mazur_cidry Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam, mam problem z kompem;/ Miałem zainstalowany system Win XP SP2 i po uruchomieniu komputer samoczynnie się restartował. Pomyslałem że to wina systemu więc zrobiłem format i rozpoczołem instalację systemu na nowo, zainstalowałem sterowniki do sata, podzieliłem dysk na partycje i instalator rozpoczoł kopiowanie plików a następnie zrestartował się. Po ponownym uruchomieniu instalator powinien kopiować pliki dalej lecz wywala błędy. Poczytałem troszkę forum i pomyslałem że to pamięć, sprawdziłem ja memtestem-86 v3.2. Program pracował przez 16h 50min. i przetestował pamięć 102razy i znalazł 1507840 błędów. A więc to wina pamięci ram. Czy przyjmą mi tę pamięć na gwarancję a może jest to wina czego innego ?? prosze pomóżcie smilies/sad.gif Mój sprzęt: Gigabyte ga-k8nxp SLI Athlon 64 3000+ Venice 2x512 Geil PC 400 Wd2000js - 200GB S-ATA II Zasilacz Chieftec Ati club x550 256mb/128ddr Dvd-rw Pioneer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 1 zasada tytuł tematu. 2 dokręć proca jeśli go podkręciłeś pamięci mają pracować na fabrycznych ustawieniach (by spd). I wtedy zrób mem test i gold memory. Jeśli nadal są błędy oddawaj pamięci na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Możesz także spróbować z tylko jedną pamięcią. Wtedy będziesz dokładniej wiedział czy to wina jednej z nich. W dualu przy podkręcaniu system zawsze jest bardziej podatny na wyłożenie się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur_cidry Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 witam, byłem z tą pamiecią na gwarancji, serwisant jes sprawdził i wszystko z nimi jest OK, włożyłem je do mnie i w memtescie nie wyskakują błędy ale przy instalacji nadal wyskakuje "Błąd krytyczny Parametr nie poprawny" i jeszcze pisze "Bład kopiowania z d:\i386" co to może być ?? pomóżcie :angry: chciałbym sobie posiedziec na tym kompie jeszcze w te święta :( :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 może spróbuj inną płyte od instalatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 sprubuj na jednej kosci przywroc defaultowe ustawienia BIOS jak masz inny naped to sprawdz na nim sprubuj na innym dysku - jesli masz itp itd ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 A może masz cd-rom walnięty skoro nie może skopiować? :D Ale musisz spróbować z jedną pamięcią tak jak mówili poprzednicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur_cidry Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 sprawdziłem wszystko i dalej nic :mur: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...