Skocz do zawartości
snower1

Mam Taki Kompik Ale Nie Wiem Czy Sie Wszystko Ok...

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Słuchajcie Mam takie parametry komputera:

Procesor: Intel Pentium 4 3.00GHz BOX Prescott S478

Karta graficzna: Leadtek Winfast GeForce 6600GT AGP 128MB DDR TV DVI

Płyta główna: MSI 865P Neo (MS-6742)*

Jedna kość RAM: Pamięć Kingston DDRAM 512MB KVR400X64C3/512**

Zasilacz: Enermax EG375AX-VE (W) V2.0(370W)

I teraz nasówa sie moje pytanie czy płyta główna w pełni obsługuje mój procesor i karte graficzną. Ten procesor ma taką technologie HT <------ Co jest. Jeśli moje obawy sie spełnią czyli że płyta główna nie w pełni obsługuje mojego procesora to jaką płyte główna byście mi polecili. Dodatkowo do tej płyty głównej chętnie bym dokupił jakieś nowe ramy no chyba ze nie jest to potrzebne(Interesuje mnie 1024mb ramu, najlepej jakiegoś z nowszych modeli :) )

Prosze o szybką odpowiedz

* Link do płyty głównej

http://www.msi.com.tw/program/products/mai...2&MODEL=MS-6742

** Link do Ramu

http://www.ada.com.pl/opisy/pamieci/kingst...00X64C3-512.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to bardzo dobra płyta, która zapewnia stabilną pracę kompa i jest doskonała do podkręcania... myślę jednak, że nie ma zbytnio sensu zmieniać płyty którą masz obecnie... lepiej odczekać i kupić na S775 ze złączem PCI... co związane jest praktycznie ze zmianą całego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale widzisz mie tylko chodzi na teraz bo według mnie to mam jak narazie dobry kompik a jak jeszcze dokupie ramki czy nawet plyte główna to juz bedziec całkiem dobry komputer, nieprawdaż ?( Mam tylko jeden problem od czasu kiedy zakupiłem nowy procek moj komputer nie chce sie restartować ;/, zmieniałem bios na nowy wiec nie iwem co jest grane tak sobie podejrzewam ze to jest wina właśnie juz starej plyty głównej.) A mam jeszcze jedno pytanie czy ta plyta główna w pełni obsługuje mają płyte główna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale widzisz mie tylko chodzi na teraz bo według mnie to mam jak narazie dobry kompik a jak jeszcze dokupie ramki czy nawet plyte główna to juz bedziec całkiem dobry komputer, nieprawdaż ?( Mam tylko jeden problem od czasu kiedy zakupiłem nowy procek moj komputer nie chce sie restartować ;/, zmieniałem bios na nowy wiec nie iwem co jest grane tak sobie podejrzewam ze to jest wina właśnie juz starej plyty głównej.) A mam jeszcze jedno pytanie czy ta plyta główna w pełni obsługuje mają płyte główna ?

Co masz na myśli ?

A co do restartów to może źle podpiąłeś kable od włączników na płycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi