adaml Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Poszukuje moniotrka o dobrej szybkiej matrycy ale zależy mi równiez na dobrej gwarancji. Monitor nie musi posiadać Pivot-u, a co do DVI to czekam na opinie (czy lepiej w gierkach pracują czy niema różnicy, posiadam grafike 7800GT). Monitor będzie używany w grach 3D szybko zmieniającej się grafice i dużej ilości klatek około 100fps. Licze na podanie konkretnych modeli a monitory mogą być w zakresie cenowym od 1000 - 2000. Monitor ma spełniał moje wymagania bez żadnych dodatkowych wodotrysków jak pivot czy głośniki których nie potrzebyje. Zastanawiałem się nad matrycą PVA ale niewiem dokońca jaka jest różnica między tańszymi i jak duża różnica w działaniu ?? np. czy zakupić Samsunga 913N który parametrami teoretycznie wystarcza mi czy 193P Plus gdzie jest super matryca ale trzeba nieżle za nią zapłacić ?? Proszę o podanie modeli monitorów ?? Poproszę również o informacje jaką najlepiej matryce wybrać do tych zastosowań co opisałem ?? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 12 Grudnia 2005 przez adaml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Cała nowa seria Samsunga: 9xx to masakra... SAMSUNG 19" SM970P <-- kompletna masakra, najlepszy monitor jaki widziałem... SAMSUNG 19" SM913N <-- wypasik jeżeli chodzi o reakcje natomiast konty które podają to jakaś kpina... tzn podali za duże moim zdaniem trzeba usiąść ładny kawałek od monitora żeby cały swiecił równomiernie. Pozatym 99% zalet... super ostrość, różne zaprogramowane ustawienia jak "text, internet, rozrywka" ten 1% to brak złącza DVI ... No i odwiecznie super IIYAMA :D ale modeli nie podam bo dość dawno nie miałem z nimi doczynienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 http://www.tomshardware.pl/display/20050215/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 jesli do gier to to co mam w podpisie bedzie idealne. mozliwosc wymuszenia odswiezania 75Hz, 4ms czas matrycy, ostre i soczyste (nawet troche za soczyste czasami) kolory, do tego wygladajace w miare dobrze rozdzialki ponizej defaultowej 1280x1024 - ale przede wszystkim: ZADNEGO smuzenia. ja mam gwarancje na 3 lata - 4 martwiaki na calej matrycy albo jeden po srodku - ale teraz chyba sie cos zmienilo jesli chodzi o gwarancje w tej serii - musialbys sprawdzic na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...