Nicolass Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Tak tak, postęp technologiczny :) Te X1600 Pro, to ostatnia karta, jaką kupię na AGP. Mój komp ma już 2 lata, więc za rok będę się przesiadał na AM2 (wtedy będzie już znany na wylot). Jak tak patrzę, to teraz coraz szybciej zmieniają się standardy, moim zdaniem są tego plusy i minusy, jak zawsze zresztą. Tylko polityka producentów kart graficznych jest dla mnie nie zrozumiała, bo dalej jest dużo więcej komputerów na AGP niz PCI-E, więc rynek jest i gracze, którzy są w tej grupie też mają swoje oczekiwania. Teraz ma wyjść 7600 GS na AGP, ciekawe co z tego wyniknie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam, niestesty sprzed nosa znikla mi x800pro wiec musze sie za czyms rozejzec B) x1600 dobre to bedzie?? http://allegro.pl/item107190929_sapphire_r...potok_gw24.html lub http://allegro.pl/item105789400_sapphire_r..._potok_agp.html i jak to sie ma do r9800pro??bedzie zauwazalna roznica?? I czy te karty maja 256bit jak moja?? bo nie moge sie polapac z tych opisów....Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 x1600 ma 128bitowe pamieci a na agp niejest to najlepszy wybor. nielepiej by bylo zmienic platforme?? na cos z pci-ex?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam, niestesty sprzed nosa znikla mi x800pro wiec musze sie za czyms rozejzec B) x1600 dobre to bedzie??Wg mnie nie ma sensu przechodzić z 9800Pro na X1600Pro na pamięciach DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Dziś mój brat sobie zakupił X1600 PRO. Na defaultowych zegarach grafika bardzo ładnie ciągnie: * Obliviona * HoMM 5 * Battlefielda 2 W to teraz aktualnie giercuje, to widzłaem pzrez ramię, że chodzi płynnie i nawet spokojnie. Dał co prawda sporo - bo 520 zł - ale na pewno jest satysfakcja - bo gierki działaja ładnie. Nie wiem jak marki - ale mysle, że karta plasuje sie na równi z 6600GT - może jest nawet lepsza troszke - ale nie wiem. W każdym bądz razie - graficzka świetna - ja polecam bo naprawde fajnie sie spisuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Dziś mój brat sobie zakupił X1600 PRO. Na defaultowych zegarach grafika bardzo ładnie ciągnie: * Obliviona * HoMM 5 * Battlefielda 2 W to teraz aktualnie giercuje, to widzłaem pzrez ramię, że chodzi płynnie i nawet spokojnie. Dał co prawda sporo - bo 520 zł - ale na pewno jest satysfakcja - bo gierki działaja ładnie. Nie wiem jak marki - ale mysle, że karta plasuje sie na równi z 6600GT - może jest nawet lepsza troszke - ale nie wiem. W każdym bądz razie - graficzka świetna - ja polecam bo naprawde fajnie sie spisuje ;) 1600pro na pewno nie jest szybsza od 6600gt a dopiero 1600xt. Jestem ciekawy co masz na myśli że bardzo ładnie ciągnie Obliviona skoro u znajomego na 7900gtx przy maksie na 1280x1024 obraz szarpie... @wegorz91 - jak pisał WDK nie ma sensu 9800pro na 1600pro zamieniać. Ja 9700 na 1600xt zamieniałem i tu był skok wydajności ale powiedzmy sobie szczerze - nie powalający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Dziś mój brat sobie zakupił X1600 PRO. Na defaultowych zegarach grafika bardzo ładnie ciągnie: * Obliviona * HoMM 5 * Battlefielda 2 W to teraz aktualnie giercuje, to widzłaem pzrez ramię, że chodzi płynnie i nawet spokojnie. Dał co prawda sporo - bo 520 zł - ale na pewno jest satysfakcja - bo gierki działaja ładnie. Nie wiem jak marki - ale mysle, że karta plasuje sie na równi z 6600GT - może jest nawet lepsza troszke - ale nie wiem. W każdym bądz razie - graficzka świetna - ja polecam bo naprawde fajnie sie spisuje ;) No nie wiem czy jest aż tak entuzjastycznie. Mam te grafe i Oblivion chodzi co prawda w max ustawieniach bez HDR w 800x600 ale czasami przytnie!!! A gdzie AA i wyższa rozdzielczoś? Można pomarzyc!!! B2 chodzi w 1024 w max ustawieniach ale też przycina momentami. Generalnie grafa radzi sobie obecnie z każdym tytułem oprócz Obliviona ale max to 1024 (mam na myśli nowe gry)!!! I widac że ta sytuacja lada dzień się zmieni bo zapasu mocy już nie ma a mój egzemplarz szczeglnie podatny na OC nie jest!!! Ale żeby nie byo i tak jestem zadowolony! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Co do 9800 Pro, zakładając że w 3dMark03 jest koło 5000 a na X1600 Pro koło 7000, to może się wydawać że wzrost wydajności nie jest duży. Ale patrzcie na to z innej strony, ilość potoków pixel i vexler shared jest większa, i im nowsze marki (05 i 06) i gry, tym różnica między tymi kartami zacznie się powiększać, również patrząc też na to że 9800 ma 128 MB a X1600 dwa razy tyle (512 to bezsens wiec można je pominąć). Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 na 2003 mam 6000ptk i 256bitów a te x1600 128 :lol2: chyba roznicy kolosalnej nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) na 2003 mam 6000ptk i 256bitów a te x1600 128 :lol2: chyba roznicy kolosalnej nie bedzieRóżnica będzie znikoma (może poza fear i xpand rally)), zresztą sam zobacz: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=631 Co innego, jakby wyszły X1600 z ddr3 na agp, ale takich nie ma. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 taki golden na agp....ehh sam bym kupil a tak to nawet niemysle nad czyms innym bo po co. do cs-a starczy co mam, a next komp(na Conroe) wrzesien tam pomysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mazzzi Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Co do 9800 Pro, zakładając że w 3dMark03 jest koło 5000 a na X1600 Pro koło 7000, to może się wydawać że wzrost wydajności nie jest duży. Ale patrzcie na to z innej strony, ilość potoków pixel i vexler shared jest większa, i im nowsze marki (05 i 06) i gry, tym różnica między tymi kartami zacznie się powiększać, również patrząc też na to że 9800 ma 128 MB a X1600 dwa razy tyle (512 to bezsens wiec można je pominąć). 5k w marku 03 to chyba na jakims tempym procu i byle jakiej plycie. zerknij w moja sygnaturke, a to nie jest najlepszy wynik, bo mam gdzies skrina, co 7.4k zrobilem... a po jaka cholere 256mb na karcie tej klasy? juz ci mowie, dla komfortu psychicznego - nic wiecej nei daje, bo i tak jak walniesz rozdzialke > niz 1024x768 to nowe gierki beda haczyc, a co dopiero jak wygladzanie jakies wlaczysz... imho przesiadka z 9800pro na 1600pro jest conajmniej beznadziejnym pomyslem, identycznie z 9800pro na 6600gt - no chyba ze karta za karte, bo jak mamy doplacic to juz zastanawialbym sie... najlepiej, jak kupisz nowa grafe, wlaczysz gre i zaniemowisz... z wrazenia, ze jest tak wielki skok wydajnosci. inaczej, zawsze bedziesz w jakims stopniu nieusatysfakcjonowany. po swoich przygodach z roznymi kartami doszedlem do wniosku, ze najlepiej kupowac grafy <400zl, wtedy pograc sie da w nowe tytuly, strata wartosci jest mniejsza, ewentualnie przeskakiwac odrazu dwie - trzy klasy wyzej, np. z 9800pro na jakiegos 7900gt. dopiero wtedy czlowiek czuje zadowolenie z nowej karty - reszta to polsrodki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja się przesiadam - o czym już pisalem wcześniej - z 9800 bez Pro w nazwie, w którym miałem 4 k w 3dMark03, wiięc u mnie ten skok będzie większy. Nie będę polemizował z sensownością przesiadki z 9800 Pro, bo na dzisiaj to X1600 Pro oferuje podobną lub niewiele lepszą wydajność, ale już w nowyszych markach (05 i 06) czy Oblivionie różnice jest coraz bardziej odczuwalna, i taka tendencja będzie się utrzymywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Bo ty Nicolass chyba miałes 9800 128 bit, skoro wynik był 4K w marku 03, stąd i większa różnica do X1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja planuje sie przesiasc z 9550 na 1600pro na PCI-E , ale mam dylemat co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: wersje z 256MB - DDR2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27377 Czy moze 128 DDR3 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27246 Zauwazcie ze taktowanie pamieci w tej 128mb karcie ma 540MHz (troche malo?), co wedlug was lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ja brał bym z ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) only z ddr3 dlaczego mi sie wydaje ze ten z ddr2 x 2 a ten ddr3 x 1 przecierz obydwa maja po 256mb chyba ze jest blad w opisie Edytowane 4 Czerwca 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Faktycznie ze jest w opisie 128 a w tabelce 256mb , jutro zadzwonie i sie dowiem , ale chodzi mi o to taktowanie 540MHz , bo wydaje mi sie naprawde malo jak na ddr3 , chyba ze kolejny blad na stronie. Ale raczej bedzie miala 128mb , bo za ta cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Faktycznie ze jest w opisie 128 a w tabelce 256mb , jutro zadzwonie i sie dowiem , ale chodzi mi o to taktowanie 540MHz , bo wydaje mi sie naprawde malo jak na ddr3 , chyba ze kolejny blad na stronie. Ale raczej bedzie miala 128mb , bo za ta cene...Tak czy owak jeśli któraś ma DDR3 to ją bierz a jak nie ma to bierz 128MB bo i tak będzie za wolna żeby grać w wyższych rozdziałkach (256MB) i koło się zamyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Mam nastepny dylemat co wybrac: Radeon X1600Pro HIS 128MB DDR3 586 / 1386 ICEQ TURBO czy Saphire X1600XT 256MB DDR3 586 / 1386? , maja te same zegary i ta sama wydajnosc ,wiec lepiej doplaci do xt czy zostac na pro turbo i miec "pare" zlotych wiecej w kiejdzie? I jak wyglada z OC tych dwoch egzemplarzy? - bo xt sie podobno strasznie grzeje. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mam nastepny dylemat co wybrac: Radeon X1600Pro HIS 128MB DDR3 586 / 1386 ICEQ TURBO czy Saphire X1600XT 256MB DDR3 586 / 1386? , maja te same zegary i ta sama wydajnosc ,wiec lepiej doplaci do xt czy zostac na pro turbo i miec "pare" zlotych wiecej w kiejdzie? I jak wyglada z OC tych dwoch egzemplarzy? - bo xt sie podobno strasznie grzeje. Zależy od możliwości twojego monitora. Jak możesz grać w 1280x1024 to bezapelacyjnie 256MB się przyda. XT grzeje się tak jak podkręcona pro - przecież to ten sam chip :) ale żeby się strasznie grzała to nie potwierdzam ;) Ogólnie rzecz biorąc ja bym xt - miałem i wiem że nieźle chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 OK TNX. a mozesz mi powiedziec ile bym mogl jeszcze wycisnac z GPU i MEM na standardowym chlodzeniu? 650 / 1500 da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Witajcie, właśnie dostałem mojego Radeon Sapphire X1600 Pro 256 MB na AGP :-) Kilka słów wstępu: Kartę kupiłem na allegro w wersji bulk, czyli bez pudełka, instrukcji i innych niepotrzebnych pierdół. W koszulce z kartą była tylko płyta ze sterownikami i całkiem fajna naklejka Sapphire, ciekawe tylko gdzie ją powinno się przykleić ;-) Tytułem wstępu, karta prezentuje się dobrze, jest ciężka a chłodzenie wydaje się być solidne, choć wiadomo, że do Zalmana mu sporo brakuje. Karta wymaga dodatkowego zasilania z kabla przypominającego ten od stacji dyskietek (Jak się toto nazywa?), więc trzeba mieć odpowiednią przejściówkę z molexa, bo w wersji bulk jej nie ma w zestawie, a szkoda, bo kabelek jest niezbędny do poprawnej pracy karty. Karta standardowo taktowana jest zegarem 500 MHz dla rdzenia i 405 MHz dla pamięci. Ma czujnik temperatury i wiatraczka, który standardowo w Windows chodzi na 26% swoich możliwości, pozostając prawie bezgłośnym. Jeżeli chodzi o O/C, to wstępnie podkręciłem ją do 600 / 435, i na tym zostałem nie obserwując artefaktów. Gdy uda mi się osiągnąc lepsze wyniki, dopiszę o tym na końcu postu. Edit: Dzięki czujnikowi temperatury i wiatraczkowi, można ustawić np. w Atitool konkretne obroty dla konkretnych temperatur, baardzo fajna funkcja :) Można jeszcze bardziej wyciszyć kartę w Windows i podmuchać jej chłodem podczas gier :) Na standardowych zegarach bez podkręcania karty, na moim komputerze AMD64 2800 i 1024 RAM (szczegóły w podpisie). Uzyskałem kolejno: 3Dmark03 - 7954 punktów 3Dmark05 - 4544 punktów | Po O/C: 4833 punktów 3Dmark06 - 1684 punktów | Po O/C: 1936 punktów Edit: Wyniki z marków po O/C - 06 już jest! 05 też, 03 wkrótce. Jeżeli chodzi o gry, to do tej pory testowałem dwie, DOOM III i Fear. Doom dziala płynnie (powyżej 30 fps) w rozdzielczości 1600x1200 przy detalach na High i filtrowaniem x8, a Fear przy wysokich detalach fizyki i grafiki, na 1152 x 864 wraz z filtrowaniem x4, FSAA niestety powoduje silny spadek FPS, więc odpada jego włączenie w Fear. Edit: Grałem już w Call of Duty 2 na moim X1600 Pro, podaje maksymalne ustawienia, przy których gra działa bardzo dobrze i nie może być mowy o zacięciu. Pamiętajcie że w grach karta działa na standardowych zegarach. Tak więc przy rozdzielczości 1280x1024, Anti-analising x2, włączonych cieniach, dynamicznych światłach (normal) i dymie (World only) oraz teksturach ustawionych wysoko (ultra) można płynnie grać i nie ma szans żeby się coś cięło :) Jestem baaardzo zadowony bo na poprzedniej grafice mogłem pomarzyć o takich ustawieniach. Nie muszę dodawać że COD2 wygląda z takimi ustawieniami po prostu bosko :D Po podręceniu karta zyskuje koło 10 - 15% na wydajności, więc można się pokusić o jeszcze bardziej wyżyłowane ustawienia. Ja się w to jeszcze nie bawiłem :D Recka będzie uaktualniana :) Ogólnie kartę oceniam pozytywnie :) Pamiętajcie że mowa o AGP :D Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 OK TNX. a mozesz mi powiedziec ile bym mogl jeszcze wycisnac z GPU i MEM na standardowym chlodzeniu? 650 / 1500 da rade?Jasna sprawa że zależy to od egzemplarza ale ogólnie xt są już dość wysoko ustawione i widać że ten chip wiele więcej nie może. Są tacy co podkręcali do 650 ale mój do zaledwie 630 dawał się podkręcić. Pamiątki to inna bajka - dobrej jakość ddr3 ładnie idą w góre i nawet ponad 1600 jest bardzo realne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galii Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witajcie, właśnie dostałem mojego Radeon Sapphire X1600 Pro 256 MB na AGP Recka będzie uaktualniana :) Ogólnie kartę oceniam pozytywnie :) Pamiętajcie że mowa o AGP :D Jesli mozesz to przetestuj karte w COD 2 i Heroes V. Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Jednak sie zdecydowalem i kupilem x1600XT , jeszcze musze kupic nowe mobo , wiec nie mam zalozone. Wzialem wersje bulk bo taniej no i nie mam instrukcji , a czytalem ze gdzies trzeba podpiac dodatkowe zasilanie na karte - to prawda i gdzie to wpiac bo zadnego zlacza tam nie ma. EDIT: aha no tak , przeczytalem to kilka postow wstecz :-) , a wersja XT tez wymaga dodatkowego zasilania? Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ... 3Dmark03 - 7954 punktów 3Dmark05 - 4544 punktów | Po O/C: 4833 punktów 3Dmark06 - 1684 punktów | Po O/C: 1936 punktów[/b]... Edit: Grałem już w Call of Duty 2 na moim X1600 Pro, podaje maksymalne ustawienia, przy których gra działa bardzo dobrze i nie może być mowy o zacięciu. Pamiętajcie że w grach karta działa na standardowych zegarach. Tak więc przy rozdzielczości 1280x1024, Anti-analising x2, włączonych cieniach, dynamicznych światłach (normal) i dymie (World only) oraz teksturach ustawionych wysoko (ultra) można płynnie grać i nie ma szans żeby się coś cięło :) Jestem baaardzo zadowony bo na poprzedniej grafice mogłem pomarzyć o takich ustawieniach. Nie muszę dodawać że COD2 wygląda z takimi ustawieniami po prostu bosko :D Po podręceniu karta zyskuje koło 10 - 15% na wydajności, więc można się pokusić o jeszcze bardziej wyżyłowane ustawienia. Ja się w to jeszcze nie bawiłem :D Wyniki w smarkach mam podobne ale ten COD2 jest dla mnie zaskoczeniem :blink: a najbardziej rozdzielczośc! mówimy o dx9? bo gra umożliwia granie w dx7 a to już znaczna różnica! :wink: No i Doom III w 1600x1200?! Chyba posadze od nowa winde i jeszcze raz testy zrobie!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Tak, mowa o DirecX 9, aby włączyć 7 co trza wogóle zrobić? Bo nie wiem :D safe mode? Wczesniej na 9800 grałem na DX 7 i na 9 gra wygląda duuuużo lepiej :) Co do DOOM, to to jest stara gra przecież :D EDIT: PS: Jak wróce do domu, dam screena z ustawień COD2, żeby bylo wiadomo dokładnie jakie opcje ustawiłem :) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ...czytalem ze gdzies trzeba podpiac dodatkowe zasilanie na karte - to prawda i gdzie to wpiac bo zadnego zlacza tam nie ma...a wersja XT tez wymaga dodatkowego zasilania?Jak złącza nie ma to przecież nie podłączysz żadnego kabelka :rolleyes: :wink: Nie wiem co czytałeś ale na pewno nie o 1600 :) , żadna z tej serii nie wymaga dodatkowego zasilania bo nie potrzebuje aż tyle mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Tzn nie wiem czy tak do końca bo mój x1600pro AGP ma dodatkowe zasilanie! To samo gniazdo co FDD!!! jesli oto chodzi <_< :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...