Skocz do zawartości
radosuaf

Msi K7n2 Delta2 I Axp-m 2500+

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno rzeczoną płytę, dodatkowo RAM TwinMOS dual PC3200 CL2.5 2x512MB. Problem polega na tym, że procek, który bezproblemowo śmigał na 166 Mhz x 14 na płycie MSI KT3V (KT333), nie chce ruszyć nawet na 2000 Mhz (10x200), nie mówiąc już o 2200... (11x200), nie sądzę, żeby problem leżał w zasilaczu - Modecom 350GTF, tyle to chyba powinien uciągnąć. Totalny porażka, że płyta nie obsługuje poprawnie mnożnika dla procków M... Co mam teraz zrobić? POMOCY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że zwała jest po stronie pamięci... Wczoraj podniosłem VMEM z 2.6 do 2.7 i chwilę pochodził całkiem żwawo, ale oczywiście po 12 minutach zaliczył zwiechę. Ktoś ma doświadczenie z TwinMOS-ami i tą płytą?

UPDATE: Sprawa rozwiązana!!! Wchodzimy w BIOS, wciskamy Shift+F2 i Alt+F3; uzyskujemy dostęp do ukrytych opcji i ustawiamy DDR400 Patch na Disabled

Komp śmiga teraz na 204 MHz w Dualu :)

Edytowane przez radosuaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z płytą z podpisu- zanim kupiłem nowy ram takie same twinmosy testowałem wynik=zwiechy, restarty w zasadzie, zmieniłem na samsungi i wszystko śmiga, O/C z maksymalnego 1,9ghz na starych elixirach 333 do 2,1 wzrosło, wiecej jeszcze nie probowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...