Skocz do zawartości
mocio

Pomóżcie Wybrać Wydajny Niedrogi Zasilacz:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Mam problem ze wzgledu na ograniczona kase. Chce sobie zlozyc dobry zestawik.. wiem ze nei wpoinno odbywac sie to kosztem zasilacza, aczkolwiek mysle ze pomozecie mi wybrac cos w miare taniego i wydajnego..

A wiec tak mam zamiar kupic nastepujace zestaw - procka juz kupilem A64 3000 venice (selekt 2,9)

Plany to:

plyta: dfi lan party ultra-d

pamiec: geil ultra x

hdd: samsung sp sata 2

grafa: winfast 6800 (chyba:)

itd.

Jaki zasilacz w miare niedrogi byscie mi polecili ktory ten zestawik pociagnie, procek po podkreceniu vhyba bedie potrzebowal...

Zastanawialem sie nad sprawdzonym chieftekiem HPC 420-302DF 420w . Czy zasilacz tego pokroju pociagnie ten zestawik po podkreceniu czy trzeba mocniejszy?

Prosze was o kilka propozycji, wiem ze wam nie sprawi to trudnosci a mi na pewno ulatwi zycie:)

Z gory wielkie dzieki za pomoc:) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Poszukał byś czasem, weź Huntkeya 350W, ma moc realną 400, można też pomyśleć nad Fortonem 400W lub Chifteciem 400W od Delty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak brales tego venice selekta 2.9 V ?? ja chce kupić tez A64 tyle że 3200 +

wlasnie nie rozumiem a są jakieś inne niż selekta ?? bo ja nie wiem o co w tym chodzi....kupywales moze w proline ?? pozdro

Czy ty wiesz co to jest procesor "selekt" (selekt, nie selekta :D)? To procesor selekcjonowany (stąd skrót selekt) żeby pracował na odpowiednio wyższych ustawieniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Czy ty wiesz co to jest procesor "selekt" (selekt, nie selekta :D)? To procesor selekcjonowany (stąd skrót selekt) żeby pracował na odpowiednio wyższych ustawieniach :)

I przy niskim napięciu rdzenia, weź chifteca 450W i po problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi