Astro Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ok , jak nie ma gniazda to pewnie nie trzeba dodatkowego napiecia ciagnac... ;-) A czytalem , ze ta karta moze polknac nawet 211 Watt - to prawda??? - przeciez to bedzie ok 10Amper. Aha jak wyglada sprawa z HDTV? - musze miec do tego telewizor z HD Ready , czy moze byc zwykly monitor CRT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ja tyż :D:D dam fotki potem :D do mojej recki dorzuce, a o tych screenach z COD2 tez pamiętam :D i dzis wszystko wrzuce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ...czytalem , ze ta karta moze polknac nawet 211 Watt - to prawda??? - przeciez to bedzie ok 10Amper. Aha jak wyglada sprawa z HDTV? - musze miec do tego telewizor z HD Ready , czy moze byc zwykly monitor CRT?Nie wiem co czytujesz ale powieści sci-fi wysiadają :D Złącze pcie potrafi dostarczyć do ok 75W a że twoja karta nie wymaga dodatkowego zasilania to...to reszte sobie sam dopowiedz :) Wyjście na TV nie ma nic wspólnego z monitorem, więc monitor to monitor a telewizor i telewizor HDTV to inna sprawa (mam nadzieje że to zdanie brzmi zrozumiale :)). Możesz podłączyć dowolny telewizor i dowolny monitor. A nawet oba naraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 no na agp mają, na pci-e nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no na agp mają, na pci-e nieOgraniczenia konstrukcyjne AGP? Nie wiem, pytam ;) Ile Watt może maksymalnie dostarczyć karcie gniazdo PCI-E a ile AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Ograniczenia konstrukcyjne AGP? Nie wiem, pytam ;) Ile Watt może maksymalnie dostarczyć karcie gniazdo PCI-E a ile AGP? Dwa posty wyżej napisałem że PCIE 75W. Co do AGP to nie pamiętam - może 40W? :huh: EDIT Już wiem - AGP do 45Watt Edytowane 9 Czerwca 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja tu czegoś nie rozumiem!!! Skoro AGP pobiera znacznie mniej mocy od PCI-E to dlaczego AGP mają dodatkowe zasilanie a PCI-E nie?! Jak pisałem wcześniej AGP mają więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 trzeba by było odwrócic kotka ogonkiem agp moze dostarczyc karcie 45wat, pci-e 75, wiec jesli karta beirze powiedzmy 55 wat to na pci-e nei jest potrzebne dodatkowe zasilanie, a na agp tak bo brakuej tych 10 watów, dlatego dodaje sie molexa, ale z fdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 trzeba by było odwrócic kotka ogonkiem agp moze dostarczyc karcie 45wat, pci-e 75, wiec jesli karta beirze powiedzmy 55 wat to na pci-e nei jest potrzebne dodatkowe zasilanie, a na agp tak bo brakuej tych 10 watów, dlatego dodaje sie molexa, ale z fdd Dokładnie :) - AGP nie pobiera tylko dostarcza moc karcie :D , przcież nie karta graficzna złączu AGP :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 a to zasilanie to to co do fdd drugiego czyli b? i gdzie to bedzie trza wcisnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Dokładnie :) - AGP nie pobiera tylko dostarcza moc karcie :D , przcież nie karta graficzna złączu AGP :wink: :lol: no logiczne!!! :D Adamzi: to co do fdd i na pewno sie nie pomylisz :D gniazdo jest na końcu karty!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ten radeon jest ok bo malo da sam athlon 64 3000+ i asrock + slabiutki radeon 9200 mam w 3d marku 01 6100 (mysle ze powinno byc z 12 500 co najmniej) mam w 3dmark 03 927 pkt :mur: (minimum z 6 000 chcialbym) a proc P4 2.4 HT a Wam ile przydylo 3d markow w porownaniu z jakimi? i ile karta pobiera dokladnie Watow bo nie wiem czy zasilacz 300 Wat da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Adamzi Kilka postów wcześniej jest kilka testów na tych kartach i jest lepiej od twoich nadzieii!!! poczytaj tam!!! Co do zasiłki to raczej do wymiany!!! i raczej markową bierz!!! Wcześniej pojawiły się pytania na temat czujnika w x1600pro AGP. Czujnik jest! Typ czujnika procesora graficznego: National LM63 (ATI-I2C 4Ch) Everest podaje tez temperaturę otoczenia procesora garficznego. pozdro Edytowane 12 Czerwca 2006 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) czy radeon x1600 pro grajac w rozdzielczosci 800x600(monitora wada ze ma dziwna proporcje w 1024x768) ta karta bedzie lepsza albo rowna gf 6600 gt, bo wszystcy pisza ze slaba, a ja jestem zwolennikiem ati i pytam sie czy warto? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez adamzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 czy radeon x1600 pro grajac w rozdzielczosci 800x600(monitora wada ze ma dziwna proporcje w 1024x768) ta karta bedzie lepsza albo rowna gf 6600 gt, bo wszystcy pisza ze slaba, a ja jestem zwolennikiem ati i pytam sie czy warto?Przy tak niskiej rozdziałce prawdopodobnie nie będzie żadnej różnicy między tymi kartami a wzrośnie wpływ procka. Możesz sobie spokojnie ją kupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 A ja mowie juz ktorys raz ze x1600 pro golden palit daje rade i jest lepszy od 6600gt same testy to mowia chyba ze ktos ma wypas monitor i gra w super rozdielczosci ale po co grac w wiekszej niz 1024??? jak dla mnie to super rozdzialka szczegolnie do mojego monitora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ...ale po co grac w wiekszej niz 1024??? jak dla mnie to super rozdzialka szczegolnie do mojego monitora :)A po to żeby mieć ładniejszy obraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 czy radeon x1600 pro grajac w rozdzielczosci 800x600(monitora wada ze ma dziwna proporcje w 1024x768) ta karta bedzie lepsza albo rowna gf 6600 gt, bo wszystcy pisza ze slaba, a ja jestem zwolennikiem ati i pytam sie czy warto? Ta karta na dzień dzisiejszy po lekkim OC świetnie sobie radzi i w 1024!!! w 800x600 nie będzie problemów a w nowych tytułach ma lepsze wyniki niż 6600gt!!! np w Oblivionie!!! Też się zastanawiałem i jednak postawiłem na ATI i nie mam czego żałować!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ta karta na dzień dzisiejszy po lekkim OC świetnie sobie radzi i w 1024!!! w 800x600 nie będzie problemów a w nowych tytułach ma lepsze wyniki niż 6600gt!!! np w Oblivionie!!! Też się zastanawiałem i jednak postawiłem na ATI i nie mam czego żałować!!!Co rozumiesz przez "lekkie OC" tego radka? Dwa: kupić R1600 na AGP za 450 zł, czy dołożyć 100-150 zł i kupić coś z procem GF6800? (bardzo boli mnie 128bit w tym radku) Ile klatek masz w Oblivionie i przy jakich ustawieniach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Chyba ważna jest wydajność karty a nie technologia w niej użyta? Co ci przeszkadza 128bit skora kartra działa dobrze i wydajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Grafa jak już pisałem wcześniej demonem OC nie jest i chodzi na 602/441 z 499/405!!! A oblivion mierzony Frapsem w lokacjach typu lochy czy inne zamknięte przestrzenie chodzi w około 30fps a na otwartych przestrzeniach około 20 czasami potrafi spaśc do 18!!! Ale mam Obliviona ustawionego na maxa z HDR w 1024 oczywiście bez AA, więc wydaje mi się że jest nieźle!!! Edytowane 23 Czerwca 2006 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A czy ta karta ma zabezpieczenie przed przegrzaniem sie? i jaka maxymalna temperatura jest bezpieczna dla GPU? Bo u mnie potrafi podskoczyc przy pelnym obciazeniu w upale do 73stopni na rdzeniu. Jak wyglada sprawa podkrecania X1600XT na standardowym chlodzeniu? Ja na swoim szafirku mam ta smieszna mate termoprzewodzaca miedzy GPU i MMU a radiatorem - oplaca sie to zdjac i nalozyc paste termoprzewodzaca i czy bedzie pasowal wtedy oryginalny radiator? (roznica wysokosci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A czy ta karta ma zabezpieczenie przed przegrzaniem sie? i jaka maxymalna temperatura jest bezpieczna dla GPU? Bo u mnie potrafi podskoczyc przy pelnym obciazeniu w upale do 73stopni na rdzeniu. Jak wyglada sprawa podkrecania X1600XT na standardowym chlodzeniu? Ja na swoim szafirku mam ta smieszna mate termoprzewodzaca miedzy GPU i MMU a radiatorem - oplaca sie to zdjac i nalozyc paste termoprzewodzaca i czy bedzie pasowal wtedy oryginalny radiator? (roznica wysokosci).Co do podkręcania xt to poczytaj ten wątek :rolleyes: , już kilka razy było trąbione o tym. Co do tej maty to zakładana ona jest właśnie ze względu na różnice wysokości inaczej producenci kart dawali by paste (choćby najtańszą silikonową) jak na GPU. Więc można pozostawić jak jest albo wywalić fabryczny cooler i założyć np Zalmana z radiatorami na pamięci. 73st na rdzeniu nie są niczym niezwykłym skoro takie chłodzenie przewidział producent. OC jak zwykle zależy od konkretnego egzemplarza i jak dobrze trafisz to się dobrze podkręca, inaczej nawet super chłodzenie nie pomoże. Nie wiem czy 1600 ma jakiekolwiek zabezpieczenia termiczne ale zanim się spali wcześniej się zawiesi więc nie widze problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ja mam szafirka radeonka 9200 agp i nie bede bral gf bo jakos nie lubie ich a gram tylko w 800x600 wezme tez szafirka x1600 pro i moze podkrece ciut a co do zwiech grafy, to mialem na starych sterownikach z płyty jak sie karta "zmeczyla" to sie restartowala, a nieraz blue screen :) a teraz spokoj :) a duzo temu radeonowi x1600 pro przybywa stopni po podkreceniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) a duzo temu radeonowi x1600 pro przybywa stopni po podkreceniu? Grzeje się ponad 70`C!!! ja założyłęm na niego Zalmana 700Cu i teraz mam 56, a na pamięci założyłęm radiotory które były dołączone do Zalmana i jest około 50!!! poprawiło to OC!!! Też nie chciałem gf i jestem zadowolony z wyboru!!! Edytowane 27 Czerwca 2006 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) a trzeba koniecznie odrazu zmienic chlodzenie czy nie? a 70 to chyba dla niiej ok, skoro daja takie chlodzenie? a co chlodzenia tym zalmanem to widzialem na pokazie ze jakis klej sie daje na gpu, to znaczy to bedzie na stale, nie do zdjecia? ps. nikt mnie nie przekona na gf 6600 gt :lol: Edytowane 27 Czerwca 2006 przez adamzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 a trzeba koniecznie odrazu zmienic chlodzenie czy nie? a 70 to chyba dla niiej ok, skoro daja takie chlodzenie? a co chlodzenia tym zalmanem to widzialem na pokazie ze jakis klej sie daje na gpu, to znaczy to bedzie na stale, nie do zdjecia? ps. nikt mnie nie przekona na gf 6600 gt :lol: Adamzi!!! jaki klej?! normalna pasta!!! on jest normalnie przykręcany do karty!!!nie wiem jakie pokazy ty oglądasz!!! chłodzenie fabryczne wystarcza ale jak pisałem po zmianie spadła temp i podniosło sie OC!!!! Poza tym fabryczne mocno sie grzeje po OC a poco jeszcze jeden grzejnik w budzie!!! Nie szukaj dziury w całym!!! kup karte, zobacz jak ci bedzie chodzic, i sam ocen czy trzeba zmieniac czy nie!!! jeśli nie bawisz się w OC to beda to zbędne koszty!!! taki zalman kosztuje około 100zł!!! poszukaj na forum na pewno jest o nim mowa!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Mam problem z moją grafą wczoraj kupiłem sobie Far Cry'a z kolekcji klasyki cenegi.Mój napęd miał kłopoty z odczytem(już chyba nastają jego ostatnie dni) ale jakoś instalka poszła.Włączyłem gre oczywiście wszystko na full do czego mnie cryendine przyzwyczaił i patrze o K****!!! Co się poje**** z tą piękną grafiką jak miałem far cry'a 2 miechy temu na tym samym sprzęcie(no dysk inny tylko) i bez patchy które cenega napchała to śmigał na full bez żadnych anormaliów co dziwne na low detalach jest ok Tu macie screeny http://img311.imageshack.us/my.php?image=farcrylow0bz.jpg Low detale http://img525.imageshack.us/my.php?image=farcryhigh5ho.jpg High detale Może to wina katalizatorów 6.6(na wersji bez patcha jak grałem to miałem 6.3) Drivery oczywiście oryginalne ati. Z góry dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Kolega kupił sobie x1600 i powiedział mi, że karta ta ciągnie 128MB ramu systemowego... Tak powinno być? Chodzi tutaj o kartę HIS 256 MB pod AGP. Edytowane 29 Czerwca 2006 przez -=Drizzt=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Kolega kupił sobie x1600 i powiedział mi, że karta ta ciągnie 128MB ramu systemowego... Tak powinno być? Chodzi tutaj o kartę HIS 256 MB pod AGP.Totalna bzdura! - nie ma kart X1600 z HyperMemory ani na AGP ani na pcie. Kolega musi się doedukować zaczynając od strony producenta karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...