Skocz do zawartości
mazur_cidry

Awaria-proszę O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z kompem;/ Miałem zainstalowany system Win XP SP2 i po uruchomieniu komputer samoczynnie się restartował. Pomyslałem że to wina systemu więc zrobiłem format i rozpoczołem instalację systemu na nowo, zainstalowałem sterowniki do sata, podzieliłem dysk na partycje i instalator rozpoczoł kopiowanie plików a następnie zrestartował się. Po ponownym uruchomieniu instalator powinien kopiować pliki dalej lecz wywala błędy. Poczytałem troszkę forum i pomyslałem że to pamięć, sprawdziłem ja memtestem-86 v3.2. Program pracował przez 16h 50min. i przetestował pamięć 102razy i znalazł 1507840 błędów. A więc to wina pamięci ram.

Czy przyjmą mi tę pamięć na gwarancję a może jest to wina czego innego ??

prosze pomóżcie smilies/sad.gif

Mój sprzęt:

Gigabyte ga-k8nxp SLI

Athlon 64 3000+ Venice

2x512 Geil PC 400

Wd2000js - 200GB S-ATA II

Zasilacz Chieftec

Ati club x550 256mb/128ddr

Dvd-rw Pioneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 zasada tytuł tematu. 2 dokręć proca jeśli go podkręciłeś pamięci mają pracować na fabrycznych ustawieniach (by spd). I wtedy zrób mem test i gold memory. Jeśli nadal są błędy oddawaj pamięci na gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, byłem z tą pamiecią na gwarancji, serwisant jes sprawdził i wszystko z nimi jest OK, włożyłem je do mnie i w memtescie nie wyskakują błędy ale przy instalacji nadal wyskakuje "Błąd krytyczny Parametr nie poprawny" i jeszcze pisze "Bład kopiowania z d:\i386" co to może być ?? pomóżcie :angry: chciałbym sobie posiedziec na tym kompie jeszcze w te święta :( :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi