radosuaf Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Kupiłem niedawno rzeczoną płytę, dodatkowo RAM TwinMOS dual PC3200 CL2.5 2x512MB. Problem polega na tym, że procek, który bezproblemowo śmigał na 166 Mhz x 14 na płycie MSI KT3V (KT333), nie chce ruszyć nawet na 2000 Mhz (10x200), nie mówiąc już o 2200... (11x200), nie sądzę, żeby problem leżał w zasilaczu - Modecom 350GTF, tyle to chyba powinien uciągnąć. Totalny porażka, że płyta nie obsługuje poprawnie mnożnika dla procków M... Co mam teraz zrobić? POMOCY!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 ramy masz w dualu ???? jelśli tak wypni jedną kośc i sprybuj odpalić kompa w singlu....2 rzecz mozesz miec coć namieszane w biosie..sprawdz dram/fsb jakiś tak to sie zwie albo za mocne masz ustawione timingi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 RAM jest ustawiony na SPD, a FSB i RAM są ustawione na 200. Chociaż fakt, że na pamięciach PC2700 i FSB 333 chodził stabilnie na 2200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Taka płyta niestety... Ja na swojej przekroczyć FSB 192 MHz nie mogłem - pomogły nieoficjalne biosy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Myślę, że zwała jest po stronie pamięci... Wczoraj podniosłem VMEM z 2.6 do 2.7 i chwilę pochodził całkiem żwawo, ale oczywiście po 12 minutach zaliczył zwiechę. Ktoś ma doświadczenie z TwinMOS-ami i tą płytą? UPDATE: Sprawa rozwiązana!!! Wchodzimy w BIOS, wciskamy Shift+F2 i Alt+F3; uzyskujemy dostęp do ukrytych opcji i ustawiamy DDR400 Patch na Disabled Komp śmiga teraz na 204 MHz w Dualu :) Edytowane 14 Grudnia 2005 przez radosuaf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ja z płytą z podpisu- zanim kupiłem nowy ram takie same twinmosy testowałem wynik=zwiechy, restarty w zasadzie, zmieniłem na samsungi i wszystko śmiga, O/C z maksymalnego 1,9ghz na starych elixirach 333 do 2,1 wzrosło, wiecej jeszcze nie probowalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...