Gość Komar89 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Mam problem, gram czy siedze w windowsie i szperam nanecie, lub slucham muzy... i nagle puch i restart. Samowolnie restartuje mi niezależnie od tego co robie :(. Czego to może być wina, niedawno kupiłem komputer (nie ten co w podpisie) Radeon 9250, 512DDRam, Pentium 3.0. (Komp Kolegi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jaka zasilacz, jaka płyta główna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Nie ma BSODA - niebieskiego ekranu (nawet przez ułamek sekundy) ? Grzechu_1990 - Pewnie kolejny CodeZgonAtor zasilator [; Edytowane 12 Grudnia 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
//.1337 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Zasilacz: Feel 300W płyta głowna: Biostar cos tam :P Edit: Bluescreena nie ma nawet przez chwile. Edytowane 13 Grudnia 2005 przez //.1337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 A może procek się przegrzewa. W bios-ie masz ustawioną graniczną temperaturę przy której komp sie wyłacza (jednak nie jak mówisz restartuje-moze chodzi Ci o wyłaczanie ?). W takim przypadku najczęściej to wina źle założonego wentyla. No chyba że (o matko ! nawet o tym nie myślę ;) ) nie nasmarkali Ci pasty termoprzewodzącej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
//.1337 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Nie, temperatura jest ok. Komp sie nie wylacza tylko restartuje. Tak po prostu. Przy tym nie ma zadnego bluescreena. Tylko sam restart i sie wlacza normalnie. Dziad jeden ;/ Dzwonilem nawet do serwisu to jakis przemily pan mi powiedzial zebym zaisntalowal najnowsze drivery. Posluchamek ów pana, ale to nic nie dało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Przy jakich (precyzyjnie) dzialaniach to ci się dzieje? Zastosuj Hijack This. Logo z niego wklej tutaj Co jest na czerwono to do wywalenia. Więcej o HT jest tutaj Prawdopodobnie masz jakieś [ciach] na kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sze100 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Jesli uzywasz win xp to daj panel sterowania\system\zaawansowane\uruchamianie i odzyskiwanie\ustawienia i tam gdzie jest awaria systemu zostaw puste pole przy automatycznie uruchom ponownie. Teraz przynajmniej bedziesz mogl przeczytac o co chodzi i przepisac tresc bledu po ktorym moze dojdziemy o co biega. Powodem tego moga byc wadliwe kosci pamieci lub jakis soft (mi np resety powodowal mks_vir :blink: ) ogolnie jak ci sie pojawi na bluescreenie znana sentencja IRQL NOT LESS OR EQUAL to jest to raczej to co podalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Jesli dzieje sie to podczas grania, to winne moze byc VPU Recovery karty graficznej. Pogrzeb w opcjach sterownika i zobacz czy jest wlaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Pentium 3.0. Zasilacz: Feel 300WMocne, 300W od feela i pentak 4, to napewno wina zasilacza, nie trzyma napięć, polecam wymiane na Delte lub Fortona 350W z allegro. A Twój kolega ma ups?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
//.1337 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Jesli uzywasz win xp to daj panel sterowania\system\zaawansowane\uruchamianie i odzyskiwanie\ustawienia i tam gdzie jest awaria systemu zostaw puste pole przy automatycznie uruchom ponownie. Teraz przynajmniej bedziesz mogl przeczytac o co chodzi i przepisac tresc bledu po ktorym moze dojdziemy o co biega. Powodem tego moga byc wadliwe kosci pamieci lub jakis soft (mi np resety powodowal mks_vir :blink: ) ogolnie jak ci sie pojawi na bluescreenie znana sentencja IRQL NOT LESS OR EQUAL to jest to raczej to co podalem.Zrobilem tak, ale zadnego bluescreena nie ma. Juz nie mam sily do tego kompa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sze100 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No to w takim razie tak jak kolega pisze zasilacz albo jakis wirus ... Innych pomyslow nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Pamięci sprawdź memtestem albo goldmemory. Ale to w 90% musi być zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...