Skocz do zawartości
cosmo-pl

Acer Aspire 5000 I Nagrywarka Matshita Uj-840d (1:0)

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem troszeczkę zaskoczony ale Alcochol wyświetla mi tylko 3 tryby nagrywania: DAO/SAO, RAW/SAO, RAW/SAO + SUB. Jak wiadomo tylko ostatni częściowo pozwala przegrać zabezpieczone płyty. Moje pytanie jest takie czy ta nagrywarka posiada w ogóle tryb DAO/RAW i jeżeli tak to czy to jest kwestia sterowników/BIOSu??

z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

ps. jeżeli powiniem zadać to pytanie w innym dziale to też dajcie znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mam nadzieję, że ktoś nam pomoże ja też nic nie mogę znaleźć, nawet strony producenta, chociaż nie wiem czy oni i tak są zainteresowani ulepszaniem, skoro nie starają się o profesjonalną stronkę.

Edytowane przez cosmo-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest panasonic.Ale na jego stronie akurat do tego modelu nie ma softu... jest info,ze z problemami trzeba sie kierowac do producentow u ,ktorych kupilismy laptopa.

:(

ale znalazlem ciekawe info. moze komus sie przydac..bo u mnie poki co wszystko ok. :)

na to pytanie: http://www.driverguide.com/boards/cdrom10/1631.html

taka odp. : http://www.driverguide.com/boards/cdrom10/1759.html

"Start your Registry Editor.

Locate the UpperFilters value under the following key in the registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4 D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

If present, delete the UpperFilters

Locate the LowerFilters value under the same key in the registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4 D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

If present, delete the LowerFilters

Quit Registry Editor.

Restart the computer.

NOTE: After you remove the Upperfilters value and the Lowerfilters value, if you notice lost functionality in a particular program, such as CD recording software, you may need to reinstall that software.

Otherwise, optical drives do not require drivers other that the cdrom.sys and atapi.sys drivers that are automatically loaded by Windows. "

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi