna roznica. AP sprzetowy po prostu jest maly i wygodniejszy w uzyciu. Oczywiscie nie ma tyle ustawien co np serwer linuxowy (mowa o tych AP za 300PLN). Np. nie mozesz podzielic pasma (ale w tych drozszych AP juz bez problemow mozesz to zrobic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...