Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Wiec chcialbym zmienic w swoim kompie procesor ale abrdoz malo sie na tym znam =] Nie potrzebne mi to praktycnzie do niczego do grania w World of Warcraft ;p Cena raczej nie moze przekraczac 500zl a najlepiej jakby bylo kolo 400 :) Narazie mam AMD Athlon 2000xp+ Przegladalem allegro i znalazlem to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76693039 ktos mi moze poradzic/odradzic kupno tego? ^^ A jezeli to bylby zly wybor to co mozecie zaproponowac? Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 nie bierz intela! Radzę dozbierać do Venice 3000+, po świętach stanieje. A jak chcesz teraz to sempron64 3000+ na s939 będzie świetnym rozwiązaniem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli84 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Skoro masz Athlona to nie mozesz zainstalować na swojej płycie P4... Jak już coś to predzej coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=76789885 Oczywiście link jest tylko przykładowy... możesz wybrać co innego pod warunkiem ża na Socket A... POZDRAWIAM!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 No własnie jaką masz płytke i czy zamierzasz ją wymienić razem z procem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Plyte glowna mam VIA KT400A Chipset Based KT4AV nie wiem czy cos jeszcze powinienem podac bo jak jzu wspominalem nie znam sie na tym zabardzo ;p To jest napisane na pudelku w kazdym raize :) I nie zamierzam jej zmieniac narazie... I jeszcze pisze Designed for AMD Athlon XP Processors... (czyli tylko AMD Athlony mi w to wejda? :/) Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Centauri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Hm, znalazlem chyba calkiem ciekawa oferte z tym ze nie jest to XP - bedzie pasowal? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75932851 I w ogole czy jest to rzeczywiscie dobry czy tylko mi sie tak zdaje? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Hm, znalazlem chyba calkiem ciekawa oferte z tym ze nie jest to XP - bedzie pasowal? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75932851 I w ogole czy jest to rzeczywiscie dobry czy tylko mi sie tak zdaje? ^^ :mur: Nie, Ty masz socket A, a nie 754 :mur: Najlepiej by było jak byś dozbierał kasy i zmienił platforme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Hm, znalazlem chyba calkiem ciekawa oferte z tym ze nie jest to XP - bedzie pasowal? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75932851 I w ogole czy jest to rzeczywiscie dobry czy tylko mi sie tak zdaje? ^^ to jest procesor na s754 a ty masz płyte na sA (462) więc musisz taki procek do niej kupic ;) wybieraj z tych http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4248&order=t&view=gtext ja bym jednak na twoim miejscu zakupił sempka 2600+/lub jesli doliczyc kase ze sprzedaży starych czesci to S3000+ i Gigabyte K8NS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonstock Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Nie będzie tylko athlony xp lub zwykłe :) no chyba zeby sempron na socket A to pytanie juz do specjalistów w tej dziedzinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 ja bym jednak na twoim miejscu zakupił sempka 2600+/lub jesli doliczyc kase ze sprzedaży starych czesci to S3000+ i Gigabyte K8NS A ile moglbym mniejwiecej dostac za starego procka? Ale mimo wszyskto za to co dostane to raczej potem bym chcial pozbierac kase na radeona9700pro... To co z tym prockiem? :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76484765 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) A ile moglbym mniejwiecej dostac za starego procka? sprawdź na allegro :P a on jest na rdzeniu Palomino czy TBread? bo za palomino dostaniesz troszke mniej ;) Edytowane 12 Grudnia 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 sprawdź na allegro :P a on jest na rdzeniu Palomino czy TBread? bo za palomino dostaniesz troszke mniej ;) Szczerze mowiac nie mam pojecia >_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Stary jak napisałeś tylko że grasz w World of Warcraft to po co zmieniasz. Chyba ten twój tam pasuje. Nie znasz sie nic na kompach więc może daj sobie spokój narazie ? Albo poradz sie jakiegoś znajomego czy kogoś bo sam chyba wiele nie zwojujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Stary jak napisałeś tylko że grasz w World of Warcraft to po co zmieniasz. Chyba ten twój tam pasuje. Nie znasz sie nic na kompach więc może daj sobie spokój narazie ? Albo poradz sie jakiegoś znajomego czy kogoś bo sam chyba wiele nie zwojujesz. Jasne, bardzo fajnie sie gra z 3fps... Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Centauri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jasne, bardzo fajnie sie gra z 3fps...To w takim razie podaj jaką masz kartę graficzną i ile ramu, bo te 3fps to wątpię że od za słabego procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centauri Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 To w takim razie podaj jaką masz kartę graficzną i ile ramu, bo te 3fps to wątpię że od za słabego procesora. 1024ram Karta graficzna slaba i tez chce wymienic jak wspomnialem GF4 mx440 64mb 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 W pierwszej kolejności wymień karte to da lepszy efekty niż proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...