GURU500 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Witam A czym sprawdzic temperature mojego Palita :P bo Ati tools nie pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomsonPCL Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 To która z serii x1600 będzie najlepszym wyborem do 500zł?Nie jest to już Palit Golden tylko HIS 1600Pro IceQ Turbo (590/1390ddr) - tańszy od Palita a ma lepsze chłodzenie. http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...CI-E_TV_2x.html http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27296 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) nie sprawdzisz temperatury zadnym programem bo palit nie ma czujnika temperatury i jeszcze nikomu nie udalo sie jej sprawdzic w ten sposob :) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hu_sh Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To może teraz mi ktoś pomoze :lol2: mam dylemat bo nie wiem co wybrać Radeona x1600xt czy x800gto??? Bo niby x800gto lepiej sie kręci i ma 12 potoków(czasem 16), ale za to x1600xt obsługuje pixel shadery 3.0 co w najnowszych grach jest wykorzystywane :mur: cena ta sama. HELP!!! i THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To może teraz mi ktoś pomoze :lol2: mam dylemat bo nie wiem co wybrać Radeona x1600xt czy x800gto??? Bo niby x800gto lepiej sie kręci i ma 12 potoków(czasem 16), ale za to x1600xt obsługuje pixel shadery 3.0 co w najnowszych grach jest wykorzystywane :mur: cena ta sama. HELP!!! i THXMimo iż ten temat był wiele razy poruszany na tym forum odpowienm po raz kolejny:x800gto bez dwóch zdań,bo pomiędzy shaderami 2.0 a 3.0 wilkiej różnicy nie ma.W obliwionie jak porównywałem z kumplem który ma x700pro hybrid sapphire'a wyglądało niewiele gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ...wyglądało niewiele gorzej.Zależy od oczekiwań bo czasem decyduje to nie wiele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu101 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Nie jest to już Palit Golden tylko HIS 1600Pro IceQ Turbo (590/1390ddr) - tańszy od Palita a ma lepsze chłodzenie. http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...CI-E_TV_2x.html http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27296 Zastanawiam się nad tymi dwoma kartami http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...CI-E_TV_2x.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...I-E_TV_2xD.html tylko nie wiem czy opłaca sie dac 180zł więcej zeby miec 256MB pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ...tylko nie wiem czy opłaca sie dac 180zł więcej zeby miec 256MB pamięci??Zdecydowanie uważam że warto! Tzn zależy jaki masz monitor. Jeśli rozdzielczość 1280x1024 nie jest problemem to mówie jeszcze raz warto! Jak możesz tylko do 1024x768 to nie ma sensu - będzie nie wykorzystana. Ta dodatkowa pamięć przydaje się głównie właśnie od 1280 i najlepiej z włączonym AA. Miałem 1600xt i co moge wywnioskować z moich doświadczeń i tego topiku że przewaga jest dość istotna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ja bym wybral x1600 bo x800 jeszcze sobie radzi z grami ale jak wyjdzie tylko cos nowego to x1600 jest lepszy miedzy innymi dlatego ze jest hdr ms3 obsluguje aa i hdr jednoczesnie i ogolnie jest bardzo dobry ja osobiscie polecam x1600 pro palita oczywiscie golden. kumpel ma x800gto i jak widzi obka u siebie a u mnie to chetenir go chce zamienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomsonPCL Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zastanawiam się nad tymi dwoma kartami http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...CI-E_TV_2x.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...I-E_TV_2xD.html tylko nie wiem czy opłaca sie dac 180zł więcej zeby miec 256MB pamięci?? 680zł to zdecydowanie za dużo za X1600XT. Jak masz tyle kasy to szukaj 7600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 mam do wybory coś z tych 4 kart x1600pro z sapphire 128ddr x1600pro 256ddr2 sapphire x1600pro gigabyte 256ddr2 (pasywnie chłodzony) którą z tych kart lepiej wybrac, co lepiej sie opłąci 128ddr3 (pewnei 2ns lub mniej) czy 256ddr2 (pewnei oc maks ok 900mhz w trybie ddr) zanzaczam ,ze nei uzywam większej roz niz 1024/768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 mam do wybory coś z tych 4 kart x1600pro z sapphire 128ddr x1600pro 256ddr2 sapphire x1600pro gigabyte 256ddr2 (pasywnie chłodzony) którą z tych kart lepiej wybrac, co lepiej sie opłąci 128ddr3 (pewnei 2ns lub mniej) czy 256ddr2 (pewnei oc maks ok 900mhz w trybie ddr) zanzaczam ,ze nei uzywam większej roz niz 1024/768 Na 1000000% z GDDR3!!! 128MB w zupełności ci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 też tdo tej wersji sie skłanialem, ale nie widzialem jeszcze testow tego sapphire, czy wypada szczeglnie z oc pamieci podobnie do palita*? *palita nie moge chyba miec, bo go nie ma raczje w pronoksie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Czy widzieliście gdzieś w polsce x1600 crossfire edition??Jak tak to za ile można coś takiego kupić?Narazie nie zamierzam kupować bo płyty z cf nie mam ale chyba zrobie jakiś mały upgrade jak wejdzie conroe.Chwilowo mam bana na swojego kompa(nałożonego przez rodziców) Ale jak mi tylko odwieszą to ramiki se dokupie:] Tak nawiasem mówiąc to już są nowe katalizatory 6.4 nie zdążyłem ich przetestować jeszcze i nie będę miał pewnie okazji bo zanim mi kare odwieszą to już 6.5 conajmniej będą :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ja na mojej grafiw sapphire x1600xt sterownikach 6.4 i z wgranym nowym biosie bez krecenia zrobiłem w 3dmark05 i zasmieconym systemie 5585 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Czy widzieliście gdzieś w polsce x1600 crossfire edition??...Taka karta nie istnieje!!! Wszystkie karty x1300 i x1600 łączymy parami bez karty master i potrzebna jest tylko odpowiednia płyta. Karty master są tylko w x800/850 i x1800/x1900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Czy włączenie HDR na tej karcie ma duży wpływ na spadek wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Taka karta nie istnieje!!! Wszystkie karty x1300 i x1600 łączymy parami bez karty master i potrzebna jest tylko odpowiednia płyta. Karty master są tylko w x800/850 i x1800/x1900. Dzięki za info bo miałem troche stare.Crossfire w x1600 był zapowiadany również jako master i slave. http://www.nvision.pl/content.php?article.72.3 Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Dzięki za info bo miałem troche stare.Crossfire w x1600 był zapowiadany również jako master i slave. http://www.nvision.pl/content.php?article.72.3No troszke nie aktualne. :D Ale to lepiej - w końcu nie trzeba kupowac droższej karty tylko może być dowolna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam. Wie moze ktos czy x1600 dziala pod win98? Czy sa sterowniki pod ten system? Bo jesli nie, to chyba nie kupie tej karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam. Wie moze ktos czy x1600 dziala pod win98? Czy sa sterowniki pod ten system? Bo jesli nie, to chyba nie kupie tej karty... Czy tak trudno wejść na www.ati.com ? Hmmm...? Na stronie ati są ostatnie sterowniki z datą 2.09.2005 co oznacza że żadne nowe karty nie są obsługiwane. Pozostaje ci zmiana systemu albo nie kupisz niczego nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Hmm jak sadzicie czy warto byloby kupic X1600 pro z 256 wolniej taktowanej pamieci (540 Mhz) jesli cena bylaby okazyjna (za sklepowe 420 pln odpada, ale mam jedna na oku na allegro i moze sie uda stargowac cene do sensownego poziomu). Karta bylaby tylko tymczasowa do momentu jak ustabilizuje sie sytuacja z plytami glownymi pod conroe pozniej jakies 1800gto/7600gt (zeby sie dalo pograc z upiekszaczami w 1280x1024) bym wrzucil. W zasadzie z gier to beda glownie guild warsy i homm 5, ale potrzebuje cos z wyjsciem dvi bo X300 zintegrowany na plycie do niczego poza edycja tekstu i przegladaniem www sie nie nadaje za bardzo. Jaka moze byc rzeczywista wartosc takiej karty , zeby sie oplacilo wziac bardziej niz uzywane 6600 gt albo dolozyc do 7600gs ? Karta connect3d. A moze ktos moglby przetestowac swojego 1600 pro na ustawienieach 500/500 i porownac wyniki w jakiejkolwiek gierce. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jak radek mniej niż 350 zł i to tylko przejściowe to bym wział,ale wpierw weź namów sprzedawce żeby smarki chociaż zrobił i dał na orba żeby można było zobaczyć czy to z tymi częstotliwościami było.Jak karta jest przegrzana to d*** bo wtedy będzie cienkie wyniki robiła.Jak już wiele razy mówiłem kumpel miał na 6600gt z allegro albo czegoś innego i robił 3.5k w 3dm03,więc radziłbym być ostrożnym.Co do tego jak Guild Warsy i H5 będzie chodzić to nie wiem i nie sprawdze z kilku powodów:Mam nadal szlaban,nie wiem czy mogę na swojej karcie aż tak zegary obniżyć,a napewno nie mogę spod windy więc jak karta nie wstanie to bede musial włożyć drugą na pci a co jeśli wogóle nie wstanie?Kolejny powód to to że nie mam Guild Warsów,a H5 mam tylko bete i demo.A teraz ja popytam;] : 1.Czy będzie jakiś układ dla intelów który będzie miał pure crossfire(2xpcie16x)Jeśli tak a może już jest w co wątpie to ile takie coś kosztuje? 2.Wiecie gdzie moge znaleźć testy x1600pro/xt crossfire na intelowskim chipsecie? 3.Ile na ok. może kosztować płyta z chipsetem ati crossfire pod intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jak radek mniej niż 350 zł i to tylko przejściowe to bym wział,ale wpierw weź namów sprzedawce żeby smarki chociaż zrobił i dał na orba żeby można było zobaczyć czy to z tymi częstotliwościami było.Jak karta jest przegrzana to d*** bo wtedy będzie cienkie wyniki robiła.Jak już wiele razy mówiłem kumpel miał na 6600gt z allegro albo czegoś innego i robił 3.5k w 3dm03,więc radziłbym być ostrożnym.Co do tego jak Guild Warsy i H5 będzie chodzić to nie wiem i nie sprawdze z kilku powodów:Mam nadal szlaban,nie wiem czy mogę na swojej karcie aż tak zegary obniżyć,a napewno nie mogę spod windy więc jak karta nie wstanie to bede musial włożyć drugą na pci a co jeśli wogóle nie wstanie?Kolejny powód to to że nie mam Guild Warsów,a H5 mam tylko bete i demo.A teraz ja popytam;] : 1.Czy będzie jakiś układ dla intelów który będzie miał pure crossfire(2xpcie16x)Jeśli tak a może już jest w co wątpie to ile takie coś kosztuje? 2.Wiecie gdzie moge znaleźć testy x1600pro/xt crossfire na intelowskim chipsecie? 3.Ile na ok. może kosztować płyta z chipsetem ati crossfire pod intela? 3. taka płytka kosztuje 103euro ale na starszym chipsecie jest. Wątpie żebyś miał duży wybór CF na Intela. Zmiana platformy cię chyba czeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Hehe z tym radkiem to juz nieaktualne btw on nie jest przegrzany connect 3d naprawde robi taka wersje z [gluteus maximus] z taktowaniem 500/250 (az sprawdzalem 3 razy na stronie firmy z wrazenia). Teraz jeszcze tylko rozwazam his 1600 turbo , ale raczej przegra rywalizacje zarowno z uzywanym x800xl jak i nowiutkim 7600gs xfx-a ktore moge miec w podobnej cenie. No ewentualnie najtanszy pelen 1600 pro w sklepie 400-410 zeta , ale chyba nie ma sensu. Najtansza plyta z crossfire pod intela to http://www.asrock.com/product/775XFire-eSATA2.htm cena w polskich sklepach kolo 300 zeta. Ale pelnego 2x16 to chyba tylko plyty z 975 maja pod intela (ale lepiej sprawdz jakas recke) http://www.newegg.com/Product/ProductList....SubCategory=280 tylko tego aopena bym odradzal bo to pod mobilne proce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) http://www.sklep.abad.pl/index.php?type=show_prod&id=21322 Oplaca sie brac te karte? Moze jest tutaj jakis chaczyk? Czy te pality maja standardowo na pamieciach 780 mhz? Zreszta wszyscy pisza o tym oslawionym palicie x1600PRO golden. Jakos nie moge go znalezc, gdzie wy go dostaliscie? Edytowane 4 Maja 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) HIS ATI Radeon X1600Pro 128DDR3 128bit PCI-E TV/2xDVI IceQ Turbo albo Palit ATI Radeon X1600Pro Golden 128DDR3 128bit PCI-E TV/DVI tylko,że: -w tym pierwszym pomylili chyba cenę ze zwykłym pro - 541zł - w drugim chyba trochę obniżone taktowanie pamiątek Lista wersji PRO w tym sklepie: http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu..._/Wyszukaj.html to co zlinkowałeś, to zwykły PRO Jak byś chciał kupować ten pierwszy, co podałem, to wyjaśnij kwestię ceny. edit: jednak z ceną chyba OK. ten droższy zwykły PRO HIS, to na AGP Edytowane 4 Maja 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Chyba wezme tego Goldena. Jak slysze slowo palit to robi mi sie zle, ale jak tak wszyscy go chwala. Teraz czeka mnie zmiana procka/plyty/grafy i wkraczam w asrocka i wlasnie palita. Ciekawe co to bedzie ;] Przeczytalem caly topic i mysle ze ta grafa sie nada. Dziwi mnie male zainteresowanie tematem. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ja tam bym wziął HIS Turbo, lepsze chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Lepsze chlodzenie i wyzsze taktowanie ustawione w standardzie. Ale zastanow sie na 1600xt palita mozna miec juz za 540 chyba nawet w tym samym sklepie a jak nie to w tym http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9400684 Tracisz na chlodzeniu , ale 256 ramu da te pare procent wiecej w wysokich rozdzialczosciach (gdzies na neoseekerze jest porownanie 1600pro turbo his-a do xt i xt wygrywa wszystkie benchmarki). No i wiem , ze w tym temacie to herezja , ale 500 zeta i masz podkreconego 7600gs xfx-a chlodzonego pasywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...