kisielek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, chcialem sie pochwalic moim nowym dzielem. Dlugo sie zbieralem, aby do tego sie zabrac ( dlugo tez zbieralem same czesci, czyt. 3 miesiace ), ale w koncu sie udało. Oczywiście to jest dopiero poł metek, bo jeszcze nie zamontowalem wentylatorów na chłodnicy ( obudowa juz jest zbudowana ), ale to juz małe piwo. To moze napisze co wchodzi w sklad zestawu: CPU: Frost 2 Slim GPU: Frost 2 Slim GPU BETA, kroćce z boku chłodnica: Nagrzewnica Fiat/Lancia, nowa pompa: Atman 305 (1200l/h) rurki: 12mm z Obi, duzo metrow zbiornik: Akwarium 14 l mocowanie: cybanty i zipy To teraz troche o ukladzie. CPU Mocowanie bloku na CPU na szóstke. Bardzo proste, dobrze trzyma, ladnie wyglada. Czego chcieć więcej? Szczelność bloku.....no i tu bywa roznie. Ja trafilem na bloczek w którym kroćce były uszczelniane bardzo mała ilości silikonu, przez co bardzo łatwo sie odkręcały i przeciekały. Ja zalałem je silikonem na około i trzymaja sie bardzo dobrze ( rozmawiałem z producentem i ta wada juz nie powinna występowac w nowej serii Frostów ) GPU Tutaj z mocowaniem była mała przygoda. W zestawie nie było instrukcji, więc za bardzo nie wiedziałem jak zamontowac blok za pomocą dostarczonych mi śrub :) Dlatego blok trzyma sie na szprychach rowerowych ( teraz już wiem jak zamontowac, wiec niedługo to sie zmieni :) ) Występowal ten sam problem z kroćcami co we Froście na CPU. Został rozwiązany w ten sam sposób. Pompa Pompa bardzo wydajna i tania ( niecałe 60zl ) Ma tylko jeden minus, strasznie drga. Jak sie przyłożylo ręke do biurka to czuło sie jak chodzi na boki ( jak wibrator w telefonie ). Co zrobic? Obłożyc pompke zmywakami. Zero drgań i zero hałasu. Wydajnosc przy moim ukladzie to ok 280l/h ( sprawdzana doświadczalnie ) Mocowanie Cybanty sa najpewniejsze, ale nie wszedzie da sie je zastosowac ( patrz. blok na GPU )I jak je kupujecie to pamietajcie, aby kupic o rozmiar wieksze jak rozmiar rurek. Na rurki 12mm najlepsze sa 12-16mm. REZULTATY Najważniejszym celem było osiagniecie ciszy, ale nie zawszelka cene. Dla mnie rownie ważne było to, aby komputer był cały czas mobilny ( rurki można odkręcic od obudowy) i żeby nie było widać na pierwszy rzut oka, że coś przy nim majstrowałem. Cel zostal osignięty w 100%. Jednak jak sie ma wodne to aż grzech nie pokręcić. Napisze też cos o podkręcaniu. CPU Mam AMD Barton Mobile 2500+(1800Mhz). Na standardowym chłodzeniu chodził 1950 Mhz na napieciu 1.575V ( temp ok 54 stopnie IDLE i ok 60 stopni STRESS )Po zalozeniu wodnego temp spadła o 20 stopni. Teraz jest 2300Mhz/1.8 V, temp 44 stopnie IDLE i 52 stopni STRESS. Temp wody w ukladzie ok 28-30 stopni GPU Karta która posiadam to ASUS GF 6800 LE. Rdzen podkrecony z 300Mhz na 360Mhz. Temperatura bez zmian, czyli 49 stopni w IDLE i 54 w stresie. CISZA ( Ci co maja tą karte ze standardowym chlodzeniem wiedzą, dlaczego tak często powtarzam to słowo :) ) To jeszcze nie koniec prac, więc postaram sie na bierząco dodawać zdjęcia i dopisywać co sie zmieniło. Chciałem jeszcze podziekować mojemu kumplowi Andzejowi Bochenkowi, który sporo mi pomógł przy realizacji tego projektu. Nalezy Ci sie wielkie :piwo: A teraz zapraszam do galerii: nowe zdjęcia: Wszelkie uwagi/komentarze/dobre pomysły mile widziane. Edytowane 24 Grudnia 2005 przez kisielek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 nie no wyglada przyzwoicie :) tylko to mocowanie na gpu...hmm..troche innowacyjne :):) a co do pompki...ja mialem to samo, jak sie okazalo pompka dotykala dna zbiorniczka z woda i przechodzily drgania, skrocilem weze tak ze pompka byla centralnie na srodku pojemnika "wisiala na wezach" i to pomoglo. juz nie drga biurko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 IMHO bez senu taki wielki układ i to tylko na dwa bloki. Po jakiego grzyba to akwarium. Ja mam podobny układ i nawet nie mam rezerwuaru tylko odpowietrznik - komputer jest przynajmniej mobilny. Mocowanie bloku na grafe woła o pomste do nieba - coś paskudnego. GDyby nie to co napisałem wyżej to by był fajny układ, ale tak to nie jest. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Nic nadzwyczajnego. Ogolny bałagan, niepotrzebne akwarium, mocowanie bloku na gpu.. Piszesz, ze chciałes mieć mobilny komputer - tach chyba nie jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Radzę Ci założyć cybant na to połączenie po lewej http://www.playerki.republika.pl/wc/7.JPG bo jeśli masz węże i króćce 12mm to przy takim zagięciu naprawdę jest duże prawdopodobieństwo że tam będzie przeciekać. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Radzę Ci założyć cybant na to połączenie po lewej http://www.playerki.republika.pl/wc/7.JPG bo jeśli masz węże i króćce 12mm to przy takim zagięciu naprawdę jest duże prawdopodobieństwo że tam będzie przeciekać. pozdr. Popieram ... ja bym tam dał lepiej węże 10mm, bo tak to masz zbyt duży luz na łączeniu. Prezciekać bedzie na 100% to ci gwarantuje. jezeli tego lepiej nie uszczelnisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Na pierwszej focie widzę, że frościk bardzo delikatnie dokręcony :D Jeżeli się boisz to kup shima i dokręc mocniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 kisielek Ta blacha mocująca blok do karty grafiki? Skąd ją masz? Jakiś link do strony WWW producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Producentem jest Samhain :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 zmień to akwarium bo ci woda wyparuje, wiem bo jak miałem reza jako miske to z 5l mi wyparowało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 szkoda ze w tym akwarium rybki nie plywaja :P ale podoba mi sie :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Mi sie mpodoba chłodzenie... jest takie... hmmm fajne.... Jak masz tylko troche kompa właczonego to dobre jak do neta, bo masz pojemnosciowe chlodzenie w tym akwarium. U mnie komp chodzi po 14h wiec do bez sensu. Co wiejke (czy cos wogole wieje?) na ta chłodnice? bo jak nic to ona tam jest chyba tylko dla beki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Producentem jest Samhain :) Realitynet a nie ja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Hoho,Kisielek,ale temperaturki to moim zdaniem przywysokie... Co prawda mój konfig jest nieco inny (CPU od Kyńka,GPU od Misia15go,chłodnica od Samhaina + 2 x 120Akasa,Hydor L20),żadnych akwariów :wink: ,wszystko mobilne - proc Athlon Mobile 2500 - 29-34 idle, 45 stress,grafa niestety niezmierzalna(Radeon Gigabyte 9550) Nie to żebym się chwalił,chciałbym tylko żebyś zwrócił uwagę na,moim zdaniem,zbyt wysokie temperatury :mur: P.S.Wiem,wiem,obiecałem fotki.Będą,będą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (CPU od Kyńka,GPU od Misia15go,chłodnica od Samhaina + 2 x 120Akasa,Hydor L20),żadnych akwariów :wink:to wszytsko? nie masz żadnych innych elementów? np rezerwuar ? :) sorki za pytanko ale dopiero zaczynam sie intereswać tym :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 CPU od Kyńka,GPU od Misia15go a w jakiej technolgi kyniek robi procesory 0,9 :rolleyes: a misio15go hmmm nie wiedziałem że się bawi w karty graficzne (radeon czy GF ) :rolleyes: :rolleyes: nie chce być złośliwy ale tak z tego wynika :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) IMHO bez senu taki wielki układ i to tylko na dwa bloki. Po jakiego grzyba to akwarium. Ja mam podobny układ i nawet nie mam rezerwuaru tylko odpowietrznik - komputer jest przynajmniej mobilny. Mocowanie bloku na grafe woła o pomste do nieba - coś paskudnego. GDyby nie to co napisałem wyżej to by był fajny układ, ale tak to nie jest. Pozdro bo nie wiesz co to znaczy duzy rezerwuar i do czego mozna go wykorzystac np. (patrz na temp wody - temp otoczenia 22*C) a co do tego mocowania to nie mam sily juz tego komentowac tak samo jak tego co napisales nizej czyli gdyby nie Twoje uwagi to uklad bylby gites :mur: Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 to wszytsko? nie masz żadnych innych elementów? np rezerwuar ? :) sorki za pytanko ale dopiero zaczynam sie intereswać tym :unsure: No nie wszystko - mam jeszcze węże 12 mm, plastikowe opaski zaciskowe i płyn chłodzący (jakiś Budget z REAL'a 1:1) :lol: .Wszystko zapakowane w Chieftek Dragon BigTower. a w jakiej technolgi kyniek robi procesory 0,9 :rolleyes: a misio15go hmmm nie wiedziałem że się bawi w karty graficzne (radeon czy GF ) :rolleyes: :rolleyes: nie chce być złośliwy ale tak z tego wynika :wink: Kyniek ? Procesory ? Hmm..,nie bardzo rozumiem...Chłopak złożył WC, pyta o ocenę i wnioski to mu odpisałem...Ale co Twój post wnosi do tego ? Teraz z kolei ja nie chciałbym być złośliwy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisielek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Radzę Ci założyć cybant na to połączenie po lewej 1810192[/snapback] Popieram ... ja bym tam dał lepiej węże 10mm, bo tak to masz zbyt duży luz na łączeniu. Prezciekać bedzie na 100% to ci gwarantuje. jezeli tego lepiej nie uszczelnisz. Uwierzcie mi ze luzu nie ma. Przecieków nie było nawet jak całe łaczenie nie zostało zalane na około silikonem ( tak, rurka też została zalana ) Dodatkowo jest jeszcze bardzo mocno ściśnięte zipem. Gdyby zmieścił sie cybant, to był by tam cybant. Na pierwszej focie widzę, że frościk bardzo delikatnie dokręcony :D Jeżeli się boisz to kup shima i dokręc mocniej :D Chodzi Ci o CPU czy GPU? Jesli o CPu to kręciłem do momentu aż śruba nie zaczeła sie kręcic ( jest dośc lekko dokręcone ) Wydawało mi sie, że tyle wystarczy, ale rzeczywiście temp nie powalaja, dlatego dokręce mocniej ( nie chodzi o to, że bałem sie mocniej dokręcić tylko wydawało mi sie, że tyle jest ok :] ) Co wiejke (czy cos wogole wieje?) na ta chłodnice? bo jak nic to ona tam jest chyba tylko dla beki ;) Beda na to wiały dwa Fandery 120mm. Projekt jeszcze nie jest do końca skończony. Musze zrobić obudowe na chłodnice, jakiś sensowny stojak na nią i porzadek z rurkami. Cos wymyślic zamiast tych zmywakow.... jeszcze sporo pracy, ale mam nadzieje ze przed świętami zdąże ze wszystkim. zmień to akwarium bo ci woda wyparuje, wiem bo jak miałem reza jako miske to z 5l mi wyparowało :) Spokojnie, przykrycie do akwarium jest w drodze. Nic mi stamtąd nie bedzie uciekać. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 bo nie wiesz co to znaczy duzy rezerwuar i do czego mozna go wykorzystac np. (patrz na temp wody - temp otoczenia 22*C) a co do tego mocowania to nie mam sily juz tego komentowac tak samo jak tego co napisales nizej czyli gdyby nie Twoje uwagi to uklad bylby gites :mur: Duzy rezerwuar nic nei daje. Byly juz rozmowy na ten temat. Takie akwarium ogrzeje ci sie w jakims tak okreslonym czasie ale, szybciej niz sie schlodzi. Rozwiazania takie jak duze rez ... czyli wanna, ktora ma duza powierzchnie oddawania ciepla moglo by byc dobre, ale nie male akwarium. Pooczytaj a sie dowiesz ... nie kwestionuj moich wypowiedzi w taki sposob jezeli nie dokladnie sie dowiedziales. Jesli chodzi o mocowanei na grafe, to nei mialem na mysli zapinki tylko te druciki ktore trzymaja blok na grafie, jakos nie budza one we mnie zaufania. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Duzy rezerwuar nic nei daje. Byly juz rozmowy na ten temat. Takie akwarium ogrzeje ci sie w jakims tak okreslonym czasie ale, szybciej niz sie schlodzi. Rozwiazania takie jak duze rez ... czyli wanna, ktora ma duza powierzchnie oddawania ciepla moglo by byc dobre, ale nie male akwarium. Pooczytaj a sie dowiesz ... nie kwestionuj moich wypowiedzi w taki sposob jezeli nie dokladnie sie dowiedziales. Jesli chodzi o mocowanei na grafe, to nei mialem na mysli zapinki tylko te druciki ktore trzymaja blok na grafie, jakos nie budza one we mnie zaufania. Pozdro sluchaj nie chce robic tutaj gosciowi OT ale naprawde jeszcze malo wiesz i uwazasz sie za jakeigos speca :| nadal nie wiesz do czego mozna wykorzystac duzy rezerwuar dalem ci fotke mojego gdzie widac ze temp wody wynosi ~9*C a zapenwiam cie ze temp otoczenia oscylowala w granicach 22*C - czytaj uzwanie - "do czego mozna go wykorzystac" :) i nie pisz do mnie w ten sposob "nie kwestionuj moich wypowiedzi w taki sposob jezeli nie dokladnie sie dowiedziales" bo napewno nie robie tak jak robia to userzy Twojego pokroju czyli zanim walna posta to przegladaj 10 innych topicow :blink: bo ja przed zapodaniem posta nie musze uzupelniac swojej wiedzy czy improwizowanego doswiadczenia tka jak niektorzy a co do duzego rezerwuaru 20-50l to juz jest duzy rezerwuar ktory spelni swoje zadanie (testowane wielokrotnie) pozatym sa inne mozliwosci na obnizenie temp. wody ktorych nie wykorzystasz majac maly rezerwuar ~1l lub wogle go nie majac reszte jak chcesz zalatwic "miszczu" to wal na PW Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) sluchaj nie chce robic tutaj gosciowi OT ale naprawde jeszcze malo wiesz i uwazasz sie za jakeigos speca :| reszte jak chcesz zalatwic "miszczu" to wal na PW Tym udowodniłes, że wielu jest na tym forum "upierdliwych userów". Po pierwsze sie Ciebie nie czepiam, a po drugie nie uważam sie za speca! Poza tym .... staraj sie komentować to co jest w temacie a nie posty innych bo sam robisz OT EOT Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Przykro nam, strona o podanym adresie nie jest obecnie dostępna. http://republika.onet.pl Zajrzyj tu ponownie za jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisielek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Przepraszam najmocniej, ale skonczyla mi sie ważność konta FTP i musiałem zmienić na inne. Teraz juz wszystko jest dobrze. Edytowane 13 Grudnia 2005 przez kisielek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Tym udowodniłes, że wielu jest na tym forum "upierdliwych userów". Po pierwsze sie Ciebie nie czepiam, a po drugie nie uważam sie za speca! Poza tym .... staraj sie komentować to co jest w temacie a nie posty innych bo sam robisz OT EOT Nie robi OT, bo rozmowa jest o rezie kisielka! Człowieku złozyłes niedowno wodne (pierwsze oile sie nie myle) i gadasz jakbys juz wszsytko wiedział. Duzy rez jest czesto potrzebny, ale jezeli robi sie wodne tylko poto zeby było i chłodziło to nie. Pamietaj ze niektorzy chca niskich temperatur, wtedy robi sie ku temu duzo.Jezeli chłodzisz wode do nieskich temperatur, to przyda sie zapas schłodzonej wody na przykłąd na test superpi, bo jak nie ma reza i w ukladzie jest ten litr, czy nawetmniej to raz dwa Ci sie ogrzeje, a chlodnica(e) nie wyrobia. Gdyby nie to, ze mam pompe CO ktora nie lubi rezów, tezbym go zastosował jak skąłdam uklad zimowy do pi, czyli chłodnice za okno, wtedy duze akwarium z borygo schłodzonym do minus 10stopni to by było to. pozdro kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 to przyda sie zapas schłodzonej wody na przykłąd na test superpi, bo jak nie ma reza i w ukladzie jest ten litr, czy nawetmniej to raz dwa Ci sie ogrzeje, a chlodnica(e) nie wyrobia. Gdyby nie to, ze mam pompe CO ktora nie lubi rezów, tezbym go zastosował jak skąłdam uklad zimowy do pi, czyli chłodnice za okno, wtedy duze akwarium z borygo schłodzonym do minus 10stopni to by było to.To podałes własnie nieliczny przypadek w którym to sie przydaje, a ja miałem na mysli normalny wc do dodziennej pracy z zachowaniem mobilności. To że wc złożyłem pół roku temu nie znaczy, że jestem noobem w tych sprawach, ani nie oznacza że jestem ekspertem lub specem jak to wczesniej zostało wpomniane. Forum jest do wyrażania swoich opinii i to robie, jeżeli ci sie nie podoba to nei czytaj, albo napisz tak jak ty uważasz zostawiając mojego posta na marginesie. Tematy typu jaki blok, nagrzewnice, węże i rezy czy duze czy małe są jak dyskusje o przekonania religijne, trudno sie jakoś pogodzić, ale najlepiej by było gdyby każdy powiedział to co uważa za najlepsze i nie wtrącał sie w przekonania drugiego ... ok? EOT ostateczny ... wiecej na ten temat nie dyskutuje. Pozdro i przepraszam autora tematu, że zostałem poniekąd zmuszony do popełnienia takich OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisielek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Wlasnie dodalem nowe zdjecia, ktore przedstawiaja "opakowanie chłodnicy" Mysle, że wyszło bardzo ładnie, nawet ja jestem zadowolony, a to sie żadko zdarza :] pozdrawiam i zycze wszystkim Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Fajne wyszedl ten shroud z fanderami. Podobaja mi sie wystajace te pokretla do regulacji predkosci wiatrakow. Co do calego WC to podoba mi sie bo jest takie hardcore'owe :D To nie zaden pedancki ukladzik (nie zebym cos mial do takich bo sam mam cos podobnego ale czasami trzeba odmiany) zlozony na cacy z firmowych czesci i idealnie ulozony tylko taki lekki hardcore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Wlasnie dodalem nowe zdjecia, ktore przedstawiaja "opakowanie chłodnicy" Mysle, że wyszło bardzo ładnie, nawet ja jestem zadowolony, a to sie żadko zdarza :] pozdrawiam i zycze wszystkim Wesołych Świąt Shroud wyszedl elegancko ale widze ze w wodzie pojawily sie juz pierwsze glony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisielek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) To nie glony tylko koncentrat chlodzacy shell ( stad ten niebieskawy kolor ):) pozdrawiam Edytowane 25 Grudnia 2005 przez kisielek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...