fang Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nowa toshiba p35 6292. w tym laptopie pod spodem sa 2 wiatraczki. jeden z nich nie dziala, co uneimozliwia mi prace z laptopem - poprostu przegrzewa sie i wylacza przy wlaczeniu jakiegokolwiek programu. [pozatym przegrzanie lekko uszkodzilo mi hdd]. pytanie jest takie: czy ktos sie orientuje, czy i jak mozna naprawic zepsuty wiatraczek? moze ktos wie gdzie mozna takie cos zakupic i czy wiatraczki od innych modelow pasowalyby do mojego [jak wiadomo laptop sprowadzany z usa wiec moge miec problem z zakupem] pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) rozkrecasz, sprawdzasz jaki rozstaw otworow (ew jakie mocowanie), sprawdzasz jakie wymiary zewn. ma wiatraczek. Idziesz do sklepu/strone internetowa i dopasowujesz cos do swoich potrzeb. Zakladasz wiatrak, podlaczasz go (jesli jest na typowy wtyk) lub ewentualnie wpinasz w kabelki od starego (wystarczy zwykle polaczenie na skretke z tamsa izolacyjna ;) Aha oprocz rozmiarow sprawdz jeszcze na jakim napieciu i jakej mocy byl ten stary (zeby nie wariowal i mial podobne obroty) i dobierz taki sam. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...