Skocz do zawartości
pho

ATI Radeon X1600

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie moge qpic tego palita goldena bo w zadnym sklepie w mojej okolicy go nie ma nawet w arescie i proline. gdzie moge go qpic od reki bez zadnych kolejek itp. moze byc sklep internetowy z gory dzieki papatki

http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PageId...7&TowarId=23024

http://sklep.abad.pl/index.php?type=show_prod&id=21322

Ale to co w danych mają to są bzdury;] nie wierz w to .Co prawda w siriusie dane zmienili po mojej interwencji ale wątpie żeby mieli wersje z zalmanem.

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie moge qpic tego palita goldena bo w zadnym sklepie w mojej okolicy go nie ma nawet w arescie i proline. gdzie moge go qpic od reki bez zadnych kolejek itp. moze byc sklep internetowy z gory dzieki papatki

Heh, nie wiem jaką masz okolicę :) Ja kupiłem w bitcomputer, w Krakowie, ale ściągnęli na zamówienie (2 dni trwało). Podobno można zamawiać na stronie (www.bitcomputer.pl), ale nie ma to jak osobisty kontakt.

Deathraw; chyba nikt nie ma w Polsce wersji ze stockowym Zalmanem, ja dostałem freezona za 40pln.

Edytowane przez Voltar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj dostałem tego goldena na testy iii.......Jest miodzio. Takty jakie mi sie udało full stable to 670/1476

Marków nie robie bo mam zawalony system i mi duzo niżej wychodzą:/ moge powiedzieć ze w 2003 zrobiłem ponad 9800

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walnij mu lepszy wiatrak to i 700 będzie :-P Na Pentagramie doszedłem do 685 ale memki 1700, Zalmann chyba lepszy?

A ty masz jakieś chłodzenie na pamięci założone? Czyżby te co od pentka są dodane? Pewnie jak je dołoże to będzie się też kręcił jak twój;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie posiadam x1600 ale model nizszy.. i moje pytanie jakim do diaska programem mozna zgrac bios z tej grafy i go edytowac?! zmiana predkosci core i mem.... jak narazie to tylko w ati winflash udalo mi sie bios zgrac na hdd ale nic nie jest w stanie edytowac pliku rom rabit 1.7 radedit 2.5 wszystko nie daje rady.....

Jeśli to możliwe to dajcie znać czym sie bawic ... mialem gecuba 9550xt i tam nie bylo problemu no ale tu jest pci-e i chyba to jest problem....

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiadam x1600 ale model nizszy.. i moje pytanie jakim do diaska programem mozna zgrac bios z tej grafy i go edytowac?! zmiana predkosci core i mem.... jak narazie to tylko w ati winflash udalo mi sie bios zgrac na hdd ale nic nie jest w stanie edytowac pliku rom rabit 1.7 radedit 2.5 wszystko nie daje rady.....

Jeśli to możliwe to dajcie znać czym sie bawic ... mialem gecuba 9550xt i tam nie bylo problemu no ale tu jest pci-e i chyba to jest problem....

Rodzaj interfeace'u nie ma nic do rzeczy po prostu programy nie obsługują jeszcze nowych biosów. Poczekaj na nowsze wersje programów bo chyba jeszcze nie ma niczego do edycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja Palita X1600 PRO Goldena - powiem szczerze, że jestem zaskoczony - wypada bardzo dobrze.

Choć po pierwszych testach HIS'a gdy zobaczyłem, że taktowanie pamięci jest tej karcie wyjątkowo potrzebne - mogłem się tego spodziewać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja Palita X1600 PRO Goldena - powiem szczerze, że jestem zaskoczony - wypada bardzo dobrze.

Choć po pierwszych testach HIS'a gdy zobaczyłem, że taktowanie pamięci jest tej karcie wyjątkowo potrzebne - mogłem się tego spodziewać.

Pozdrawiam

a jak mówiłem ze to dobra karta do gier to każdy się śmiał :) jak ktos nie woe gdzie mozna kupić goldena to zapraszam na stronę z mojego podpisu

dzisiaj dostałem nową dostawe x1600. w nowym wiekszym kartoniku no i wentylator troszke inny. wygląda tak samo ale jest znacznie wyższy od poprzedniego takiego co był w testach na www.egielda.com.pl . na kartoniku napis silent fan . dzisiaj testy okaże się jak jest w praktyce

Edytowane przez lipa_ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie jedno pytanko odnośnie tej karty: czy da się zmieniać napięcia z poziomu ATI Tool'a jak to ma miejsce w serii x1800/x1900 ???

chyba niestety nie bo jak zaznaczam opcje voltage to i tak nie dochodzi możliwość zmiany, a mam takie pytanie czy jakims programem mozna monitorowac na x1600 temperature?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba niestety nie bo jak zaznaczam opcje voltage to i tak nie dochodzi możliwość zmiany, a mam takie pytanie czy jakims programem mozna monitorowac na x1600 temperature?

a dokładnie w jakiej zakładce bo jak wchodze w czujniki gdzie jest temperatura proca , plyty to tam nie mam temperatury grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATiTool też podaje temp GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atitool u mnie tempów nie widzi moze nia ma czujnika?? Zmieniłem karte na x1600pro golden i dokupiłem cooler master cool viva i chodzi tak cicho że jedyne co teraz słychać to zasiłka którą też zmienie na chiefteca;]

P.S. lipa ml skąd dorwałeś wersje z silent coolerem zalmana? Ja ten standard zdjałem bo chodził strasznie głośno.

Wielkie dzieki dla Jang'a :D Dzisiaj dostałem peltiera wszystko bez problemów działa (narazie sprawdzane na 1.2 V) z montażem troche poczekam bo jestem narazie załadowany a na to trzeba troche czasu tym bardziej że ja cool vive mam.

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lipa_ml

P.S. lipa ml skąd dorwałeś wersje z silent coolerem zalmana? Ja ten standard zdjałem bo chodził strasznie głośno.

niestety w polsce nie sa dostępne x1600 z zalmanem ja sobie założyłem sam zalmana :( ale wreszcie cisza , co do temeratury to chyba czujników na tych x1600 to nie ma bo w żadnym programie nie pokazuje temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko:), zgrałem bios z mojej karty graficznej(taka jak w podpisie)programem atiflash312.próbowałem otworzyc go BiosEdit2.5,BiosEdit2.7,RaBiT-1.5,RaBiT-1.7 i nic zawsze jakie bledy wychodzą.Myslalemze moze źle sie zgrał więc uzyłem ATITool_0.25b14 zeby zgrał mi go w windowsie i nic !!.Cały czas jakis błąd jakby te edytory nie umialy go rozpoznac :/Moze cos robie nie tak :| pomoze mi ktos ?? lub poda jakis inny program do edycji biosu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie jeszcze w bios edit nie bawiłem nigdy.Może czas zacząć? A co do tępów w x1600pro golden to może trzeba poczekać na nowe stery i bios, bo znałem taki przypadek u mojego kolegi na gigabyte 6600gt po updacie zaczął odziwo mierzyć tempy:D więc może i nam się uda bo skoro ten sapphire x1600xt ma to pality też powinny mieć w końcu ten sam układ.

Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko:), zgrałem bios z mojej karty graficznej(taka jak w podpisie)programem atiflash312.próbowałem otworzyc go BiosEdit2.5,BiosEdit2.7,RaBiT-1.5,RaBiT-1.7 i nic zawsze jakie bledy wychodzą.Myslalemze moze źle sie zgrał więc uzyłem ATITool_0.25b14 zeby zgrał mi go w windowsie i nic !!.Cały czas jakis błąd jakby te edytory nie umialy go rozpoznac :/Moze cos robie nie tak :| pomoze mi ktos ?? lub poda jakis inny program do edycji biosu...

ATIWinflash 1.06 zgrywa sie w windowsie. Bios można edytować ręcznie. Zaraz na początku będą wartości dla rdzenia i pamięci. Ja zmieniłem z 583e/688m na 600e/700m i tyle mi po wgraniu pokazuje system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATIWinflash 1.06 zgrywa sie w windowsie. Bios można edytować ręcznie. Zaraz na początku będą wartości dla rdzenia i pamięci. Ja zmieniłem z 583e/688m na 600e/700m i tyle mi po wgraniu pokazuje system

A sprawdziłeś dobrze wszystkimi programami? :blink: Bo to coś dziwne żeby tak edytować bios. Zgrałem go i faktycznie są dane częstotliwości na początku ale coś to mało prawdopodobne. Sprawdź ATiToolem, RivaTunerem,Everestem. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ręcznie edytować?Notatnikiem?Ja mam Prawie same krzaczory:/acha i wiecie gdzie można świeży biosik ścągnąć do x1600pro?Najlepiej Do wersji golden palita. Z góry dzięki i sorry za błąd z tym sapphirem w moim ostatnim poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto zmienic ATI 9800XT na ATI X1600Pro Sapphire ?? Bedzie duza roznica w wydajnosci? Zastanawiam sie ciezko nad zmiana bo jeszcze teraz wezme jakas kase za tego 9800:/

Na pro to się chyba nie opłaca. Ja zmieniałem 9700 na xt i tu jest spora różnica. Chyba że kupisz dobrze się kręcący pro z GDDR3. Raczej jednak bym stawiał na XT - żebyś się nie rozczarował bo masz i tak niezłą karte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto zmienic ATI 9800XT na ATI X1600Pro Sapphire ?? Bedzie duza roznica w wydajnosci? Zastanawiam sie ciezko nad zmiana bo jeszcze teraz wezme jakas kase za tego 9800:/

Ja bym na pewno nie zmieniał na pro na twoim miejscu bo różnice by były niewielkie a shadery 3.0 i tak jeszcze w grach sie zbytnio nie przyjęły przynajmniej narazie.Poczekaj na coś lepszegono chyba że nie możesz już wytrzymać to kup x1600pro golden palita-polecam do o/c albo x1600xt-ja testowałem sapphirea i nie miałem zadnych zastrzeżeń byłem nawet miło zaskoczony tylko pamiątki by mogli lepsze dać bo ta kart kręci się tragicznie raczej napewno mniejsze takty u mnie wytrzymała niż ten golden. Edytowane przez Deathraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze w gre wchodzi GF 6800xt@16p, 6v

A ile zł za tego 6800xt??Jak do 700zł to bym go wziął oczywiście o ile naprawde ma 16/6 bo znalezienie takiego xt jest bardzo mało prawdopodobne więc ktoś miał poprostu szczęście.Na twoim miejscu zdecydowanie bym wziął 6800xt bo będzie najlepsza ze wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi