JAHrek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Drodzy moi pomocy !!! Potrzebuję bios Awarda do płyty głównej GVC MR825. Potrafie korzystać z sercza na google ale nigdzie nie mogę tego znaleźć to chyba jakaś rzadka płyta. Jak ktoś wie cokolwiek to prosze o pomoc. A może ktoś wie czy jakiś inny by pasował. Płyta ma socket pga370 na mostku Intel FW82801BA(ICH2).?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Cze!! Zobacz to: http://forum.help.pl/viewtopic.php?p=3169&...e825aa6d48afddc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAHrek Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Dzieki O Boski !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agabart Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Drodzy moi pomocy !!! Potrzebuję bios Awarda do płyty głównej GVC MR825. Potrafie korzystać z sercza na google ale nigdzie nie mogę tego znaleźć to chyba jakaś rzadka płyta. Jak ktoś wie cokolwiek to prosze o pomoc. A może ktoś wie czy jakiś inny by pasował. Płyta ma socket pga370 na mostku Intel FW82801BA(ICH2).?? Jest rok 2009 i mam ten sam problem, niestety żadne linki opisywane z tego forum nie działają ... Bardzo chciałbym zamontować na tej płycie TUALATIN 1400 pełny intel. Steepping b, może nowy bios pomoże? Proszę o pomoc ... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Jest rok 2009 i mam ten sam problem, niestety żadne linki opisywane z tego forum nie działają ... Bardzo chciałbym zamontować na tej płycie TUALATIN 1400 pełny intel. Steepping b, może nowy bios pomoże? Proszę o pomoc ... pozdrawiam Szczerze to nie znalazlem tak na szybkiego na googlu, ale wnioskuje ze mobo na 815stce. Wez zobacz co masz napisane na north bridgu. Jak wyglada to tak to powinno dzialac a jak jest napisane co innego tzn ze masz starsza wersje 815 i trzeba zrobic to. Wiekszosc plyt jakie testowalem ktore obslugiwaly tualatiny/zrobilem mody dzialala bez odpowiedniego ucodu, co najwyzej w biosie byly wyswietlane jakies glupoty(problem mial tylko Asus P2B, a np taki Compaq 041CH ktory ma ostatni bios z sierpnia 1999 oficjalnie nie obslugujacy tualatinow ba nawet copperminow, smiga z celkiem 1.4 bez zarzutu mimo ze w biosie jest to PIII 200 lol). Edytowane 11 Września 2009 przez DJH83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agabart Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Witam ! Dzięki za szybką odpowiedz! Mnie trochę hamują sprawy rodzinne, ale mam nadzieje ze wkrótce tualatin bedzie działał. Moja płyta to GVC MR825 (komputer COMPAQ D300) obecnie działa na celeronie 1.1 128 kb cache coppermine (?!?) Wg prgramu.Cpu-z posiadam chipset i815/e/ep rev.b zas mostek północy to FW82801BA (ich2) F1201A24 SL5FC intel Coś czuję, że bede musiał jednak ingerować w procesor. Spotkałem się rowniez z podobnym schematem modyfikacji tylko inne wykonanie http://www.overclockers.pl/txt.php?id=tualatin_mod Odizolowanie tych trzech nozek, jest praktycznie niemożliwe- chyba jednak je wyłamię. A czy muszę podnosić to napięcie o 0.2 v ? czy to jest konieczne ? mam plyte bezzworkową i jakie kolwiek ustawienia są nie mozliwe ... ha , i czy płyta głowna poradzi sobie z 512 kb cachem procesora ! to jest pełny tualatin ! Jak wyłamię nóżki to lipa ... bo juz za 35 zł + koszty wysłki na allegro chodzą płyty do tualatina :D pozdrawiam ... Czy jest szansa ze mostek północny obsłuży bez ingerencji ten procesor ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Witam ! Dzięki za szybką odpowiedz! Mnie trochę hamują sprawy rodzinne, ale mam nadzieje ze wkrótce tualatin bedzie działał. Moja płyta to GVC MR825 (komputer COMPAQ D300) obecnie działa na celeronie 1.1 128 kb cache coppermine (?!?) Wg prgramu.Cpu-z posiadam chipset i815/e/ep rev.b zas mostek północy to FW82801BA (ich2) F1201A24 SL5FC intel Coś czuję, że bede musiał jednak ingerować w procesor. Spotkałem się rowniez z podobnym schematem modyfikacji tylko inne wykonanie http://www.overclockers.pl/txt.php?id=tualatin_mod Odizolowanie tych trzech nozek, jest praktycznie niemożliwe- chyba jednak je wyłamię. A czy muszę podnosić to napięcie o 0.2 v ? czy to jest konieczne ? mam plyte bezzworkową i jakie kolwiek ustawienia są nie mozliwe ... ha , i czy płyta głowna poradzi sobie z 512 kb cachem procesora ! to jest pełny tualatin ! Jak wyłamię nóżki to lipa ... bo juz za 35 zł + koszty wysłki na allegro chodzą płyty do tualatina :D pozdrawiam ... Czy jest szansa ze mostek północny obsłuży bez ingerencji ten procesor ? Najlepiej zobacz poprostu na mostek na plycie. Na overclockers jest to samo tyle ze odrazu zalozyli vmod, podnoszenie napiecia nie jest potrzebne, no chyba ze chcesz podkrecac, ale majac plyte compaq'a mozesz o tym na 99% zapomniec(nawet poprzez programy bo dali pewnie uklad pll ktory nie pozwola na zmiane fsb). Nozki odizolowujesz izolacja z zylki z kabla od myszy czy klawiatury i poszerzasz odpowiednie dziurki w sockecie np nozyczkami do paznokci, laczysz zylka z tasmy ata 100. Jak wylamiesz piny to zauwaz ze musisz jeden wylamany pin polaczyc jak nie masz lakieru przewodzacego to trzeba to tam przylutowac albo przykleic np super glutem, lutowanie jest troche niebezpieczne bo nie majac wprawy czy majac jakis gruby grot mozesz odlutowac sasiadujace piny a klejenie moze byc nieskuteczne. Ja mam w jednym celku wylamane nozki i przylutowane - bo wkladalem go wiele razy i sie same wylamaly. Oblukaj mostek jak to ten starszy to : robisz jak tu jak to nie zadziala, a na mojej bylej plycie - compaq 06C4H tak wlasnie nie dzialalo, ale za to dzialalo o tak(czerwone odizolowac. zolte i zielone to polaczenia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...