victor89 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Loguje się jako root, następnie co mam wpisać (nie co mam zrobić, co mam wpisać :lol2: ) w tej lini poleceń żeby: 1. Zmienić rozdzielczość powłoki graficznej z 1024X768 na 800x600 2. Zmienić odświeżanie na 60Hz lub 50Hz 3. Zmienić głębie koloru z 24bit na 16bit Poprostu monitor nie wyrabia na tych ustawieniach co mam zaaplikowane teraz i podczas ładowania trybu graficznego, monitorek ładnie miga ;) Pomocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 /etc/X11/xorg.conf ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 i... ? :> Wybaczcie, ale jesli chodzi o linuxa to dopiero zabieram się za naukę i czytanie dokumentacji ;) Dokładnie co mam dalej zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) - uruchamiasz midnight commandera komenda mc - przechodzisz do katalogu /etc/X11 - edytujesz plik xorg.conf naciskajac F4 - szukasz interesujacych cie kawalkow i je zmieniasz (wszystko jest ladnie w srodku opisane) Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Krzys'az Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Wybaczamy. Czytaj tę dokumentację i ucz się. Pomijam fakt, że temat był już poruszany wielokrotnie na łamach tego forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Otwórz ten plik w jakimś edytorze, przyjrzyj się mu Section "Monitor" Section "Screen" SubSection "Display" i będziesz wiedział co dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 po wpisaniu /etc/X11/xorg.conf z konta roota pisze: Permission Decied On już wie że ja tam coś zepsuje :D - uruchamiasz midnight commandera komenda mc - przechodzisz do katalogu /etc/X11 - edytujesz plik xorg.conf naciskajac F4 - szukasz interesujacych cie kawalkow i je zmieniasz (wszystko jest ladnie w srodku opisane) to pomoże w tej sytuacji? Linux: SuSe 10.0, Gnome Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Czy pomoze czy zaszkodzi to juz zalezy od ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) skrypt do edycji xorga 'xorgcfg' odpal i odpowiedz na pare pytan,ktore Ci zada http://www.linuxmanpages.com/man1/xorgcfg.1x.php uwierz mi (sorry za caps) NA GOOGLE NIKT NIE OPISAL JAK TO ZROBIC!!! uwierz Edytowane 12 Grudnia 2005 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) po wpisaniu mc, pisze iż takiego czegoś nie posiadam :/ w efekcie nie może tego uruchomić :] Edit: google podważają sens istnienia jakiego kolwiek forum wedle twojej teori ;) Jupi - search rox :E ctrl+alt+- i działa... coprawda troche dziwacznie... nie moge zmienić rozdzielczości na odpowiednią w trybie graficznym teraz :lol: (pisze spod linuxa - extaza :D) Edytowane 12 Grudnia 2005 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...