makakson Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nastawialem sie na nowy sprzet w granicach 3k, ale ta aukcja nie daje mi spokoju http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77037388 zaryzykowalibyście? najbardziej kusi mnie panoramiczna matryca... warto pchać się z coś nieznanej (może nieznanej tylko u nas?) firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Ogólnie ładny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakson Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 no juz po ptakach widze, ale chcialbym uogolnic pytanie - warto ryzykowac kupno uzywanego laptopa mniej znanej firmy? mam ok. 3k, wiec myslalem o asusie a3l-5059, do hp nx6110 tych kilku groszy brakuje :( dotad mialem della c600 (uzywke) i bylo ok - oprocz tego ze od poczatku wariowal trackpoint (czy jak tam sie ta lechtaczka nazywa) i musialem go na stale wylaczyc zeby myszka mi nie uciekala. dell, asus, hp - to jednak firmy moze nie najwyzszej polki, ale u nas znane. a co z innymi jak np. wspomniane wlasnie emachines? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 makakson napisał(a): no juz po ptakach widze, ale chcialbym uogolnic pytanie - warto ryzykowac kupno uzywanego laptopa mniej znanej firmy? mam ok. 3k, wiec myslalem o asusie a3l-5059, do hp nx6110 tych kilku groszy brakuje :( dotad mialem della c600 (uzywke) i bylo ok - oprocz tego ze od poczatku wariowal trackpoint (czy jak tam sie ta lechtaczka nazywa) i musialem go na stale wylaczyc zeby myszka mi nie uciekala. dell, asus, hp - to jednak firmy moze nie najwyzszej polki, ale u nas znane. a co z innymi jak np. wspomniane wlasnie emachines? no faktycznie - "nienajwyższa półka" :mur: :mur: , Hp=asus to sie zgodze=srednia polka ale dell to klasa sama w sobie ja bym sie nie pakowal w jakies amerykanskie/niemieckie maszynki (w tym takze wszelkie wynalazki typu hp paviliony, delle inspirony 9300, xpsy itp) ze wzgledu na gware i ewentualne naprawy - jak Ci cos zwaruje to by by laptopie albo wysylka do usa/niemiec na nasz koszt+ew. koszty naprawy =nowy lap w polszcze ;/ Konkluzja - lepiej u nas kupic cos/ewentualnie cos co mozna u nas naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masta_KKIILLAA!! Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 makakson napisał(a): no juz po ptakach widze, ale chcialbym uogolnic pytanie - warto ryzykowac kupno uzywanego laptopa mniej znanej firmy? mam ok. 3k, wiec myslalem o asusie a3l-5059, do hp nx6110 tych kilku groszy brakuje :( dotad mialem della c600 (uzywke) i bylo ok - oprocz tego ze od poczatku wariowal trackpoint (czy jak tam sie ta lechtaczka nazywa) i musialem go na stale wylaczyc zeby myszka mi nie uciekala. dell, asus, hp - to jednak firmy moze nie najwyzszej polki, ale u nas znane. a co z innymi jak np. wspomniane wlasnie emachines? Emachines to dosc dobra firma ktora glownie sprzedaje sie w USA :) ... To cos takiego jak dla nas Acer albo inne takie ... :) ... Jednak co do tego laptopa to z ta konfiguracja nie oplaca sie go brac - no i uzywany, kto wie co sie z nim dzialo :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakson Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 @BuBu, oops, z tym dellem to rzeczywiscie sie rozpedzilem, niechacy wyszlo :D lama ze mnie :wink: bardzo chwalilem sobie c600, oprocz jednej rzeczy - ogolna wytrzymalosc na urazy - moj po pol roku byl w oplakanym stanie. caly popekany, tu cos sie polamalo, tu cos odpadlo. no ale ja laptopa traktuje jako sprzet typowo uzytkowy, a nie cos na co chucham i dmucham. ale nowy laptop pewnie tak samo bedzie wygladal po kilku miesiacach :( decyzja zapadla, ide do sklepu po asusa, nie ma co czekac. dzieki wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 O tej godzinie ? :) moze jednak poczekaj do rana :) Odwieczne pytanie, czy kupowac uzywki... Moim zdaniem jak najbardziej, oczywiscie nie kupowac w "ciemno". Jechac do sprzedajacego (dobrze z kims) dokladnie obejzec, potestowac a przy odrobinie szczescia i troche sie do tego przykladajac mozna w 99% odkryc wszystkie jego wady i felery (to nie auto ktore mozna na krotko reanimowac zeby wyjechal z komisu a potem zgon :)) Ale tak jak poprzednicy mowili, trzeba miec tez na uwadze support serwisowy danego modelu (bo techniczny to raczej nie ma problemu, od czego jest net i fora) zeby potem sie nie okazalo gdy w razie awarii zostaniemy sami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozmu Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Też chciałem kupić Emachines na Allegro, ale na notebookreview.com trochę poczytałem o nich i mi się odechciało... W skrócie: dość mocno się rozpadają a i problem przegrzewania się jest im nie obcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...