brolly666 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Mi Oblivion smiga podobnie w jaskiniach itp. 30-40 fps ale na zewnatrz jest kolo 20 z wyjatkiem walk gdzie przy wiekszej ilosci przeciwnikow potrafi zwolnic do 12 fps i wtedy juz mam zwolniony czas :) wam to dobrze bo przynaj mniej wiecie ile macie stopni na karcie ja ze swoim palitem to nie mam pojecia jak to spradzic tragedia :( ps. obek jak u kumpla wszystko max i hdr (raz wlaczylem z AAx2 i HDR mialem max 18 fps :) ) Wlaczyc mozna (jak ktos nie wie) aa i hdr jednoczesnie za pomoca jakis tam sterownikow specjanych do obka zassac je mozna ze stronki ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 wezme jednak chyba radeona x1600 pro bo tanszy a ja gram tylko w 800x600 bo tyle tylko dobre jest na moim CRT 17 LG i w 800x600 jest podobno lepsze od gf 6600 gt ktorego nie lubie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek2106 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Może rozruszam ten temat zastój tu jakiś :unsure: http://sg.vr-zone.com/index.php?i=3710&s=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 wezme jednak chyba radeona x1600 pro bo tanszy a ja gram tylko w 800x600 bo tyle tylko dobre jest na moim CRT 17 LG i w 800x600 jest podobno lepsze od gf 6600 gt ktorego nie lubie :) 800x600 na 17" ? :blink: No nie mów. Miałem kiedyś LG 15" jakieś 7lat temu i w 1024x768 bez problemu śmigał. Pozatym ten 1600pro w tej wyższej rozdziałce też ładnie chodzi. Dobry wybór :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) wezme jednak chyba radeona x1600 pro bo tanszy a ja gram tylko w 800x600 bo tyle tylko dobre jest na moim CRT 17 LG i w 800x600 jest podobno lepsze od gf 6600 gt ktorego nie lubie :) OMG co za czlowiek. Dopiero pisales ze bierzesz x800gto w ktoryms ze swoich tematow, teraz znowu x1600 :mur:. Co z tego ze grasz w 800x600? I tak w takiej rozdzialce gry typu oblivion w maxymalnych ustawieniach (a nawet i nie maxymalnych) beda nie grywalne! Jezeli lubisz miec 5 fps podczas walki to prosze bardzo. Juz lepiej wziac 6600 zwyklego, 6600gt zjada te karte na sniadanie (x1600)... Czemu nie lubisz tego gf? Miales go kiedys? Widziales? Nie lubisz go tak po prostu? N/c. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 ...Co z tego ze grasz w 800x600? I tak w takiej rozdzialce gry typu oblivion w maxymalnych ustawieniach (a nawet i nie maxymalnych) beda nie grywalne! Jezeli lubisz miec 5 fps podczas walki to prosze bardzo. Juz lepiej wziac 6600 zwyklego, 6600gt zjada te karte na sniadanie (x1600)... Czemu nie lubisz tego gf? Miales go kiedys? Widziales? Nie lubisz go tak po prostu? N/c. A ty co za baśnie opowiadasz? :blink: Miałeś tego x1600? Poczytaj troche ten wątek (najlepiej cały)! Nawet na ostatnich stronach jest mowa o Oblivionie. Nawet zaledwie strone wcześniej np tu artuditu mówi na temat swojego x1600 i Obliviona. Możesz go nawet o to zapytać. Ja mam i miałem ciągłą styczność z 6600, 6600gt i x1600(xt) na kilku konfiguracjach i mówie ci że Ati jest tutaj lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) NIE. Ja Już nie mogę. Adamzi - O CO CI CHODZI? Nie dostałeś upomnienia od Orgiusza? Człowieku, tym razem nie będzie żadnych historyjek uzmysławiających Twoją głupotę. Tym razem jest zgłoszenie do moderacji. @Pioorek (dzięki za PW:) ) on nie lubi GF, bo jego kolega kujon ma GF, a to przecież o czymś świadczy, co nie?? :):):) LOL Edytowane 2 Lipca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) A ty co za baśnie opowiadasz? :blink: Miałeś tego x1600? Poczytaj troche ten wątek (najlepiej cały)! Nawet na ostatnich stronach jest mowa o Oblivionie. Nawet zaledwie strone wcześniej np tu artuditu mówi na temat swojego x1600 i Obliviona. Możesz go nawet o to zapytać. Ja mam i miałem ciągłą styczność z 6600, 6600gt i x1600(xt) na kilku konfiguracjach i mówie ci że Ati jest tutaj lepszy. Nie żartuj sobie, dobra? Nie trzeba czytać tego wątku, żeby wiedzieć która karta jest lepsza w prawie każdej grze, jak i w oblivionie. To raczej Ty powinienieś sobie poczytać, ale testy i porównania, bo chyba nikt Ci nie uwierzy na słowo, że x1600PRO jest lepszy od 6600GT. Edytowane 2 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) rafa miał XT, a w przypadku X1600 jest różnica w grach w stosunku do zwykłego Pro. W przypadku X1600pro vs 6600GT się nie wypowiadam. Edytowane 2 Lipca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Te x1600 maja 4 ropy :mur: i to juz je skresla. Rafa, tak sie sklda, ze czytalem prawie caly watek, bo sam chcialem te karte kupic... Potem na bierzoca czytalem watek z obliviona, i widzialem skriny z wlaczonym frapsem na tej karcie... brolly666@ 'Mi Oblivion smiga podobnie w jaskiniach itp. 30-40 fps ale na zewnatrz jest kolo 20 z wyjatkiem walk gdzie przy wiekszej ilosci przeciwnikow potrafi zwolnic do 12 fps i wtedy juz mam zwolniony czas icon_smile3.gif wam to dobrze bo przynaj mniej wiecie ile macie stopni na karcie ja ze swoim palitem to nie mam pojecia jak to spradzic tragedia icon_sad2.gif ps. obek jak u kumpla wszystko max i hdr (raz wlaczylem z AAx2 i HDR mialem max 18 fps icon_smile3.gif ) Wlaczyc mozna (jak ktos nie wie) aa i hdr jednoczesnie za pomoca jakis tam sterownikow specjanych do obka zassac je mozna ze stronki ati.' Tyle to ja na gf6600 nie mialem :|. Jeszcze sie tak zapytam, brolly, miales wlaczony hdr? Karta to kastrat, wejdz na egielde i pozytaj testy, bylo tam chyba gf x1600 pro golden vs 6600gt itp. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Te x1600 maja 4 ropy :mur: i to juz je skresla. ............. Karta to kastrat, wejdz na egielde i pozytaj testy, bylo tam chyba gf x1600 pro golden vs 6600gt itp. W takim razie 6600GT to też kastrat, bo ma też 4 ropy. Słabością X1600 są 4 TMU (6600 ma 8 ). Edytowane 2 Lipca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Damn, ropy mi sie z tmu pomylily :lol:. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Nie żartuj sobie, dobra? Nie trzeba czytać tego wątku, żeby wiedzieć która karta jest lepsza w prawie każdej grze, jak i w oblivionie. To raczej Ty powinienieś sobie poczytać, ale testy i porównania, bo chyba nikt Ci nie uwierzy na słowo, że x1600PRO jest lepszy od 6600GT. No najlepiej iść do wróżki :D bez czytania tego wątku :lol2: Chyba nie zrozumiałeś co pisałem a więc wyjaśniam. Pioorek pisał o 6600 (nie gt) i x1600pro go łyka bez popicia. Jeśli chodzi o 6600gt to tu już musi być x1600xt które czasem jest szybsze a czesem wolniejsze. O kartach napisałem dla jasności że wiem o czym mówie B) @Pioorek Wiem co napisał brolly666 tylko zauważ że on ma Semprona! Tylko nie mów że procek nie ma wpływu na ilość fps w gierkach a szczególnie ilość cash :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Oj, nie zauważyłem tego 6600. Myślałem, że mówi o GT. Zamiast czytać ten topic wolałem spojrzeć na kilka testów i tam spojrzeć na porównanie 6600GT i x1600pro w różnych grach, m.in w Oblivionie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Grunt to wybrać karte pod gierki w które się zwykle gra i ewentualnie jakie mogą być w przyszłości. Niestety seria 6600 nie jest już pierwszej świeżości i 12shaderów ATi co raz lepiej będzie wypadać tylko trzeba to wesprzeć konkretnym prockiem. Oczywiście 6600gt to nadal dobra karta ale cienka w obliczu 7600GT a w niższym przedziale cenowym lepiej wybrać x1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Może to podsumuję tak: 6600<X1600 Pro<6600 GT<X1600 XT z korekcją na konkretne gry, to czasami X1600 Pro=6600 GT, a czasami natomiast dopiero X1600 XT=6600 GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Może to podsumuję tak: 6600<X1600 Pro<6600 GT<X1600 XT z korekcją na konkretne gry, to czasami X1600 Pro=6600 GT, a czasami natomiast dopiero X1600 XT=6600 GT. No cóż - bardzo ładnie to ująłeś - nic dodać nic ująć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 a na allegro kroluje teza bledna ze x1600pro ma 12ROPow, tylko na jednej bylo napisane ze ma 4, ale z kolei autor napisal ze gf 6600 gt ma 4 ROPy :D kazdy mowi ze x1600 pro jest niewarta uwagi, a jak popatrzylem na testy to gf 6600 gt ja gniecie prawie w kazdych testach na msi gf 6600 gt chyba sie zdecyduje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 a na allegro kroluje teza bledna ze x1600pro ma 12ROPow, tylko na jednej bylo napisane ze ma 4, ale z kolei autor napisal ze gf 6600 gt ma 4 ROPy :D kazdy mowi ze x1600 pro jest niewarta uwagi, a jak popatrzylem na testy to gf 6600 gt ja gniecie prawie w kazdych testach na msi gf 6600 gt chyba sie zdecyduje :) Może dostane za tego posta kare od moda ale człowieku przestań wypisywac swoje dziwne przemyślenia!!! Rób co uważasz bo od kilku postów piszesz tylko może wezmę to, zdecydowałem sie na tamto, a efektów nie ma!!!! napisałem ci jak ta krta u mnie chodzi masz cały temat do przeczytania więc już nas nie faszeruj takimi przemyśleniami!!! :mur: :angry: kup cos wreszcie albo nie kupuj nic!!! nikt za ciebie tego nie zrobi!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 No nie moge, czy ty jestes zdrowy? Napisales juz 10 wyborow. Najpierw 1600, potem x800, potem znow 1600, potem gf6600gt, potem x800, potem 1600, teraz 6600gt... nie mam slow. Wez wyjdz czlowieku i zamknij drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 No adamzi idziesz powoli po rozum do głowy, ale po kiego grzyba MSI? Weź sobie Galaxy i skończ trollić na forum, bo Cię zaraz Orgiusz pokara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Ciekawe. Bawimy się w jasnowidzów? :) Pytanie brzmi: Jaką kartę wybierze adamzi już jutro? BTW Rzeczywiście chyba zmądzrzał, chyba przez ten preparat z allegro :) Ja również jestem za Galaxy - dobre o/c Edytowane 3 Lipca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Adamzi, jutro napiszesz, tak jak ostatnio, ze jednak nie kupujesz nic, bo nie grasz w gry... a tutaj panowie znow ci pomagaja w doborze karty... ktory to juz raz. Chyba z dwudziesty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 mialem wlaczone hdr i wszystko na max. dawalo rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) poprostu przejrzalem poszczegolne fragmenty testow, a nie tylko podsumowania, i do doszedlem do wniosku ze tylko w niektorych grach radeon x1600 pro jest ciut lepszy od gf 6600 gt :) A nad msi mysle dlatego ze ma przydatne w przyszlosci vivo i przejsciowke hdtv :) A nad Galaxy pomyslnie, chyba jest ciut drozsze I czy Galaxy ma czujnik pomiaru temperatury? A zakupie in the next week :) Ati poszlo w zla strone na agp, calkowie zamykac asortyment nowych kart na agp Gdy radeon x1600 pro mial co najmiej 8ROPow to by nie bylo sie na czym zastanawiac, a mysle ze 8 piksel shaderow i 3 vertexy jeszcze na troche starcza gf 6600 gt :) a chyba ma byc jakis nowy gf niedlugo na agp? Edytowane 3 Lipca 2006 przez adamzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Chyba każdy 6600GT ma czujnik odblokowany fabrycznie. Galaxy śiwetnie się kręcą, generalnie to coś ok. 600:1200. Wyjątkiem jestem ja z tą "padaką" 580:1200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 CO tam słychać u pana adamzi ?? :lol: Kupiłeś już kartę, bo tydzień minął :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 super temat sie kreci az milo a tu juz X1650 wychodzi za nie dlugo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Kamil* Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam Mam pytanko czy różnica w wydajności poszczególnych firm : Sapphire,His, Palit, PowerColor jest znacząca? Mam zamiar kupic oczywiście najtańszym kosztem (nową na allegro) a jak widać różnica w cenie poszczególnych producentów jest dość spora ale jak ona przekłada się na wydajność : Sapphire - 459zł His - 459zł Palit - 424zł PowerColor - 389zł i własnie zastanawiam się nad tym PowerColor. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) super temat sie kreci az milo a tu juz X1650 wychodzi za nie dlugo... Kurde jak sie okaze ze te x1650 beda wydajniejsze niz x1600XT bez oc to sie chyba potne :mur: @*Kamil* Raczej nie ma roznicy jakiej firmy kupisz ,a to ma byc na agp czy pci-e? Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...