Skocz do zawartości
adaml

Jaki Monitor Dla Gracza 19" Jaka Matryca ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje moniotrka o dobrej szybkiej matrycy ale zależy mi równiez na dobrej gwarancji. Monitor nie musi posiadać Pivot-u, a co do DVI to czekam na opinie (czy lepiej w gierkach pracują czy niema różnicy, posiadam grafike 7800GT).

Monitor będzie używany w grach 3D szybko zmieniającej się grafice i dużej ilości klatek około 100fps.

Licze na podanie konkretnych modeli a monitory mogą być w zakresie cenowym od 1000 - 2000.

Monitor ma spełniał moje wymagania bez żadnych dodatkowych wodotrysków jak pivot czy głośniki których nie potrzebyje.

Zastanawiałem się nad matrycą PVA ale niewiem dokońca jaka jest różnica między tańszymi i jak duża różnica w działaniu ??

np. czy zakupić Samsunga 913N który parametrami teoretycznie wystarcza mi czy 193P Plus gdzie jest super matryca ale trzeba nieżle za nią zapłacić ??

Proszę o podanie modeli monitorów ??

Poproszę również o informacje jaką najlepiej matryce wybrać do tych zastosowań co opisałem ??

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez adaml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała nowa seria Samsunga: 9xx to masakra...

SAMSUNG 19" SM970P <-- kompletna masakra, najlepszy monitor jaki widziałem...

SAMSUNG 19" SM913N <-- wypasik jeżeli chodzi o reakcje natomiast konty które podają to jakaś kpina... tzn podali za duże moim zdaniem trzeba usiąść ładny kawałek od monitora żeby cały swiecił równomiernie.

Pozatym 99% zalet... super ostrość, różne zaprogramowane ustawienia jak "text, internet, rozrywka"

ten 1% to brak złącza DVI ...

No i odwiecznie super IIYAMA :D

ale modeli nie podam bo dość dawno nie miałem z nimi doczynienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

jesli do gier to to co mam w podpisie bedzie idealne.

mozliwosc wymuszenia odswiezania 75Hz, 4ms czas matrycy, ostre i soczyste (nawet troche za soczyste czasami) kolory, do tego wygladajace w miare dobrze rozdzialki ponizej defaultowej 1280x1024 - ale przede wszystkim: ZADNEGO smuzenia.

ja mam gwarancje na 3 lata - 4 martwiaki na calej matrycy albo jeden po srodku - ale teraz chyba sie cos zmienilo jesli chodzi o gwarancje w tej serii - musialbys sprawdzic na stronie producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi