alias Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam myslę o zakupie karty graf. Pojawiła sie ostatnio seria Radeona X1k i myslałem o zakupie X1300pro (cena ok 400 zł). Czy w ogóle warto się do tego przymierzać? Może lepiej wziąć starsze modele typu 9800 czy 6600 nvidii (w porównywalnej cenie). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nie warto, wypowiedź opieram na tym: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=492 Oprócz tego wystrzegaj się szczególnie modeli MSI, bo jest dużo wadliwych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 4 potoki, szyna 128bit. Ta grafa odpada. Stary, dobry 9800PRO kopie jej tylek, 6600 tez jest spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam myslę o zakupie karty graf. Pojawiła sie ostatnio seria Radeona X1k i myslałem o zakupie X1300pro (cena ok 400 zł). Czy w ogóle warto się do tego przymierzać? Może lepiej wziąć starsze modele typu 9800 czy 6600 nvidii (w porównywalnej cenie). Pozdrawiam yyy...przecież X1300pro jest tylko na PCI-E a 9800 tylko na AGP, więc co tu się zastanawiać? Wszystko jedno czy będziesz brał na AGP czy PCI-E to weź GF6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloody Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 W ostatnim PC WORLD COMPUTER jest test kart w tych cenach. Najlepszy jest Gigabyte 6600 z Turboforce - oczywiście na PCX. x1300 wypada słabiej, do tego często są z nim problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 hmm... Nabyłem szafirka x1300 pro za 445zł i przy konfigu jak w podpisie 3dm03: 6000pkt :angry: 3dm05: 2800pkt(!) :D Stery WarCat 5.11 xt Windows server standart 2003 Dx 9.0c Niestety czuć było słaby proc,bo i menedżer pokazał 100% i zjechanie z gigahertzami (celem sprawdzenia czy aby napewno)proporcjonalnie powodowało obniżenie wydajności. W fear wszystkie detale na full i na maxa i bez problemów dawało sie grać a to byłojeszcze na ati catalystach 5.11 a nie nowych sterach od warcat-a. Niedługo odpale fear na nowych sterach i sie zobaczy. Podsumowujac: sie warto zastanowić,grafa wydajnościowo na posiomie gf 6600 turbo force a i nie klęka tak mocno jak starsze modele przy nowych wynalazkach graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Za 480 masz 6600ge to jest ta sama karta co 6600gt bez mziany napiec po oc wyciaga 9tys w 3dmarku 03, sadze ze warto dorzucic 70zl niecale........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Nie warto, wypowiedź opieram na tym: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=492 Oprócz tego wystrzegaj się szczególnie modeli MSI, bo jest dużo wadliwych. Racja ale co do tego testu focusa to bym sie zastanowił.Odpaliłem tylko fear-a no i patent był taki ze tam gdzie focus miał 24 fps-yu mnie było 36.Kiła i mogiła sie robiła po właczeniu cieni... ten sam test i 14fps, a focus juz nie pisze czy właczył je czy nie.Fear przy detekcji grafiki je wyłaczył... . Generalnie jak uda mi sie znależc paragon :mur: to wymienie na 6600ge...a jak sie nie uda to pozostaje rabit i podkręcanie pamięci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 W fear wszystkie detale na full i na maxa i bez problemów dawało sie grać a to byłojeszcze na ati catalystach 5.11 a nie nowych sterach od warcat-a. Niedługo odpale fear na nowych sterach i sie zobaczy. Podsumowujac: sie warto zastanowić,grafa wydajnościowo na posiomie gf 6600 turbo force a i nie klęka tak mocno jak starsze modele przy nowych wynalazkach graficznych. mam wątpliwości, że ten radek pociągnie grywalny poziom z włączonym wszystkim na maksa przy rozdzielczości 640x480. także polecam 6600 GE. Najlepsza grafa w okolicach 500 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...