Skocz do zawartości
yogi186

Sprzęt qzyna odebrałem w Piatek... bede miał 3 dni ;-) .....

Rekomendowane odpowiedzi

.... no i bedzie trzeba sie zabawić :) .... sprzęt bedzie taki:

XP 1700+ Thorougbred chłodzony Titanem TTC-D5TB

MSI KT3 ULTRA 2 KT333

256 DDR 333

Radeon 9000 Gigabyte Maya 64 MB

........ reszta mało ważna

Jak myślicie ile moge sie spodziewać w 3D MArku ?? jak dużo moge z tego wycisnąć na tym chłodzeniu ?? I jak to wogóle kręcić .... stopniowo po jeden magistrala w góre czy co !?

Aha ... co powinienem dostać do tej płyty głownej jeżeli kupuje ją w wersji BOX ?? jakiś śledź D-Bracket z USB czy coś ... bo wujas stwierdził żeby zmontowały te bambry w sklepie ... i niechce żeby mnie ojebali na cokolwiek ... a niechce też wtopić, zbłażnić sie :). Aaaa i jak odróznić Thoroyghbreda od Palomino ... bez rozbiórki kompa ... WCPUID da rade ? Jak tak to co powinno sie pojawić ... jaki stepinng czy co ??

A tak wogóle to napisze w Piatek ... sprżet bedzie stał koło mnie i bedziemy gadać na bieżaco ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie krec cudzego sprzetu. bez pozwolenia przynajmniej.

Dobra kit z tym ... nie chodzi mi o kręcenie ... tylko dokłądnie o resszte pytań

Ile markuff , co powinni dać w wersji BOX do MOBO itp

Pogadamy w Piatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kit z tym ... nie chodzi mi o kręcenie ... tylko dokłądnie o resszte pytań

Pogadamy w Piatek

w granicach 6500 3dmarkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ... co powinienem dostać do tej płyty głownej jeżeli kupuje ją w wersji BOX ?? jakiś śledź D-Bracket z USB czy coś ... bo wujas stwierdził żeby zmontowały te bambry w sklepie ... i niechce żeby mnie ojebali na cokolwiek ... a niechce też wtopić, zbłażnić sie

Do płyty powinieneś dostać dodatkowo dwa śledzie, jeden z gniazdami do dzwiękówki a drugi 2xUSB i LED.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ... co powinienem dostać do tej płyty głownej jeżeli kupuje ją w wersji BOX ??

Hmm, nie wiedzialem ze ktos w ogole sprzedaje Mobo w wersji innej niz box :D ? ('zaliczylem' ponad 15 sklepow)

. bez rozbiórki kompa ...

sprzedawanie komputera z plombą na budzie to IMO ostatnie h******.

Jeszcze tylko brakuje zeby dali haslo na BIOS :lol:

Dziwni ci sprzedawcy :o

A tak w ogole to krec go! :D Twoj czy nie twoj - krec :) <jestem brutalny>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do płyty powinieneś dostać dodatkowo dwa śledzie, jeden z gniazdami do dzwiękówki a drugi 2xUSB i LED.

Pozdr.

Ale to chyba w wersji KT3 Ultra 2 R, bo w wersji bez "R" to jest tylko D-bracket czyli śledź z dwoma USB+Ledy, wiem co mówię bo mój brad takową posiada.

Aha do tego jescze Kalendarzyk ;-), Naklejka, itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no na kompie plomb nie będzie ... co do złożenia kompa samemu to nie widze w tym kłopotu ... tyle , że sprzęt jest nie dla mnie ... a wujas jest totalnym lamą jeśli o kompy chodzi i stweirdził .. że lepiej poczekać dwa dni ... niech złoża, przetestują oni ... niz mieć kompa dzisiaj (wtedy składał bym ja) .... a co do odróżniania proca T-Breda od Palomino to sie pytam ... bo niechce mi sie zdejmować tego TITANa ... wolałbym to obaczyć jakimś softem (czy przypadkiem jakiegoś Palomino tam nie wjebali). Chociaż w sumie ... to pewnie i tak bambry założą wentyl z tą poduszką śmieszną ... i i tak bedzie trza to zdjąc i przesmarować :).... aaaaa ... znwu cos ... do TITANa D5TB powinni dać paste srebrną ??? bo jak producent daje ... a ja jej niedostane to zrobie im afere hehe ;-);-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogadamy w Piatek

w granicach 6500 3dmarkow

TAK MAŁO????????????????????

Na Celeronie 1000@1200 256 SDR; ABIT BX133 i Radeon 8500 LE (250/230) mam 6200 na defaultach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie  no na kompie plomb nie będzie ... co do złożenia kompa samemu to nie widze w tym kłopotu ... tyle , że sprzęt jest nie dla mnie ... a wujas jest totalnym lamą jeśli o kompy chodzi i stweirdził .. że lepiej poczekać dwa dni ... niech złoża, przetestują oni ... niz mieć kompa dzisiaj (wtedy składał bym ja) .... a co do odróżniania proca T-Breda od Palomino to sie pytam ... bo niechce mi sie zdejmować tego TITANa ... wolałbym to obaczyć jakimś softem (czy przypadkiem jakiegoś Palomino tam nie wjebali). Chociaż w sumie ... to pewnie i tak bambry założą wentyl z tą poduszką śmieszną ... i i tak bedzie trza to zdjąc i przesmarować :).... aaaaa ... znwu cos ... do TITANa D5TB powinni dać paste srebrną ??? bo jak producent daje ... a ja jej niedostane to zrobie im afere hehe ;-);-).

A odróżnić bezzdejmowania radiatora to chyba najprościej albo po napięciu (robisz clear cmosa ) i jak da 1,75 to palamino a jka mniej to t-bred

A chyba jak włączysz kompa to też powinno pisać (ale tu nie dam głowy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ... co powinienem dostać do tej płyty głownej jeżeli kupuje ją w wersji BOX ?? jakiś śledź D-Bracket z USB czy coś ... bo wujas stwierdził żeby zmontowały te bambry w sklepie ... i niechce żeby mnie ojebali na cokolwiek ... a niechce też wtopić, zbłażnić sie

Pozdr.

Ostatnio zakupiłem model tej plytki Microstar KT3 Ultra2 i w tej wersji jest tylko sledz z USB ... do dziękoofki nic nie daje producent ... ale musisz miec obudownie naklejeczke MSI albo dostac jeszcze oryginalnie zapakowana ... nie jest to nic waznego ale jak sobie czlowiek pomysli ze za jego pieniadze cienshko zarobione jakis babok ze sklepu wykradajac mu naklejke zarabia cale 5-10 (po tyle stoja na allegro) zloty to niefajno sie robi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra mam tego potwora ;-) hehe ... zrobiłem 3d Marka i wyszło 6522 na totalnych defaultach .... temperaturka proca nie przekracza 45*C (na Titan D5TB po przejściu 3d marka) .... napięcia Vcore: 1.50-1.52 , 3,3V: 3.31-3.36, 5V: 4.89-4.92, 12V: 11.94-12.1 .... zainstalowali mu tu win XP home :? .... hmmm ale zara pójdzie do kasacji hehe ... a tak wogóle to jaki system instalnąć początkującej osobie ?? ... muszą wszystkie gierki chasać !! .... jakie driverki polecacie do Radka 9000 by Gigabyte .. i qrde na płytce brakuje jakiegoś sterownika ... do kontrolera uniwerskalnej magistrali szeregowej USB ... na Via to jest ??

A tak wogóle to co jeszcze polecacie ? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) :-)

Własnie odkryłem że ten proc jest na zielonym laminacie i że ma odblokowany mnożnik !!!!! dałem mu mnożnik x12 dla psrawdzenia ... winda sie ładuje ... a tam Antek z zegarem 1,6 Ghz :-).

Kurna czemu to nie mój kompa :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) :-)  

Własnie odkryłem że ten proc jest na zielonym laminacie i że ma odblokowany mnożnik !!!!! dałem mu mnożnik x12 dla psrawdzenia ... winda sie ładuje ... a tam Antek z zegarem 1,6 Ghz :-).

Kurna czemu to nie mój kompa :-(

bo ty jestes Intelowiec :lol:

za 600 zeta mozesz kupic xp 1,6 i plyte taka jak ja mam odblokowujesz i podkrecasz spoko do 2,1+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak apropo co soądzicie o radeonie 8500Le 64mbDDR ty-out DVI-Iza 413zł firmy SuperGrace ???

Włąsnie ten model mam od środy. Wydajnosciowo to potwór... 6300 3D Marków to mam na Celeronie 1000@1200. Karta wg Power stripa taktowana jest tylko 250/220 - przynajmniej mój egzemplarz.

Ale obraz 2D mógłby być lepszy..marudze bo przesiadłem sie z Radeona "by ATI" Czcionki moglyby być ostrzejsze.

TV i DVI nie sprawdzałem.

A tak w ogóle polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...