Skocz do zawartości
1jedrzej1

Sluchawki Z Mikrofonem , Wygodne I Tanie

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym abyscie podzielili sie ze mna wrazeniami o sluchawkach z mikrofonem, i takze doradzili w zakupie.

Szukam wlasnie takiego sprzetu do korzystania glownie ze skypa, dlatego przede wszystkim stawiam na wygode, tak aby po godzinie uszy mi nie umieraly, ja jestem najbardziej za takimi co zaslaniaja cale uszy, ale moze macie inne zdanie na tema, mi sie wydaje ze takie duze sa najwygodniejsze.

Druga sprawa to cena, nie chcialbym zaplacic za nie wiecej niz 100 zl, im taniej tym oczywiscie lepiej.

Trzecia sprawa to jakosc, nie oczekuje jakiegos super dzwieku, chce tylko aby mi one nie trzeszczaly i mialy regulacje w kablu (co jest teraz wlasciwie standardem)

No i 4, najmniej chyba dla mnie istotan, przewodowe czy bez przewodowe, wiadomo lepiej bezprzewdowe, ale takie to sa od razu drozsze i nie wiadomo czy zmieszcza sie w przedziale cenowy, jesli juz by to sie udalo to nie chce takich gdzie trzeba pakowac niewiadomo ile bateri.

To takie co znalazlem sobie na allegro, co o nic sadzicie?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76330870

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76456162

czy moze lepiej kupic osobno mikrofon, osobno sluchawki, ale bylo by to mniej poreczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście bym nie kupił takich słuchawek (chodzi o jakość dżwięku/wygode), ale zawsze masz gwarancje i gdyby coś trzeszczało to możesz zwrócić.

Ja do swojego zestawu głośnikowego dokupiłem tylko mikrofon w markecie za jakieś 10zł i to wystarcza do rozmów w Skype. Słuchawki też mam, ale wole słuchać w głośnikach. Pisze to dlatego, bo "ludzie od skype" ciągle trąbią że do rozmów potrzebne są słuchawki i mikrofon, a przecież jeśli ktoś już ma głośniki komputerowe (albo komp jest podpięty do wieży) to wystarczy skromny wydatek 10zł, zamiast wydawać 50 dych na słabej jakości słuchawki z mikrofonem :) Tyle ode mnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za bzdury! Oczywiście, że lepiej słuchawki z mikrofonem, ale z całą pewnością nie przez ciebie wymienione! Jeśli do rozmów to Logitech Dialog 812, Creative HS-300 i niższe modele Plantronicsa. Jeśli do słuchania muzyki to Creative HS-400, lub wyższe modele Plantronicsa np. Audio 90.

Edytowane przez arseci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plantronicsy sie nie nadaja bo sie rozsypia po paru miesiacach, najlepiej jakies sluchawki phlipsa, technicsa lub reloopa z allegro i mikrofon albo przypinany do ubrania albo stojacy za 10zl, na sluchawkach z dolaczonym mikrofonem jakosc dzwieku bedzie mierna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do jednego i drugiego! Czy porawdzilście kiedyś rozmowę poprzez stojący mikrofon i dla prównania w słuchawkach z mikrofonem, choćby przez jedne z przeze mnie wymienionych?

Edytowane przez arseci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do jednego i drugiego! Czy porawdzilście kiedyś rozmowę poprzez stojący mikrofon i dla prównania w słuchawkach z mikrofonem, choćby przez jedne z przeze mnie wymienionych?

Niech sie kolega tak nie unosi, bo jeszcze odfrunie.

Tu jest forum i każdy ma prawo do swojego zdania. Chcesz zapełnić ten post wyłącznie swoimi przymyśleniami?

Napisałem że lepiej wydać te 10zł na mikrofon i darować sobie słuchawki z mic za 50zł, bo po prostu ich NIE WARTO brać ze względu na jakość.

Lepiej teraz kupić sam mikrofon za tanie pieniądze, a później zawsze można dozbierać i kupić dobre słuchawy, które przydadzą się nie tylko do kompa, ale i do wieży, tv...

Co do Twojego pytania: mam mikrofon stojący, rozmawiam przez Skype słuchając rozmówcy w głośnikach (4 satelitki+sub), słychać bardzo dobrze. Mam też nienajgorsze słuchawki Sony MDR-CD270.

PS

Mojej rady dla 1jedrzej1 nie napisałem w formie nakazującej :-P

Edytowane przez deserted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Creative HS-300. Ogolnie rzecz biora sluchawki zajefajne. Jak slucham muzy to jakosc jest b.dobra a mikrofon hmmm qmpel jak z nim gadalem to mowil ze dobra jakosc. Jedyny minus to to ze dziwnie sie je zaklada laczenia sluchawek zachodza za uszy na poczatku nawet mnnie uszy bolaly ale dopasowalem je i teraz prawie ich nie czuje (granie w nich przez 5h nie jest straszne:D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caly czas korzystam ze stojacego mikrofonu i jakos nikt nie narzeka ze mnie zle slychac, cos trzeszczy itp.

btw myslisz ze ten mikrofon dolaczony w sluchawkach to jest jakis lepszy ? przeciez to jest w 99% przypadkow ten sam co w tym stojacym za 7-10zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że masz 4 ja mam 6 głośników i co z tego? Używałem przez jakis czas stojącego mikrofonu logitech dialog 320, o niebo lepszy od wszelkiej mąści mediatechów, które również miałem nieprzyjemność testować, a mimo to uważam że zakup słuchawek z mikrofonem to była jedna z lepszych inwestycji! Argument o cenie jest dla mnie bez sensu, przede wszystkim liczy się wygoda! Żeby nie było, miałem przez jakiś czas logitech dialog 812 (tanie i dobre), creative hs-300 (droższe i dobre) i w końcu zostałem przy hs-400, które zapewniają z przeze mnie wymienionych najlepsze niskie tony. Oczywiście nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać, zwłaszcza że sam nie spróbował, więc w tym temacie to już wszystko.

Gucio89, a dobrze je zakładasz? ;)

Edytowane przez arseci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi