Skocz do zawartości
Naits

Bios Gubi Ustawienia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem że BIOS gubi ustawienia po odłączeniu komputera od zasilania (z tyłu zasilacza, albo od gniazdka z prądem)

Normalnie jeśli zamykam system i uruchamiam ponownie nie ma problemu pamięta bo dioda na płycie cały czas świeci że jest prąd.

Co może być powodem tego? Aktualizowałem BIOS ale to nie pomaga, czy może być to wina chipsetu? nforce4 był zmieniany wiatrak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem że BIOS gubi ustawienia po odłączeniu komputera od zasilania (z tyłu zasilacza, albo od gniazdka z prądem)

Normalnie jeśli zamykam system i uruchamiam ponownie nie ma problemu pamięta bo dioda na płycie cały czas świeci że jest prąd.

Co może być powodem tego? Aktualizowałem BIOS ale to nie pomaga, czy może być to wina chipsetu? nforce4 był zmieniany wiatrak

Daty tez nie pamieta?? Musisz na nowo ustawiac?

Jesli tak to zmień baterie na nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na płycie masz baterie 3.3v ona jest powodem braku zapamietanych ustawien w biosie.

Zmien baterie na nowa i nie bedzie juz problemu.

Czasem nawet na nowych plytach baterie sa wyczerpane-tak bywa....

Jezeli nie jestes pewien jaka kupic , wymien na taka sama jaka byla na plycie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi