Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz być pierwszym który się o tym dowie. Próbuj sam. Najwyżej go sfajczysz ;D.

Dlaczego tak malo podkreciles proca ? Wiecej nie idzie ? Jestem zainteresowany tym prockiem ...i z tego co wiem ma wieksza rezerwe mocy ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz być pierwszym który się o tym dowie. Próbuj sam. Najwyżej go sfajczysz ;D.

Dlaczego tak malo podkreciles proca ? Wiecej nie idzie ? Jestem zainteresowany tym prockiem ...i z tego co wiem ma wieksza rezerwe mocy ..

Mam tego proca kilka dni - AXP 1700+ w 0.13 um ! Jest po prostu suuper ! Temperatura w porównaniu do mojego AXP 1600 jest niższa o jakieś 10-13*C ! Teraz pracuje na AXP 1700@2000 oraz napieciu 1.65V i temp nie przekracza 45*C. Wentyla mam Volcano 7 puszczone na 7V ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego proca kilka dni - AXP 1700+ w 0.13 um ! Jest po prostu suuper ! Temperatura w porównaniu do mojego AXP 1600 jest niższa o jakieś 10-13*C ! Teraz pracuje na AXP 1700@2000 oraz napieciu 1.65V i temp nie przekracza 45*C. Wentyla mam Volcano 7 puszczone na 7V ! 8)

Bo ugadalem sie z gosciem z gieldy ze jak dam mu swojego 1800 xp to doplace mu 50 złych i dostane tego 0,13um >> Chyba oplaca sie co nie ?? bo ostro ise napalilem na tego proca ....i od razu wymienie w drugim kompie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz być pierwszym który się o tym dowie. Próbuj sam. Najwyżej go sfajczysz ;D

Mój chodzi na 1933MHz przy 1.85V od tygodnia - czasami na 1950 - jak się sfajczy to wymienię 8), byle nie był ukruszony. Max przy jakim ładuje się windows 1975MHz

P-I-T-E-R zapodał na niego 1.9V i też chodził przy 2000GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanko. Czy wszystkie te procki 0.13 mikrona są z odblokowanym mnożnikiem fabrycznie ? Bo też nosze się ze zmianą, ale po nowym roku (poczekam jak spadną ceny)  :D

to jak wtedy kupujesz to proponuje zebys kupil juz stepping B0, bo po nowym roku powinny byc juz u nas xp1700/1800 B0, ja jescze troszke wytrzymam chyba choc juz mialem sie rzucic na tego 1700 A0 ;)

pozdrowa dla all testerow maxymalnych napiec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanko. Czy wszystkie te procki 0.13 mikrona są z odblokowanym mnożnikiem fabrycznie ? Bo też nosze się ze zmianą, ale po nowym roku (poczekam jak spadną ceny)  :D

to jak wtedy kupujesz to proponuje zebys kupil juz stepping B0, bo po nowym roku powinny byc juz u nas xp1700/1800 B0, ja jescze troszke wytrzymam chyba choc juz mialem sie rzucic na tego 1700 A0 ;)

pozdrowa dla all testerow maxymalnych napiec :)

Dzięki za pomysła !!! Pewnie tak zrobię. Mam tylko dylemat. Mam MOBO które ni eobsługuje dzielnika 1/5. I jak kupie nowego procka to chcialem go puścić na 166, ale wtedu PCI nie wyrobi. Dlatego pewnie na początek kupie procka a potem jak fudusze wzrosną to i płyte. Wacham sie tylko czy nie czekać na Hammera i pod niego nie kompletować sprzeta..

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak jest z mnoznikiem nie wiem szczerze mowiac ale wiem ze moja plytka sobie swietnie radzi z mnoznikami thoroughbredow :), tak wiec i ja polecam na przyszlosc (jak bedziesz mial kase na plyte to pewnie bedzie juz ep-8rda2+)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, nie odpowiedzieliście. Wszystkie mają fabrycznie odblokowany mnożnik ? Będe kupował na warszawskiej giełdzie...

Mają tylko nie na wszystkich płytach chce działać mnożnik - na tych na KT400 i NF2 działa - z tego co KAT napisał na EPOX 8K3A też działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam płytę na kt266a, memorki które idą max 147mhz na 2-6-2, zasilke 235W i bez odblokowania napięcia max dostępne mam 1,6. I tak w ogóle to jeszcze go serio nie kręciłem. Dzisiaj to zrobię. Na mojej płytce mnożnik można zmieniać bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...