mocio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witajcie! Mam problem ze wzgledu na ograniczona kase. Chce sobie zlozyc dobry zestawik.. wiem ze nei wpoinno odbywac sie to kosztem zasilacza, aczkolwiek mysle ze pomozecie mi wybrac cos w miare taniego i wydajnego.. A wiec tak mam zamiar kupic nastepujace zestaw - procka juz kupilem A64 3000 venice (selekt 2,9) Plany to: plyta: dfi lan party ultra-d pamiec: geil ultra x hdd: samsung sp sata 2 grafa: winfast 6800 (chyba:) itd. Jaki zasilacz w miare niedrogi byscie mi polecili ktory ten zestawik pociagnie, procek po podkreceniu vhyba bedie potrzebowal... Zastanawialem sie nad sprawdzonym chieftekiem HPC 420-302DF 420w . Czy zasilacz tego pokroju pociagnie ten zestawik po podkreceniu czy trzeba mocniejszy? Prosze was o kilka propozycji, wiem ze wam nie sprawi to trudnosci a mi na pewno ulatwi zycie:) Z gory wielkie dzieki za pomoc:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Poszukał byś czasem, weź Huntkeya 350W, ma moc realną 400, można też pomyśleć nad Fortonem 400W lub Chifteciem 400W od Delty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudijack Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Polecam ten w miare tani i dobry : naciśnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Tak dla w miare szybkiego upewnienia... zasilacze ktore polecanie szczegolnie ten huntkey bedzie wystarczajacy do prezentowanego zestawu? (z prockiem na 2.9) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75977811 Jak to Fortron... 100W więcej mocy niż oznaczeniowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom-ash Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jak brales tego venice selekta 2.9 V ?? ja chce kupić tez A64 tyle że 3200 + wlasnie nie rozumiem a są jakieś inne niż selekta ?? bo ja nie wiem o co w tym chodzi....kupywales moze w proline ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocio Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 PUNISHER czy z tego co piszesz mam rozumiec ze fortron pomimo tego iz ma oznaczenie 350w w rzeczywistosci ma 450? Popraw mnie jezeli zle mysle:) pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 No można tak to ująć... W testach wydajnościowych Fortron wykazuje bardzo duży zapas mocy i mimo oznaczenia np. 350W jest w stanie wytrzymać większe obciążenia... w tym wypadku około 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak każdy firmoy zasilacz, bo chiefa 360 obciążyli 440 i też szedł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak brales tego venice selekta 2.9 V ?? ja chce kupić tez A64 tyle że 3200 + wlasnie nie rozumiem a są jakieś inne niż selekta ?? bo ja nie wiem o co w tym chodzi....kupywales moze w proline ?? pozdro Czy ty wiesz co to jest procesor "selekt" (selekt, nie selekta :D)? To procesor selekcjonowany (stąd skrót selekt) żeby pracował na odpowiednio wyższych ustawieniach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Czy ty wiesz co to jest procesor "selekt" (selekt, nie selekta :D)? To procesor selekcjonowany (stąd skrót selekt) żeby pracował na odpowiednio wyższych ustawieniach :)I przy niskim napięciu rdzenia, weź chifteca 450W i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74995917 to jest super i w rewelacyjnej cenie, chieftec przy nim wysiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom-ash Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Mógłbyś dokładnie wytłumaczyć ?? Jestem początkującym a chce kupic dobry procesor.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 To kup A64 Venice 3000+ BOX (po co ci 3200, tylko kasy więcej wydasz). Żadnego tam selekta bo i tak nie będziesz podkręcał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocio Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Jeszcze tylko jedno male pytanko.. Widze iz proponujecie fortrony? Czy nie lepiej wziac zasilke z auktywnym pfc? Czy bez rozni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom-ash Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 a skad wiesz ze nie bede......wlasnie takie mam plany jezeli nie bedzie zadawalajacy. Gdzie można kupic selekcjonowanego 3000 albo 3200 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Allegro, od pitera który jest na naszym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocio Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Sluchajcie jezeli chcecie sobie proozmawiac o wyborze procka to stworzcie posta a nie wykorzystujcie do tego mojego... Ja mam dylemat co do wyboru zasilacza i z zwiazkuz tym prosze was o pomoc.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Napisane było jaki, poczytaj. <_< Chiftec, Huntkey, Enermax, Forton, Tagan, poszukaj takich zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 mam huntkey'a 350W spoko zasilacz polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...