Skocz do zawartości
Gość kev

Partycja Poszła Się Kochać...

Rekomendowane odpowiedzi

podczas gdy partiotion magic przerabiał partycje (chodzi o ten niebieski ekran po włączeniu kompa) to nagle braklą prądu ;/

miałem 2 partycje a teraz 2 szlag trafił i mam dzięki bogu tylko 1 ... co zrobić żeby odzyskadź drugą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm dziwne :

mam Winde na C:

a to co straciłem miałem na D: zainstalowałem na C partition magic i oczywiście odzyskałem D: ale puste... czyścuteńke...

potem ściągnąłem gg i zainstalowałem na D dokładnie tam gdzie było wcześniej i ku mojemu zdziwieniu nagle pojawiło mi sie archiwum gg i cały folder gg ... ale nic innego pozatym... czy moge odzyskać jakośte pliki ? miałem tam 90 Gb ważnych danych ;];];]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm dziwne :

mam Winde na C:

a to co straciłem miałem na D: zainstalowałem na C partition magic i oczywiście odzyskałem D: ale puste... czyścuteńke...

potem ściągnąłem gg i zainstalowałem na D dokładnie tam gdzie było wcześniej i ku mojemu zdziwieniu nagle pojawiło mi sie archiwum gg i cały folder gg ... ale nic innego pozatym... czy moge odzyskać jakośte pliki ? miałem tam 90 Gb ważnych danych ;];];]

BAZĘ GG odzyskałeś bo nie znajdowała się na D: tylko na C: \dysku systemowym

nie wiem jaki masz system ale np. W XP trzyma takie rzeczy C:\Documents and Settings\......\.....\!!!!

Zawsze tak jest nawet gdy program instalujesz na inny dysk - dot. ustawień nie samego programu

MP3 morze odzyskasz ale innymi narzedziami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobny problem tyle że u mnie po przypadkowym resecie padła partycja główna tzn nie mam dysku C a zostały D i E

w instalatorze windowsa pokazuje typ partycji nieznany

sciągnąlem testdisk

dysk z uszkodzoną partycją podłączyłem do innego komputera i uruchomiłem testdisk

wybrałem dysk

wybrałem "partition table type" na [intel] intel/PC partition

następnie analsyse

potem proceed,

* HPFS - NTFS 0 1 1 2549 254 63 40965687

i oprócz tego jeszcze 2 partycje które sa w porządku

na dole pisze structure ok

dałem Enter żeby kontynuować

i niby wszystko ok

tylko dalej dysku c: nie moge otworzyć

próbowałem też dać search ale to tez nie pomogło

Mam wielką prośbe jakby mógł mi ktos wytłumaczyc jak odzyskac dane z tej partycji bo mam tam troche ważnych rzeczy

z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi