Bieniu79 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam Od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem Belinei 102035W. Jestem zachwycony tym monitorkiem. Przepiękne kolory, mnóstwo miejsca w CADzie. Miodzio. Mam tylko jeden mały problem. Jakoś nie umiem go sobie ustawić, żeby trochę mniej świecił, a kolory były nadal żywe. Ustawiłem sobie temperaturę barw na sRGB, jasność na 20, a kontrast na 65. Przy takich ustawieniach jest wszystko ładnie. Kolory śliczne, całą paleta szarości widoczna ale przy dłuższym siedzeniu przy oglądaniu stron albo rysowaniu w CADzie patrzałki mnie bolą (za mocno świeci). Gdy manipuluję kontrastem albo jasnością to mi kolory bledną. Próbowałem ustawić kolory ręcznie i ustawiłem tak: R90, G 88, B 80 i tak jest lepiej ale do doskonałości jeszcze daleko. W pracy używam Samsunga 193P i na nim udało mi się uzyskać soczyste kolory i mniejsze świecenie a tu mam problem. Poradzi ktoś jak ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 do regulacji jasności lamp jest brightness - kombinuj tym + może czymś w sterownikach karty graficznej - np. reguluj gamma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...