Ikceduh Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Mam problem... przed formatowaniem dysku C wszystkie swoje dane zapisałem na dysku F, po wgraniu XP komp nie widzi dysku F ......... Jak mam go zreanimować???? Może coś w biosie ? tylko coooooooo ? Jestem kiepski w te klocki będe wdzięczny za info z opisem jak dla blondynki :-) Pozdrawiam wszystkich Ikceduh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 jezeli masz duzy dysk i plyte na nforce to zainstaluj poprostu wszystkioe stery, a na pewno partycja wroci :) ewentualnie uzyj partition magic'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 napisz cokolwiek o sprzęcie - jaka to partycja jaki system plików - jaki dysk - chip na płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikceduh Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Nie mam pojęcia jak mam podać te dane? Jestem totalne 0 jak chodzi o kompy, zrobiłem zamiane tasiemek między cd a dyskiem f i komp dalej nie znalazł tego dysku zaczynam podejżewać ,że padł dysk i stąd problem, tylko czy czy dysk może się uszkodzić przy formatowaniu innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 to nie płyta na nforce,dyski są 2 albo 3 po kilka gb każdy ;] po prostu : jest stary windows i jest wszystko ok . format c i xp nie widzi dysku f i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 czy wszystkie napędu są widziane w menedżerze urządzeń ? menadżer urządzeń otwiera się tak wejdź do panelu sterowana > Narzędzia administracyjne > Zarządzanie komputerem > Menadżer urządzeń > Stacje dyskow (czy liczba zainstalowanych fizycznie urządzeń jest równa liczbie urządzeń widocznych w menedżerze) jesli tak to, wejdź do panelu sterowana > Narzędzia administracyjne > Zarządzanie komputerem > Zarządzanie dyskami i sprawdź czy jakaś z partycja nie ma punktu montowania czyli przy której partycja obok nazwy brakuje nawiasu z zawartości np: (C:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 może walnę zbdurę ale czy nie miałeś np wcześniej win xp z sp2 a teraz masz sp1 lub wcale? wydaje mi się (z mocnym naciskiem na wydaje) że kiedyś miałem taki problem i instalka sp2 pomogła. ale moze być że to było w nt i instalacją sp6 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak masz możliwość to podepnij ten dysk u kolegi/znajomego, który ma XP i wtedy zobacz. Jak będzie widoczny to przegraj dane na inną partycję/dvd/cd, a tą formatnij (albo utwórz od nowa, jeśli potrafisz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Miałem raz coś takiego - wówczas po prostu żadna litera nie była przypisana do partycji. Zrób tak jak napisał Zawadaki i jeśli przy tej partycji brakuje tylko literki, to klikasz ją prawym klawiszem myszy i "zmień literę dysku". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikceduh Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Dzięki, w menago znajduje mi dysk lecz po wejściu w mój komp dalej jest tylko ten C, nie ma F i nawet D... a żeby było śmieszniej to wcieło mi dzwięk a karta jest w płycie... a sterowniki gdzieś wsysło... po prostu w łeb sobie palnąć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...