Skocz do zawartości
Demason

Topower, Thermaltake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z Kolegów posiada zasilacz tej firmy, a jeżeli tak to gdzie można

go kupić. Chodzi mi o 400W.

czadzik :P , wlasnie mialem postawic takiego samego posta no ale dokladnie chodzi mi o zasilki 420W Thermalteka lub Topowera obie sa w takiej samej cenie okolo 300 pln :?:

BTW kupisz je tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chodzi mi o taki zasilacz.

A tak na marginesie, to bida w tym kraju jeżeli chodzi o dobre markowe

zasilacze. Od paru dni szukam i nic tylko CODEGEN, albo jakieś

niemarkowe, a nawet jeżeli coś się trafi to cena ścina z nóg.

I jeszcze jedno, czy ktoś kupował już z tej strony?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie dzis dostalem paczke z Topowerem 420W zakupionym wlasnie na tej stronie.

Pierwsze wrazenie jest piorunujace: wazy ze 2 razy tyle co Codegen 300W, ma BARDZO dlugie kable, duzo koncowek (9 wtyczek molex, 2 FDD, przelotka pod P4). Dopiero co zamontowalem takze na razie nic nie moge powiedziec o napieciach. Jest dosc cichy, wiecej napisze jutro jak troche popracuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie dzis dostalem paczke z Topowerem 420W zakupionym wlasnie na tej stronie.

Pierwsze wrazenie jest piorunujace: wazy ze 2 razy tyle co Codegen 300W, ma BARDZO dlugie kable, duzo koncowek (9 wtyczek molex, 2 FDD, przelotka pod P4). Dopiero co zamontowalem takze na razie nic nie moge powiedziec o napieciach. Jest dosc cichy, wiecej napisze jutro jak troche popracuje...

podaj swoj config i jakie masz napiecia na tej nowe zasilce :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Berkut ma TopPowera (czy Topowera) i jest IMO wypasiony :) Ma takie kondesatory, że jak go włącza to mu swiatło w pokoju przygasa :mrgreen:

he he a moze Thermalatake po wlaczeniu kompa powoduje spadek mocy w calej dzielnicy :mrgreen:

no ale panowie ktory lepszy Therma.... vs Topower, ktory lepiej trzyma napiecia i jest cichszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj trzyma napiecia jak skala- a halas- jak sie go kupi owszem cichy jest ale te jego wentylki jak suie wytra to z lekka glosne sie robia

dodam ze jak mu sie usunie obudowe i postawi na biurku to nie potrzebuje chlodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj trzyma napiecia jak skala- a halas- jak sie go kupi owszem cichy jest ale te jego wentylki jak suie wytra to z lekka glosne sie robia

dodam ze jak mu sie usunie obudowe i postawi na biurku to nie potrzebuje chlodzenia

Może lekko offtopic ale co tam :)

berkut,

Zlokalizowałeś w swojej zasiłce regulatory napięć?

Według producenta można regulować każdą linię tak +/- 10% !

Mam TSP 520 i to to samo co Topower i szukałem tych regulatorów ale jakoś nie miałem szczęścia :(

Fakt do technikum nie chodziłem i specem nie jestem :wink:

Daj znać czy coś znajdziesz :)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz berkut jakie masz napiecia, na jakim configu (bo chyba nie pod PII?) i czy pod obciazeniem czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosio - sorry berqt, że za Ciebie, ale wiem co masz :P Teraz ma zasilanego zapewne tego PII z niego, ale wcześniej biegał na nim antek (zanim Epox nie padl) i m.in. mój P4 :) Jakby nie patrzeć napięcia zawsze były dobre, a wszelkie odchyłki od normy zwalam na mobo (od niego tez wiele zależy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosio - sorry berqt, że za Ciebie, ale wiem co masz :P Teraz ma zasilanego zapewne tego PII z niego, ale wcześniej biegał na nim antek (zanim Epox nie padl) i m.in. mój P4 :) Jakby nie patrzeć napięcia zawsze były dobre, a wszelkie odchyłki od normy zwalam na mobo (od niego tez wiele zależy).

dzieki Rafal :) ale kurcze patrzac na recka podana przez Duncana to ten Thermaltake tez wydaje sie niezly :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałem Topower/TSP bo miał mieć regulację, każdej lini i w założeniu miałem sobie go dostrajać w zależności od mobo i jego zapotrzebowania na liniach 5, 12V (np. Epoxy ciągną duużo z 5V, a nowe Abity duużo z 12V).

Jak się okaże (na razie na to wygląda), że tej opcji nie ma to może inne firmy (np.Thermaltake) też są warte rozpatrzenia :?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak, moj konfig to Athlon TB 1.4MHz, Epox 8KTA3 (VIA KT133A), GF2Pro Winfast, 512MB RAM Kingston, HDD Barracuda III 40GB, DVD Toshiba, CDRW Plextor X24. Do tego SB Live 5.1 i jakas sieciowka.

Jak na razie za bardzo sie nie bawilem w podrecanie (jakos nie moge znalezc czasu), jade na standartowych ustawieniach (Athlon 10.5X133, GF2 200rdzeni/400pamiec.

Napiecia sa takie (wg Epoxowego USDM ver 3.10)

3.3V = 3.35-3.37

5V = 4.781-4.806

12V = 11.765-11.806

Wyniki sa dosc wiarygodne bo dosc regularnie lookam do USDMa. Podane dwie wartosci oznaczaja, ze wystepuja TYLKO takie dwie wartosci (nie ma posrednich).

No i w takim razie prosilbym kolegow o komentarz bo ja sie chyba troszeczke zawiodlem. Myslalem ze jak wydal 300zl na zasilacz i to jeszcze o mocy 420W (sporo ponad moje potrzeby) to beda ksiazkowe (3.3, 5, 12V) napiecia i zero skokow... A moze to kwestia plyty glownej i zle cos pokazuje.

A moze sie po prostu czepiam... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak, moj konfig to Athlon TB 1.4MHz, Epox 8KTA3 (VIA KT133A), GF2Pro Winfast, 512MB RAM Kingston, HDD Barracuda III 40GB, DVD Toshiba, CDRW Plextor X24. Do tego SB Live 5.1 i jakas sieciowka.

Jak na razie za bardzo sie nie bawilem w podrecanie (jakos nie moge znalezc czasu), jade na standartowych ustawieniach (Athlon 10.5X133, GF2 200rdzeni/400pamiec.

3.3V = 3.35-3.37

5V = 4.781-4.806

12V = 11.765-11.806

Wyniki sa dosc wiarygodne bo dosc regularnie lookam do USDMa. Podane dwie wartosci oznaczaja, ze wystepuja TYLKO takie dwie wartosci (nie ma posrednich).

No i w takim razie prosilbym kolegow o komentarz bo ja sie chyba troszeczke zawiodlem. Myslalem ze jak wydal 300zl na zasilacz i to jeszcze o mocy 420W (sporo ponad moje potrzeby)  to beda ksiazkowe (3.3, 5, 12V) napiecia i zero skokow... A moze to kwestia plyty glownej i zle cos pokazuje.

powiedz tylko o jakiej zasilce piszesz? Therma. czy Topower?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

No przecież pisałwcześniej:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

dzieki tomasir :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.3V = 3.35-3.37

5V = 4.781-4.806

12V = 11.765-11.806

No i w takim razie prosilbym kolegow o komentarz bo ja sie chyba troszeczke zawiodlem. Myslalem ze jak wydal 300zl na zasilacz i to jeszcze o mocy 420W (sporo ponad moje potrzeby)  to beda ksiazkowe (3.3, 5, 12V) napiecia i zero skokow... A moze to kwestia plyty glownej i zle cos pokazuje.

Niestety, widocznie masz pecha :-( Ja na tym konfigu: Epox 8K7A+, TB @ 1.73ghz 2.2V, sporo innego sprzetu (voodoo 3 ktore jest bardzo pradozerne, hdd cdrom lg48x i nagrywarce) mialem takie napiecia:

5V - 4.92V

3.3V - 3.34V

12V - 12.10V

Kiedy athon byl nizej taktowany (@ 1.73ghz, 2.2V wydziela mniejwiecej 140W ciepla, nie pamietam, poprawcie mnie jezeli sie myle) napiecie szlo szybciutko do 5.04V i tam zostawalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

faktycznie sorki panowie :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...