Deathraw Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Bardzo ładnie ci się kręci! Czy na tej karcie pamięci są chłodzone czy są gołe krzemy? Z tego co wiem są podłużne radiatorki z alu tu masz obrazek :wink: http://img157.imageshack.us/my.php?image=21322d6ka.jpg ale niestety chyba tylko z jednej strony. Edytowane 5 Lutego 2006 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Jakiś tam śmieszny radiator jest, nawet nie sprawdzałem czy się grzeje. update: Jakoś mnie wzięło na walkę w marku 2001 1934677[/snapback] Z tego co wiem są podłużne radiatorki z alu tu masz obrazek :wink: http://img157.imageshack.us/my.php?image=21322d6ka.jpg ale niestety chyba tylko z jednej strony. Dokładnie tak ta karta wygląda a na drugiej stronie nie ma radiatora bo i po co ? skoro ona ma pamięci po jednej stronie pcb. Edytowane 5 Lutego 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No to lepiej niż u mnie bo chłodzenie rdzenia co prawda przykrywa całą karte (dobrze dla GPU) ale nie uwzględnia pamięci którym pozostaje niewielka przestrzeń na powietrze. I mimo dużych możliwości podkręcenia po chwili testów wychodzą arty i tyle z dobrego OC. To mam jeszcze jedno pytanie - czy mocowanie chłodzenia we wszystkich waszych 1600 jest nie typowe? Cztery otwory na krztałt X o rozstawie nie pasującym np. dla Zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Sprzedaje wszystko co sie da żeby tylko kupić goldena. :razz: Mam nadzieje że tata troche kasy sypnie bo mi ponad stówki jeszcze brakuje.Swoją drogą to ciekawe że ati dało tylko 4 ropy i tmu gdyby nie to byśmy mieli 6600gt z głowy bez jakiegokolwiek oc no a tak to trzeba poczekać na gry które wykorzystają 12 shaderów zamiast tmu.I najprawdopodobniej już niedługo powinny się pojawić nowe stery:D pozostaje czekać. Mam nadzieje że koszmar voodoo2 i virgea dx niebawem sie skończy.Chocaż w Broken Sworda 2 można pograć =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 powiedzcie mi czym sie ózni goleden od zwykłej? bo z tego co zauwazyłem to ta ma pamieci 2ns, a golden 1.4ns, jak sie te 2ns kręcą? bo jak nie ma za dużej róznicy to po co przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) --> rafa Otwory nie są w sumie na kształt X, sa podobne, ale jego jedno ramie jest skrócone i zaczyna sie nizej. Doskonale pasują do Pentagram Freezone XC-80 AlCu, bo ja takie chłodzenie zastosowałem odrazu (krótki opis) i cenowo karta wyszła mnie 530 pln. Palit poszedł na tym nawet 697 core i 867 mem, ale nie przeszedł sMarków. Wszystkie sMarki przechodził na 685 core i 850 mem., a mnie do gier i tak starcza 650 core i 800 mem. Edytowane 6 Lutego 2006 przez Voltar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) No właśnie a u mnie są na X i w mniejszym rozstawie otworów od Zalmana :-/. Najgorsze że pamiątek nie moge schłodzić bo ewidentnie im tego brakuje... Mała ciekawostka: Strony Saphire'a są już po polsku! :-) Edytowane 6 Lutego 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Mała ciekawostka: Strony Saphire'a są już po polsku! :-)Ale jeszcze połowa nie poprzetłumaczana powinni sie bardziej postarać;/ Ciekawe kiedy catalysty 6.2? Może sie dużo poprawi;] i niedługo wycisną wszystko z nowych radków narazie namawiam ojca żeby mi kaske do goldena dołożył. Edytowane 6 Lutego 2006 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 zna ktoś odpowiedź na moje pytanie? bo mam taki dylemat, bo tego gigabyte moge miec za ok 350zł, a palita zwykłego w normalnej cenie czyli ok 470 i sie zastanawiam czy to jest warte dopłozenia, zalezy jak te 2ns sie kręcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 zna ktoś odpowiedź na moje pytanie? bo mam taki dylemat, bo tego gigabyte moge miec za ok 350zł, a palita zwykłego w normalnej cenie czyli ok 470 i sie zastanawiam czy to jest warte dopłozenia, zalezy jak te 2ns sie kręcą No a jak się mogą 2ns kręcić ? Mniej więcej ~1300MHz jak dobre sztuki będą ( doświadczenia z 66GT i 68GS ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 jak albo na 1000 mhz, albo 1100, albo 1200, albo tak jak mówisz 1300, dla mnie to jest różnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam. Chciałbym sie dowiedziec czy ktos ma juz takie cudo: SAPPHIRE RADEON X1600 XT 256MB GDDR3 a jesli ma to pare pytan: 1. Czy wiatraczek jest cichy i wydajny?? 2. Czy bedzie go mozna zdjac - nie jest klejony do procka?? 3. Czy ktos wie czy bedzie mzona zmniejszyc jego obroty softwarowo czy tez w inny sposob?? 4. Jakie chlodzenie moglbym na nia zalozyc - njlepiej pasywne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Chciałbym sie dowiedziec czy ktos ma juz takie cudo: SAPPHIRE RADEON X1600 XT 256MB GDDR3 a jesli ma to pare pytan: 1. Czy wiatraczek jest cichy i wydajny?? 2. Czy bedzie go mozna zdjac - nie jest klejony do procka?? 3. Czy ktos wie czy bedzie mzona zmniejszyc jego obroty softwarowo czy tez w inny sposob?? 4. Jakie chlodzenie moglbym na nia zalozyc - njlepiej pasywne?? 1. ? Dobre pytanie... 2. Z tego co wiem to już nikt z szanujących się producentów nie klei chłodzenia tylko daje paste i przykręca do laminatu. 3. Chyba wszystkie karty nowej serii mają automatyczną regulacje obrotów z biosu karty. 4. Nie wiem jaki może być zamiennik - ale najlepszy jest Zalman o ile pasuje. XT z takimi zegarami to żadne pasywne nie da rady schłodzić. Edytowane 10 Lutego 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liroyek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam. Chciałbym sie dowiedziec czy ktos ma juz takie cudo: SAPPHIRE RADEON X1600 XT 256MB GDDR3 a jesli ma to pare pytan: 1. Czy wiatraczek jest cichy i wydajny?? 2. Czy bedzie go mozna zdjac - nie jest klejony do procka?? 3. Czy ktos wie czy bedzie mzona zmniejszyc jego obroty softwarowo czy tez w inny sposob?? 4. Jakie chlodzenie moglbym na nia zalozyc - njlepiej pasywne?? ja go mam :) 1 chlodzenie nie jest zbyt ciche ;) jak sie nie gra to prwie go nie slychac (temp do 60 stopni) na max obrotach jest glosny ale wydajny ;) max temp mam 75-78 stopni 2 jest tylko pasta, odkrecasz 4 srobki i schodzi ;) 3 ati tool zalatwia wszytko 4 tez szukam czegos takiego ;) moze zalman na lov jest praktycznie bezglosny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Chciałbym sie dowiedziec czy ktos ma juz takie cudo: SAPPHIRE RADEON X1600 XT 256MB GDDR3 a jesli ma to pare pytan: 1. Czy wiatraczek jest cichy i wydajny?? 2. Czy bedzie go mozna zdjac - nie jest klejony do procka?? 3. Czy ktos wie czy bedzie mzona zmniejszyc jego obroty softwarowo czy tez w inny sposob?? 4. Jakie chlodzenie moglbym na nia zalozyc - njlepiej pasywne?? Ja kupiłem tę kartę. Mam trochę inną niż na fotkach na stronie sapphire. Oprócz 4 otworów do mocowania ma jeszcze 2 przy gpu podobnie jak palit golden. Zauważyłem też ze nie ma tych dwóch kondensatorów po lewej stronie chłodzenia oraz kilka innych elementów mniejszych jest w mojej a na fotkach na stronie sapphire nie ma. Chłodzenie ma identyczne ale troche inaczej wyglada złącze dvi i jest naklejka sapphire na tv-out. 1. wiatraczek jest głośny i mało wydajny. Temperatura w 2d wynosi 59'C a 3d 75'C. 2.Łatwo sie zdejmuje, jest uzyta pasta jakaś silver a do pamieci guma termoprzewodząca. Ze wzgledu na brak tych kondensatorów oraz dodatkowe otwory wokół gpu mozna założyc każde prawie chłodzenie. 3.Obroty można zmiejszyć np. w riva tunerze 4. Ja mam na nim założone za 139 zł thermalright v-1 z cooling.pl. 2 moduły pamięci są chłodzone za pomocą gumy termoprzewodzącej z radiatorem zaś pozostałe 2 za pomocą radiatorków dołączonych do zestawu (8 sztuk). Wentylator u mnie pracuje na 1300 obrotów i praktycznie go nie słychać. Bez wentylatora z dobrym obiegiem powietrza mam 57'C w 2 D i 71'C w 3D zaś z wentylatorem 32'C w 2D i 44'C w 3D. Edytowane 7 Lutego 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeRBi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Hm... a czym kręcicie ? Mam HISa Ice-Q X1600XT wersja Turbo (587/1390) Chłodzenie jest rewelka... podkręcam przez program HIS , bo ani Ati Tray Tools ani ATI Tool 0.24 nie chce współpracować. W Idle bez overa mam temp. 37C , po podciągnięciu do 650/1400 zaledwie 45C najwyżej w stresie. (Obroty wiatraka na 69%) Więcej niż tyle nie mogę core, bo właśnie program HISa na więcej nie pozwala. Muszę przyznać , że chłodzenie HISa bardzo mile mnie zaskoczyło jest cichutkie...szkoda, że karta jest taka droga :/ Moja warta jest 820... najtaniej ponoć gdzieś można dostać za 760. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (...) bo ani Ati Tray Tools ani ATI Tool 0.24 nie chce współpracować (...) Ati Tool 0.25 b12 - kręci bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Tak jak obiecałem... Sapphire X1600PRO - taktowanie standardowe 500/810 DDR2 Karta w wersji AGP oczywiście. Stress test w Counter Strike Source - 65,24fps 3DMark03 - 7206 Karta bez kręcenia. Wynik 3DMark05 niebawem. '05 - 3889pkt. Sterowniki - Omega Drivers 3.8.205 Edytowane 7 Lutego 2006 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Qrcze..To mnei panowie zmartwiliscie z tym 1600Xt od Shapphira:(. Jak widze nie dosc ze ten wiatraczek prawie ze nie odprowadza ciepla to jeszcze jest glosny:(....I na dodatek te kondenstaory, niw iwadomo czy cokolwiek bede mogl zalozyc na ta karte:(.... Zmniejszaliscie obroty tego wiatraczka?? Jesli tak to o ile wzrosla temperatura?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 @Puniser moglbys bardziej pomeczyc tego radka ?? Przymiezam sie do zakupu i chcialbym wiedziec co to potrafi :razz: Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Przyjdzie czas i na kręcenie... w weekend może coś popróbuję... Myślę, że po dopracowaniu sterów w najnowszych aplikacjach ta karta ma szansę na osiągnięcie całkiem przyzwoitej pozycji rynkowej... przynajmniej jeśli trochę zejdzie z ceny... osobiście kupiłem okazyjnie poniżej 500zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Przyjdzie czas i na kręcenie... w weekend może coś popróbuję... Myślę, że po dopracowaniu sterów w najnowszych aplikacjach ta karta ma szansę na osiągnięcie całkiem przyzwoitej pozycji rynkowej... przynajmniej jeśli trochę zejdzie z ceny... osobiście kupiłem okazyjnie poniżej 500zł :) daj Wam Boze, zeby to tkwilo w sterach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 http://bino.pl/go/_info/?id=26153 maiłktoś może to już w łapakach? karta ma pamieci ddr3, tylko nie wiadomo ile ns, bo jakby miała 2-1.6ns to nei ma co sie babrać w zwykłego palita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Qrcze..To mnei panowie zmartwiliscie z tym 1600Xt od Shapphira:(. Jak widze nie dosc ze ten wiatraczek prawie ze nie odprowadza ciepla to jeszcze jest glosny:(....I na dodatek te kondenstaory, niw iwadomo czy cokolwiek bede mogl zalozyc na ta karte:(.... Zmniejszaliscie obroty tego wiatraczka?? Jesli tak to o ile wzrosla temperatura?? Kazda karta z serii x1600pro/xt ma te kondensatory. Tylko sapphire taka jak moja w ich miejscu ma jakies inne czarne płaskie. HIS X1600XT te dwa pod przewodem zasilajacym chłodzeni MSI x1600XT Sapphire x1600XT (moja wersja) Sapphire x1600XT (wersja z kondensatorami) Edytowane 8 Lutego 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenskin Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 wersja agp jest prawie niepodkręcalna tzn. rdzeń idzie spoko na 600mhz, ale co z tego - wydajność nie wzrasta proporcjonalnie. pamięcie niekręcą się wcale - podejrzewam, że dlatego iż z drugiej strony nie mają żadnego chłodzenia :angry: a tak z innej beczki - z drugiej strony jest jakiś duży chip obklejony jakąś silikonową nakleją - co to jest? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Miramp, wielkei dzieki za zdjecia:]. Mam pytanie co do temperatury...masz dobrze chlodzona bude?? Zmniejszales moze predkosc obrotowa tego wiatraczka orginalnego na shappierze i o ile wzrosla temperatura?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Miramp, wielkei dzieki za zdjecia:]. Mam pytanie co do temperatury...masz dobrze chlodzona bude?? Zmniejszales moze predkosc obrotowa tego wiatraczka orginalnego na shappierze i o ile wzrosla temperatura??nie radze zmiejszać obrotów. Temperatura skacze do 90'C na 60 %. to moja buda. Mam z boku 2 otwory na wentylatory(na proca i grafę) i zamontowanego fandera ustawionego na temperatureę 36'C na procu. Czyli jak gram w gry to sie dopiero włącza. Dmucha na grafę. Ale z tym chłodzeniem to niepotrzebne i zrezygnowałem. Jak siostra odda mi aparat to zrobie fotkę z nową kartą Sapphire X1600XT bo tam na fotce jest Leadtek 6600GT extreme Edytowane 8 Lutego 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Heh ładniutko wszystko w środku wygląda:] ja nadal mam syf z grafą i nie moge sie zdecydować co kupić ale chyba przystanę na goldenie palicika :wink: musze tylko naciągnąć tate na troche dopłatkia albo pożyczki.A kart mam dużo do wyboru;] zastanawaim sie nad 6800le x800gto 6600gt albo goldenikiem jka macie jakieś pomysł na moją grafe to na priwie mni powiedzcie żeby nie było offtopów ale raczej zostane na x1600pro w końcu powered by ati.A catalystów 6.2 wciąż nie ma więc mają dużo do roboty skoro tak długo je robią Edytowane 8 Lutego 2006 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Lepiej chyba x800gto niz tego x1600pro nawet od palita z serii golden. Swoja droga: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85669652 Ewentualnie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84449071 Tez mam dylemat co do grafy, po przejsciach z gf6800 i nf3 raczej nvdii juz nie wezme ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Greenskin wydajem i sie, że jest to railto, czy jak on sie tma zwie, mostek konwertujący z pci-e-->agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...