Skocz do zawartości
Exeqtor

Maly problem z MSI KT3 Ultra2 R

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam siędo posiadaczy wyżej wymienionej płyty - może ktoś spotkał się z moim "problemikiem"

Zakupiłem tą płytę z procesorem Athlon 2000+ XP. Reszta konfiguracji to Barracuda 60GB, 256 MB DDR Kingston 333 i grafika Voodoo3.

Komputer sprawuje się bez zarzutu gdyby nie drobny zgrzyt.

Podczas startu komputera zanim jeszcze wyswietlą sie dane o karcie grafiki slychać beep-y - 1 długi i 3 krótkie. Szukalem juz co moga one oznaczac (bios AMI) ale nie ma takiej konfiguracji beep'nięć. Na stronie MSI też cisza (albo może słabo szukałem)

W sumie nie przeszkadza mi to tylko zastanawia mnie co one oznaczają bo w końcu komputer bez powodu to chyba takich dźwięków nie wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to samo,nie przejmuj sie tym. Widac to wina Voodoo3. Mam identyczne bipy. Daj sobie z tym spokoj. Komp dziala bez problemu. Niedlugo bede mial nowa grafe to napisze Ci czy to uleglo zmianie. Jeszcze wgram nowego biosa,moze to pomoze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LED-y sa zielone i komp nie zdradza zadnych objawow "zepsucia" :-)

zatem jesli to tylko grafika to sprawdze to przy okazji jej wymiany ale pewnie to juz w przyszlym roku :-)

Jak będziesz sprzedawał tego voodo to się odezwij na priv, zbieram i brakuje mi 3. Sorry za lamerkę ale masz ją na AGP czy PCI bo chyba były dwie wersje.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj MSI daje 1 długi i 3 krotkie jak niema lub jest walnienta grafa wiec to musi byc cos z tym voodo

Ale Voodoo sprawuje sie ok - gry chodzą bez problemu. W każdym razie dzięki za info w razie czego będę wiedział gdzie szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zatem jesli to tylko grafika to sprawdze to przy okazji jej wymiany ale pewnie to juz w przyszlym roku :-)

Jak będziesz sprzedawał tego voodo to się odezwij na priv, zbieram i brakuje mi 3. Sorry za lamerkę ale masz ją na AGP czy PCI bo chyba były dwie wersje.

Pozdr.

na AGP. Czyżbyś był kolekcjonerem :?: ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr.

na AGP. Czyżbyś był kolekcjonerem :?: ;-)
Można tak powiedzieć, ale tylko 3DFX'a i procków.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...