Kwazor Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witajcie mam takie pytanie: Mam Walnieta elektre w WD80BB 00DKA0 ( kontroler IDe ma wykrzyknik ale dysk jest wykrywany przez bios ale Fdisk mowi brak dostępu do dysku) I mam trupa 75DKA0 (proba przełożenia elektry do 00Dkao to walenie głowic) I chciałbym zmienic w tej elektronice od 75dka0 firmware na 00DKA0. Czy jest to mozliwe ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Był już podobny temat raczej jest to nie możliwe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 wartości które podałeś to nie wersja Fimware ale numer wydania całego urządzenia dyski WD potrafią się fizycznie różnic miedzy rożnymi wydaniami w obrębie tego samego typu oprogramowania się nie da zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jeżeli płytka jest identyczna (te same typy scalaków, itd) to powinno działać bez zmiany firmware. W tym przypadku problem polega raczej na tym, że walnęły głowice, a dopiero później kontroler, dlatego po zmianie elektroniki masz hałas, bo ta druga płytka ma jeszcze sprawny kontroler głowic. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jeżeli płytka jest identyczna (te same typy scalaków, itd) to powinno działać bez zmiany firmware. W tym przypadku problem polega raczej na tym, że walnęły głowice, a dopiero później kontroler, dlatego po zmianie elektroniki masz hałas, bo ta druga płytka ma jeszcze sprawny kontroler głowic. pozdro z ta głowica to morze być prawda ale nie koniecznie ponieważ kilka razy spotkałem się z sytuacja kiedy dwa dyski tego samego typu np:WD800JD różniły sie, miały takie same czarne obudowy ale już rozkład elektroniki na płytce był inny doprowadzenie zasilania do silnika było inaczej rozwiązane a to te same model różniące się serią, wnioski wyciągnijcie sami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...