TanneR Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Co myślicie o GeForce 2 Ti Ultra?? Dużo lepsza od 2 MX, porównajcie do czegoś. Za wszelkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczny. :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 ten GF napewno jest duzo lepszy od gf2mx czy to 2mx zwykly czy 2mx 400 nie potrafie dokladnei powiedziec ile ale napewno duzo wydajneijszy od 2mx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Na pewno lepsza od 2mx!!! Dla przykladu w 3dmarku 2001 na gf2mx mam 3200 pkt. A na gf2Ti okolo 4700 pkt (nie pamietam dokladnie, raz tylko robilem z dwa miechy temu na porzyczonej na piec minut, nawet nie poustawiana). Wiec dopalacz bedziesz mial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Co myślicie o GeForce 2 Ti Ultra?? Dużo lepsza od 2 MX, porównajcie do czegoś. Za wszelkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczny. :!: :?: o niebo lepsza... nie wiem czy nie przesadze ale porównywalne z GF4 mx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Pierwsza rzecz to to ze nie ma GF2 Ti ULTRA :) . Jest albo GF2 Titanium taktowany 250/400, albo GF2 ULTRA ktory byl o ile dobrze pamietam taktowany 240/460. Jezeli chodzi o wydajnosc to napewno jest ona sporo wieksza od MXa. Mozna ja porownac do wydajnosci GF4 MX 440. No i zawsze mozna troche podkrecic zarowno Titanium jak i ULTRE ale ta druga troche gorzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Co myślicie o GeForce 2 Ti Ultra?? Dużo lepsza od 2 MX, porównajcie do czegoś. Za wszelkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczny. :!: :?: o niebo lepsza... nie wiem czy nie przesadze ale porównywalne z GF4 mx Hehe moze nie porownywalne ale gdzies o 20-30% wolniejsza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Na pewno lepsza od 2mx!!! Dla przykladu w 3dmarku 2001 na gf2mx mam 3200 pkt. A na gf2Ti okolo 4700 pkt (nie pamietam dokladnie, raz tylko robilem z dwa miechy temu na porzyczonej na piec minut, nawet nie poustawiana). Wiec dopalacz bedziesz mial. Ja ma dokładnie 4700 : http://service.madonion.com/compare?2k1=3251500 A Geforce2 Ultra jest całkiem szybka - prawie jak GF3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Największą róznice w wydajności zauważysz na rozdzielczości powyzej 1024x768 i po odpaleniu 32 bitowego koloru do którego mx pasuje jak wół do karety :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 no kopa dostaniesz nielzego a jak zmienisz procka to ci sie doskaluje duzo lepiej niz mx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Pierwsza rzecz to to ze nie ma GF2 Ti ULTRA :) . Jest albo GF2 Titanium taktowany 250/400, albo GF2 ULTRA ktory byl o ile dobrze pamietam taktowany 240/460. Jezeli chodzi o wydajnosc to napewno jest ona sporo wieksza od MXa. Mozna ja porownac do wydajnosci GF4 MX 440. No i zawsze mozna troche podkrecic zarowno Titanium jak i ULTRE ale ta druga troche gorzej. GF2 Ti Ultra jest taktowany 250/400, od zwykłego różni się pamięciami 4 ns a nie 5 ns tak jak zwykły GF2 Ti ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Pierwsza rzecz to to ze nie ma GF2 Ti ULTRA :) . Jest albo GF2 Titanium taktowany 250/400, albo GF2 ULTRA ktory byl o ile dobrze pamietam taktowany 240/460. Jezeli chodzi o wydajnosc to napewno jest ona sporo wieksza od MXa. Mozna ja porownac do wydajnosci GF4 MX 440. No i zawsze mozna troche podkrecic zarowno Titanium jak i ULTRE ale ta druga troche gorzej. GF2 Ti Ultra jest taktowany 250/400, od zwykłego różni się pamięciami 4 ns a nie 5 ns tak jak zwykły GF2 Ti ! a nie 250/460 ? Hiba, że ja mam innego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Pierwsza rzecz to to ze nie ma GF2 Ti ULTRA :) . Jest albo GF2 Titanium taktowany 250/400, albo GF2 ULTRA ktory byl o ile dobrze pamietam taktowany 240/460. Jezeli chodzi o wydajnosc to napewno jest ona sporo wieksza od MXa. Mozna ja porownac do wydajnosci GF4 MX 440. No i zawsze mozna troche podkrecic zarowno Titanium jak i ULTRE ale ta druga troche gorzej. GF2 Ti Ultra jest taktowany 250/400, od zwykłego różni się pamięciami 4 ns a nie 5 ns tak jak zwykły GF2 Ti ! a nie 250/460 ? Hiba, że ja mam innego :wink: Ja kumplowi pylnąłem GF 2 Ti w biosie przekręconego na 250/460 ! Może masz mojego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Pierwsza rzecz to to ze nie ma GF2 Ti ULTRA :) . Jest albo GF2 Titanium taktowany 250/400, albo GF2 ULTRA ktory byl o ile dobrze pamietam taktowany 240/460. Jezeli chodzi o wydajnosc to napewno jest ona sporo wieksza od MXa.pewnie chodzi o Prolinka GeForce2 Ti 'Ultra' który jest taktowany 250/444MHz i ma pamiątki 4ns :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 No dobra, każdy tu rozpisuje się na temat kart GeForce, a ja nieco z innej beczki - z całą odpowiedzialnością polecam karty ATI, a co do modelu odpowiadającemu GeForce 2 Ultra to będzie to model ATI 7500. Zaraz pewnie rozpiszą się, że wypisuję bzury, że karty NV zawsze wiodły prym w grafice 3D i mają największą wydajność, ale ja i tak wiem swoje. Od zawsze miałem karty ATI, no może z jednym wyjątkiem kiedy to postanowiłem zakupić sobie / dla odmiany / kartę NV, a wybrałem właśnie model GeForce 2 Ultra firmy Prolink. Karta oceniana b. wysoko w zestawieniach u mnie owszem nie powiem, działała w miarę nawet w porównaniu z ATI 7200 wynik w 3DMarku2001 skoczył o prawie 1000 pkt. ale co z tego, gdy przy każdym razie zawieszał mi się komp./płyta Abit KT7A Raid - na ATI działa bez zażutu/. Na wspaniałego GeForca dostałem korekte faktury i czym prędzej kupiłem nowiutką ATI 7500. Pominę już fakt, że ATI obsługuje 2 monitory, a była tańsza od GeForca. Karta po testach wykazała się wynikiem o ok. 100 pkt. gorszym od swego poprzednika, ale że był to model MINT 7500 i można go spokojnie kręcić już po minucie GeForce 2 Ultra poległ w starciu z moją minimalnie podkręconą ATI jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej na temat tej karty polecam artykuł : http://www.in4.pl/recenzje/r7500/index.htm , pominę już fakt, że ATI ma troszeczkę więcej funkcji graficznych niż GForce, jedna scena z 3DMarka2001 wogóle się nie wyświetla na kartach GForca. To by było na tyle, POLECAM OCZYWIŚCIE ATI 7500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 No dobra, każdy tu rozpisuje się na temat kart GeForce, a ja nieco z innej beczki - z całą odpowiedzialnością polecam karty ATI, a co do modelu odpowiadającemu GeForce 2 Ultra to będzie to model ATI 7500. Zaraz pewnie rozpiszą się, że wypisuję bzury, że karty NV zawsze wiodły prym w grafice 3D i mają największą wydajność, ale ja i tak wiem swoje. Od zawsze miałem karty ATI, no może z jednym wyjątkiem kiedy to postanowiłem zakupić sobie / dla odmiany / kartę NV, a wybrałem właśnie model GeForce 2 Ultra firmy Prolink. Karta oceniana b. wysoko w zestawieniach u mnie owszem nie powiem, działała w miarę nawet w porównaniu z ATI 7200 wynik w 3DMarku2001 skoczył o prawie 1000 pkt. ale co z tego, gdy przy każdym razie zawieszał mi się komp./płyta Abit KT7A Raid - na ATI działa bez zażutu/. Na wspaniałego GeForca dostałem korekte faktury i czym prędzej kupiłem nowiutką ATI 7500. Pominę już fakt, że ATI obsługuje 2 monitory, a była tańsza od GeForca. Karta po testach wykazała się wynikiem o ok. 100 pkt. gorszym od swego poprzednika, ale że był to model MINT 7500 i można go spokojnie kręcić już po minucie GeForce 2 Ultra poległ w starciu z moją minimalnie podkręconą ATI jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej na temat tej karty polecam artykuł : http://www.in4.pl/recenzje/r7500/index.htm , pominę już fakt, że ATI ma troszeczkę więcej funkcji graficznych niż GForce, jedna scena z 3DMarka2001 wogóle się nie wyświetla na kartach GForca. To by było na tyle, POLECAM OCZYWIŚCIE ATI 7500. Chyba powoli przekonujesz mnie do ATI Radeon 7500 ! Aha, jeszcze jedno: Znacie może jakąś stronkę z testem GF 4 MX 440 kontra Radeon 7500 ! Zapodajcie linka ! Pliz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Wedle życzenia podsyłam link porównawczy, ale spróbuj jeszcze poszukać ATI 7500 i GeForce4 MX 440 : http://www.in4.pl/recenzje/gf4mx440/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 , a wybrałem właśnie model GeForce 2 Ultra firmy Prolink. Karta oceniana b. wysoko w zestawieniach u mnie owszem nie powiem, działała w miarę nawet w porównaniu z ATI 7200 wynik w 3DMarku2001 skoczył o prawie 1000 pkt. ale co z tego, gdy przy każdym razie zawieszał mi się komp./płyta Abit KT7A Raid - na ATI działa bez zażutu/.. no coz ja mialem podobnie na tej karcie zwisy ale po zaladowaniu nowych 4in1 jest 8) takze bym tak pochopnie nie stwierdzal "ze to wina karty" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 No cóż, amatorem raczej nie jestem i wiem, że do VIA niezbędny jest 4in1, takowy oczywiście miałem zainstalowany i to w najnowszej wersji, karta była zakupiona nie byle gdzie, bo w firmie ACTION i tam też była reklamowana i tamtejszy serwis podjął decyzję / po 2-tygodniach oczekiwania / o wystawieniu korekty, na szczęście nie mieli nowych GF2Ultra na stanie, więc jak widać wina była jadnak po stronie ''wspaniałej GF''. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 No cóż, amatorem raczej nie jestem i wiem, że do VIA niezbędny jest 4in1, takowy oczywiście miałem zainstalowany i to w najnowszej wersji, karta była zakupiona nie byle gdzie, bo w firmie ACTION i tam też była reklamowana i tamtejszy serwis podjął decyzję / po 2-tygodniach oczekiwania / o wystawieniu korekty, na szczęście nie mieli nowych GF2Ultra na stanie, więc jak widać wina była jadnak po stronie ''wspaniałej GF''. Ja mam Elsę i jak do tąd nie miałem najmniejszych problemów - kręci się z 250/460@330/530 (bez artefaktów). Problem z kartami GeForce jest taki, że byle kto może je produkować. Najlepiej to krytykować coś co sie nie ma (kłotnie AMDkowców z INTELowcami). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Pierwsza rzecz to to ze nie ma GF2 Ti ULTRA :) . Jest albo GF2 Titanium taktowany 250/400, albo GF2 ULTRA ktory byl o ile dobrze pamietam taktowany 240/460. Jezeli chodzi o wydajnosc to napewno jest ona sporo wieksza od MXa. Mozna ja porownac do wydajnosci GF4 MX 440. No i zawsze mozna troche podkrecic zarowno Titanium jak i ULTRE ale ta druga troche gorzej. GF2 Ti Ultra jest taktowany 250/400, od zwykłego różni się pamięciami 4 ns a nie 5 ns tak jak zwykły GF2 Ti ! JA mam GF2 ti ultra różni sa ona od zwyklego GF2 ti dostepem do pamieci 4ns i taktowaniem, jak dobrze pamietam to mam 250/420 a itak jezdzi na 260/450 bez zajaknieca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 A ja obstawałbym przy ATi. Do tej pory miałem 4 karty NV (Riva128, RIVATNT, RIVATNT2, GF2 Ti), a teraz mam ATi i chyba nie odejdę od tej marki. Wybór więc? 7500 oczywiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Co myślicie o GeForce 2 Ti Ultra?? Dużo lepsza od 2 MX, porównajcie do czegoś. Za wszelkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczny. :!: :?: o niebo lepsza... nie wiem czy nie przesadze ale porównywalne z GF4 mx Hehe moze nie porownywalne ale gdzies o 20-30% wolniejsza :) To zalerzy jaki GF4 MX. Bo jak 420 to nie wiem czy będzie wydajniejszy od GF2 Ultra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...