kolor23 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam. Mam taki kod (z tego forum :) ) i potrzebuje go tak zoptymalizować aby tylko liczył litery w podanym mu wyrazie.Mam nadzieje ze znajdzie sie ktoś chętny do pomocy. Dzięki. uses crt; var slowo:string; l,dl,i,j:byte; begin clrscr; readln(slowo); dl:=length(slowo); writeln('dlogosc slowa: ',dl); for i:=dl downto 1 do begin for j:=1 to dl do begin if slowo=slowo[j] then inc(l); end; writeln(slowo,' - ',l); l:=0; end; readln; end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 uses crt;var slowo:string;i, l:byte;beginl:=0;clrscr;readln(slowo);for i:=1 to length(slowo) doif upcase(slowo[i]) in ['A'..'Z'] then inc(l);writeln('ilosc liter: ',l);readln;end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 A do czego Ci ta petla potrzebna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolor23 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Dzięki wielke.Już myślałem ze nie znajde pomocy...a jednak :) "A do czego Ci ta petla potrzebna?" Jak zwykle w takich postach :) zadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...